Το μεγαλύτερο deal της χρονιάς είναι γεγονός και το Debut.gr σχολιάζει τη μετακίνηση του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους.

Το deal της χρονιάς είναι και επίσημα γεγονός. Λίγο μετά τις έξι και μισή το απόγευμα της Τρίτης (10/7) η Ρεάλ Μαδρίτης με ανακοίνωσή της, επισημοποίησε την παραχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους.

Η «Μεγάλη Κυρία» έκανε στενό μαρκάρισμα για αρκετό καιρό στους «μερέγχες» και εν τέλει κατάφερε να αποσπάσει το πολυπόθητο «ναι» τόσο από τους Μαδριλένους όσο και από τον ίδιο τον Κριστιάνο, τον οποίο και έντυσε στα «μπιανκονέρι».

The Decision

Η απόφαση για την αποχώρηση του Κριστιάνο, ή για να είμαστε πιο ακριβείς, η σπίθα στο μυαλό του Πορτογάλου για τη μετακόμισή του στο Τορίνο τοποθετείται στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Κανείς δε μπορεί να ξεχάσει το απίστευτο γκολ του Κριστιάνο με ψαλιδάκι που έκανε το 2-0 για τους «μερέγχες».

Η αντίδραση των φίλων της Γιουβέντους; Χειροκρότημα. Ο Κριστιάνο μόλις είχε διπλασιάσει τα τέρματα τη Ρεάλ, είχε βάλει την ομάδα τους στον τοίχο αλλά εκείνοι αναγνώρισαν το μεγαλείο του και τον χειροκρότησαν. Ίσως να μην το κατάλαβε απόλυτα εκείνη τη στιγμή αλλά σίγουρα ο Κριστιάνο εκτίμησε την κίνηση των φίλων της Γιουβέντους. Αυτός ο σεβασμός που κάθε κορυφαίος αναζητά. Ήταν εκείνη η στιγμή λοιπόν που του γεννήθηκε η απορία στο μυαλό του για το πως θα ήταν να ντυθεί με τη φανέλα της Γιουβέντους και να γίνει ο «Θεός» της «Γηραιάς Κυρίας».

Το «αντίο» του Ζιντάν

Λίγο μετά το τρίτο συνεχόμενο Τσάμπιονς Λιγκ που κατέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης, οι άνθρωποι της «βασίλισσας» υπέστησαν το πρώτο εσωτερικό τους πλήγμα. Ο Ζινεντίν Ζιντάν καλεί συνέντευξη Τύπου και ανακοινώνει την αποχώρησή του από τη Μαδρίτη και τη Ρεάλ.

Έπαιξε ρόλο στην αποχώρηση του Κριστιάνο; Σίγουρα. Αλλά κανείς δε μπορεί να πει με βεβαιότητα το ποσοστό κατά το οποίο επηρεάστηκε ο Πορτογάλος από το «αντίο» του Ζιντάν. Ίσως όμως δεν ήταν απλά η αποχώρηση του Γάλλου αλλά γενικά η αβεβαιότητα για το ποιος θα καθίσει πλέον στον πάγκο της Ρεάλ.

Η επόμενη μέρα της Ρεάλ

Η Ρεάλ δέχθηκε φέτος δύο τεράστια πλήγματα. Η προαναφερθείσα αποχώρηση του Ζιντάν και προφανώς η μεταγραφή του Κριστιάνο στη Γιουβέντους. Η ομάδα της Μαδρίτης θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό σίγουρα. Ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών και ο ηγέτης της είναι παρελθόν.

Φυσικά η εικόνα της ομάδας δεν αλλάζει. Ο κορμός είναι ίδιος, παραμένει το φόβητρο που ήταν αλλά σίγουρα θα πρέπει να διαχειριστεί κυρίως επικοινωνιακά τις δύο αποχωρήσεις που έγιναν φέτος. Ίσως με κάποια εξίσου μεγάλη μεταγραφή; Ο καιρός θα δείξει και θα αποδείξει εν τέλει κατά πόσο η Ρεάλ θα αλλάξει στο χρόνο.