Το νέο «πουλέν» των οπαδών της Λίβερπουλ, ακούει στο όνομα του Άντι Ρόμπερτσον, που ήρθε στο «Άνφιλντ» για να... μείνει και έχει γίνει ήδη σύνθημα στα στόματα των Liverpoodlians.

Τα θαύματα του Μοχάμεντ Σαλάχ με τη φανέλα της Λίβερπουλ έχουν επισκιάσει κάθε άλλον πιθανό πρωταγωνιστή για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Ωστόσο, πίσω από τη βιτρίνα του «Φαραώ» κρύβονται πολλά υπερχρήσιμα εργαλεία που δουλεύουν συνεχώς για να λειτουργεί η μηχανή του Γιούργκεν Κλοπ. Το πιο χαρακτηριστικό από αυτά τα εργαλεία, είναι ο ΆντιΡόμπερτσον. Ένας μικρόσωμος Σκωτσέζος που έχει καταλάβει το αριστερό άκρο της άμυνας και δεν λέει πλέον να το αφήσει.

ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΚΑΤΕΛΗΞΕ

Στις 11 Μαρτίου του 1994 στη Γκλασκώβη, επρόκειτο να γεννηθεί ο μικρός Άντι Ρόμπερτσον. Ένα παιδί που ήταν πάντοτε καλός μαθητήςμ αλλά αγαπούσε συνάμα και το ποδόσφαιρο. Ήταν άλλωστε αρχηγός στην ομάδα ποδοσφαίρου του λυκείου του, για να κεντρίσει το ενδιαφέρον της Σέλτικ. Οι «Κέλτες» τον πήραν στην ακαδημία τους, αλλά λίγο αργότερα αποχώρησε, καθώς τους φαινόταν πολύ κοντός και αδύνατος! Ο Άντι έμεινε προσηλωμένος στις σπουδές του και υπέγραψε σε μια ομάδα της τρίτης κατηγορίας της Σκωτίας, την Κουίνς Παρκ.

ΓΕΜΑΤΗ ΣΕΖΟΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΙΝΣ ΠΑΡΚ

Στην ομάδα αυτή, ο Ρόμπερτσον ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Έπαιξε στην Κουίνς Παρκ για ένα χρόνο, τη σεζόν 2012/13, και συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάληψη της τρίτης θέσης από την ομάδα του. Τα 34 παιχνίδια που αγωνίστηκε του έδωσαν αυτοπεποίθηση και μάλλον τον εδραίωσαν σαν ποδοσφαιριστή, αντί για δάσκαλο. Επίσης, η χρονιά αυτή ήταν το εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία της Σκωτίας.

ΤΟ «ΜΠΑΜ» ΣΤΗ ΝΤΑΝΤΙ

Ο σύλλογος που τον κέρδισε από την Πρέμιερσιπ ήταν η Νταντί Γιουνάιτεντ, που τον απέκτησε ως ελεύθερο. Ο τότε προπονητής, Τζάκι Μακνάμαρα, τον έφερε με στόχο να του δώσει φανέλα βασικού. Και το πραγματοποίησε. Ο Ρόμπερτσον μέτρησε 36 ματς και στη μέση της χρονιάς ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2016. Οι εμφανίσεις του ήταν τόσο πειστικές, που στάθηκαν αρκετές για να ον αναδείξουν καλύτερο νέο παίκτη της Σκωτίας το 2013/14! Οι μέρες του στη Νταντί ήταν υπέροχες, αλλά και μετρημένες. Οι σειρήνες από την Πρέμιερ Λιγκ είχαν αρχίσει να ηχούν στα αυτιά του Άντι.

Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΗ ΧΑΛ

Η πρώτη ομάδα που πλήρωσε για να κάνει δικό της τον Ρόμπερτσον ήταν η Χαλ! Συγκεκριμένα, ο αγγλικός σύλλογος ξόδεψε 3.6 εκατομμύρια ευρώ για να τον αγοράσει και δεν το μετάνιωσε ποτέ. Η Χαλ υποβιβάστηκε στην πρώτη σεζόν του Σκωτσέζου με τα «πορτοκαλί», αλλά ανέβηκε αμέσως. Ο Ρόμπερτσον έκατσε στην ομάδα από το 2014 έως το 2017, συμμετείχε σε 99 ματς και πέτυχε 3 γκολ. Τα δύο από τα τρία αυτά χρόνια, η Χαλ έπαιξε στην Πρέμιερ Λιγκ. Αυτό, ήταν ένα μεγάλο σχολείο για τον Σκωτσέζο μπακ, που πήρε τις σημαντικότερες εμπειρίες της ζωής του. Ο δρόμος για τα μεγάλα σαλόνια είχε ανοίξει!

Ο ΚΛΟΠ ΤΟΝ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Το καλοκαίρι του 2017 η Λίβερπουλ αναζητά αριστερό μπακ, καθώς ο Αλμπέρτο Μορένο δεν ικανοποιεί με την απόδοσή του, κυρίως αμυντικά. Ο Κλοπ σκαλίζει την αγορά και καταλήγει στον Άντι Ρόμπερτσον. Μάλιστα, δεν διστάζει να δώσει 9εκ. ευρώ για έναν μικρόσωμο παίκτη, άγνωστο στον πολύ κόσμο και μακριά από τα φλας της δημοσιότητας που περιβάλλον τα καυτά ονόματα του καλοκαιριού.

Οι πρώτοι τρεις μήνες στα «κόκκινα» ήταν δύσκολοι. Ο Κλοπ του δίνει μόλις τρία ματς, θέλοντας να δει περισσότερα από αυτόν στον αμυντικό τομέα και στην τελική προσπάθεια. Οι δυο τους, είχαν μια πολύ εξηγημένη κουβέντα και ο Ρόμπερτσον ζήτησε από τον προπονητή του να του πει τι να κάνει για να βελτιωθεί. Ο Κλοπ τον συμβούλευσε, ο Άντι υπάκουσε και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Μέχρι σήμερα έχει αγωνιστεί σε 22 αγώνες και έχει μοιράσει 5 ασίστ. Στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν για την Πρέμιερ Λιγκ, κόντρα στη Μπράιτον, σημείωσε και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Τώρα, προετοιμάζεται για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και την αντιμετώπιση των αστεριών της Ρεάλ Μαδρίτης.


Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Βέρος Σκωτσέζος, ο Ρόμπερτσον είναι βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας. Έχει φορέσει το εθνόσημο 20 φορές και έχει σκοράρει 2 τέρματα. Το όνειρό του είναι να παίξει σε μια μεγάλη διοργάνωση με την εθνική Σκωτίας.

ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ

Ο Ρόμπερτσον έχει ένα γιο, τον Ρόκο, που είναι σχεδόν ενός έτους. Μια όμορφη ιστορία με πρωταγωνιστή τον Άντι διαδραματίστηκε το Μάρτιο του 2018. Τότε, ο αριστερός μπακ της Λίβερπουλ δώρισε μια φανέλα του Ρομπέρτο Φιρμίνο σε έναν μικρό φίλο των «reds», τον Άλφι Ράντφορντ, ο οποίος είχε προσφέρει το πορτοφόλι του σε μια τράπεζα φαγητού.

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ

Η εκπληκτική χρονιά που πραγματοποιεί ο Ρόμπερτσον ώθησε τους οπαδούς της Λίβερπουλ να φτιάξουν συνθήματα για χάρη του. Μάλιστα, είναι τόσο αγαπητός στην κερκίδα, λόγω και του μαχητικού του στυλ, που το σύνθημά του ακούγεται λίγες λιγότερες φορές από του Μο Σαλάχ. Εξάλλου, όλοι στο Μερσεϊσάιντ τρίβουν τα μάτια τους με τον 24χρονο Σκωτσέζο και παίρουν πίσω όσα έλεγαν όταν έμαθαν ότι αποτελεί την επιλογή του Γιούργκεν Κλοπ για το αριστερό άκρο της άμυνας.