To Debut.gr σας παρουσιάζει τον Φρεντ, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αρκετά μεγάλο στοίχημα του Ζοζέ Μουρίνιο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει πρόβλημα να βγάζει πολύ μεγάλα ποσά από τα ταμεία της, ώστε να φέρνει στο Old Trafford όποιον αστέρα επιθυμεί. Υπό αυτό το πρίσμα, η μεταγραφή του Φρεντ αντί 59εκ. ευρώ, θα μπορούσε να θεωρηθεί ρουτίνα για τους Κόκκινους Διαβόλους. Ο Βραζιλιάνος όμως, δεν θέλει να περάσει και να μην… ακουμπήσει. Το Debut.gr σας παρουσιάζει τον Φρεντ.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΜΑΝΑ…

Ο Φρεντερίκο Ροντρίγκεζ ντε Πάουλα Σάντος, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στο Μπέλο Οριζόντε, στη νοτιανατολική Βραζιλία, στις 5 Μαρτίου του 1993. Δεν θα μπορούσε λοιπόν, να μην ασχοληθεί με τη στρογγυλή θεά. Ο Φρεντ, είχε το μικρόβιο μέσα του από μικρός. Έτσι, έπαιξε για πρώτη φορά επίσημα μπάλα στα 10 του χρόνια, όταν εγγράφηκε στις ακαδημίες της Ατλέτικο Μινέιρο.

Η… ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Από το 2003, ο Φρεντ ήταν μέλος των μικρών ομάδων της Ατλέτικο Μινέιρο. Εκεί, έκατσε 6 ολόκληρα χρόνια και έμαθε τα μυστικά της μπάλας. Στα 16 του, μετακόμισε στο Πόρτο Αλέγκρε και φόρεσε τη φανέλα της τοπικής ομάδας. Μετά από 1 χρόνο παρουσίας του εκεί, τον εντόπισαν τα ραντάρ της Ιντερνασιονάλ. Την επόμενη χρονιά, ήταν ήδη παίκτης της.

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η Ιντερνασιονάλ πίστεψε στον Φρεντ, και μετά από 1 σεζόν στη δεύτερη ομάδα της, του έδωσε επαγγλματικό συμβόλαιο, το πρώτο στην καριέρα του. Και ο ποδοσφαιριστής δεν τους απογοήτευσε. Όταν υπέγραψε στην Ιντερνασιονάλ, ήταν 18 χρονών. Τα στοιχεία που έδειξε στα 2 χρόνια που έμεινε στη βραζιλιάνικη ομάδα, ήταν αρκετά για να του χαρίσουν την ευκαιρία της ζωής του. Ο Φρεντ έπαιξε σε 33 ματς τη Βραζιλία και έβαλε 7 γκολ. Η Σαχτάρ, που έχει έφεση στην εξεύρεση ταλέντων από τη χώρα του καφέ, δεν άργησε να εστιάσει πάνω του και εν τέλει να καταθέσει πρόταση στην Ιντερνασιονάλ για την απόκτησή του.

Η ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Όπως πολλοί ακόμα συμπατριώτες του, ο Φρεντ βρήκε στην Ουκρανία την… Ιθάκη του. Έτσι, έμεινε στο παγωμένο Ντόνετσκ για 5 χρόνια, και έφτιαξε το όνομα του. Με τη Σαχτάρ, κατέκτησε 6 τίτλους, εκ των οποίων οι 3 ήταν πρωταθλήματα. Φορώντας τα πορτοκαλί, έκανε ντεμπούτο και στο Champions League, και άρχισε να τραβάει τα βλέμματα μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Συνολικά, αγωνίστηκε 155 φορές ως ποδοσφαιριστής της Σαχτάρ και σημείωσε 15 γκολ, μοιράζοντας ισάριθμες ασίστ! Αυτό που τον έκανε να ξεχωρίσει ωστόσο, είναι η δυναμικότητα του και το τρομερό πάθος που βγάζει στις μονομαχίες στο χώρο του κέντρου. Όσοι τον έχουν παρακολουθήσει, μιλάνε για ένα πολύ σκληρό καρύδι στη μεσαία γραμμή.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΠΕΠ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΖΟΖΕ

Τον χειμώνα, ο Φρεντ δήλωνε ότι περιμένει ένα τηλέφωνο του Πεπ Γκουαρδιόλα για να πάει στη Σίτι. Το καλοκαίρι, η Γιουνάιτεντ βγάζει 59εκ. ευρώ από τα ταμεία της και τον φέρνει στην κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ. Ο Μουρίνιο τον ήθελε πολύ και τον έκανε δικό του. Τώρα, μένει να τον αξιποιήσει και σωστά, για να αποδείξει και στον Πεπ ότι έκανε λάθος που δεν… τηλεφώνησε στον Φρεντ.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Το δείγμα που έδωσε ο Φρεντ κατά τη διάρκεια του Copa America του 2015, βρέθηκε θετικό σε έλεγχο ντόπινγκ! Ο Βραζιλιάνος τιμωρήθηκε από τη FIFA και αφού έπαιξε το πρώτο μισό του 2016/17, στη συνέχεια μπήκε στα πιτς. Τελικά, «καθάρισε» από τις τιμωρίες τον Ιούλιο του 2017.

ΜΕ ΤΗ SELECAO ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Η πολύ καλή του χρονιά με τη Σαχτάρ εξασφάλισε στον Φρεντ μια θέση στο αεροπλάνο της εθνικής Βραζιλίας με προορισμό τη Ρωσία! Ο άσος της Γιουνάιτεντ είναι μέλος της Selecao που θα παλέψει για την κούπα και μόνο! Εξάλλου, ο Νεϊμάρ και η παρέα του θεωρούνται το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που… έρχεται.