Το debut.gr αναλύσει την απόφαση του Ιωάννη Παπαπέτρου να ντυθεί στα πράσινα αλλά και την επόμενη μέρα των ερυθρολεύκων.

Ύστερα από πέντε χρόνια ο Ιωάννης Παπαπέτρου  κλείνοντας την συνεργασία του με τον Ολυμπιακό συμφώνησε με την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. Προτού πούμε το οτιδήποτε και αναλύσουμε τα υπέρ και τα κατά αυτής της απόφασης οφείλουμε να τονίσουμε πως πρόκειται για μια απόφαση ενός επαγγελματία αθλητή που θα κριθεί βεβαίως στη πορεία του χρόνου. Δεν υπάρχει κανείς απολύτως λόγος για οποιοδήποτε σχόλιο η μουρμούρα. Είμαι σίγουρος πως η απόφασή του προήλθε ύστερα από μπόλικη ώριμη σκέψη από τον ίδιο.

Δεν μπορούμε όμως να μη παραβλέψουμε τους άστοχους χειρισμούς κατά τη διάρκεια των συζητήσεων της ερυθρόλευκης διοίκησης με τον παίκτη. Για το μέλλον ενός επαγγελματία μπασκεπολίστα (πόσο μάλλον για μια ενδεχόμενη μετακίνηση στον αιώνιο αντίπαλο) δεν μπαίνουν στη μέση συναισθηματισμοί, φιλίες κτλ. Και εδώ έρχομαι να επισημάνω το πρώτο λάθος του Ιωάννη. Η αλήθεια είναι και σύμφωνα με τη περιρρέουσα  ατμόσφαιρα που επικρατούσε ότι ο Παπαπέτρου θέλησε εξ αρχής να δώσει ο ίδιος συναισθηματικό τόνο στις συζητήσεις του.Όταν μετά το τέλος του ραντεβού βγαίνεις στους δημοσιογράφους και λες ”είμαστε σε καλό δρόμο” εκεί ίσως αρχίζει και “χάνεται η μπάλα”. Η προσφορά των προέδρων ήταν ξεκάθαρη αλλά και μεγαλύτερη από τον Παναθηναϊκό (2,1 μύρια για 3 χρόνια) και ο ρόλος που θα είχες επίσης ξεκάθαρος. Δεύτερο λάθος στο όλο θέμα. Έχεις αποφασίσει ήδη να μετακομίσεις στο απέναντι στρατόπεδο. Δεν είχες λόγο συνεπώς να πας στους Αγγελόπουλους και να εκθέσεις τα παράπονά σου για τον πρώην προπονητή σου. Στο κάτω κάτω ρε Ιωάννη μπορεί να τον ξανασυναντήσεις στο μέλλον.

Θα προσπαθήσω να δω κυνικά την απόφαση του Παπαπέτρου και να περάσω στην επόμενη μέρα του ερυθρόλευκου στρατοπέδου. Ολυμπιακός και Παπαπέτρου λοιπόν χώρισαν μετά από πέντε χρόνια. Οι ερυθρόλευκοι δεν πρόκειται να κατεβάσουν πλερέζες. Ποτέ δεν το έκαναν. Ούτε και τώρα. Ήδη έχουν προχωρήσει στις μεταγραφές-στοιχήματα των Γκος και Λέντει ψάχνοντας παράλληλα στην αγορά και για ένα ξένο 3αρι με τα ονόματα των Τουπάν  Περπέρογλου  και του Χένρι της Τόφας να βρίσκονται ψηλά στη λίστα. Το σίγουρο είναι ότι θα ενισχυθεί το αμερικάνικο στοιχείο, γιατί και στο “3” και στο “4”, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να πάρει παίκτες που ταιριάζουν στο… μπάσκετ Μπλατ. Επιπλέον το ενδεχόμενο 7 ξένων μοιάζει όλο και πιο πιθανό ενώ όσον αφορά το θέμα Μιλουτίνοφ, ο κόουτς των ερυθρολεύκων δεν έχει εκφράσει σε τόσο μεγάλο βαθμό την επιθυμία του να παραμείνει στο λιμάνι ο Σέρβος στρέφοντας την προσοχή του στην απόκτηση ενός ακόμη αθλητικού undersize center.

ΥΓ.1: Δεν μπορώ να κρίνω εάν η απόφαση του Ιωάννη είναι σωστή ή λανθασμένη. Με την παρουσία του Θανάση και Ματ στο 3 δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να βρει αυτό που ψάχνει.

ΥΓ.2:  Αν θέλετε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, ο άνθρωπος που έχει γίνει χόμπι των Ολυμπιακών να τον κράζουν, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, είχε μεγαλύτερη πρόταση από τον Παναθηναϊκό και μόλις πέρασε το κατώφλι των Αγγελόπουλων, είπε “δεν πάω πουθενά”.

Υ.Γ3: Θα μείνω πιστός στις απόψεις μου και θα αναφέρω για ακόμη μια φορά την περίπτωση του Ρίβερς που ξαφνικά εξελίχθηκε σε ξεγραμμένο παίχτη για τον Παναθηναϊκό.

Υ.Γ4: Πάει να εξελιχθεί σε μεγάλο στοίχημα ο φετινός Ολυμπιακός. Δεν κρίνεται απαραίτητα κακό. Ας μην ξεχνάμε και τη Μακάμπι του 2014 υπό τις οδηγίες του νυν κόουτς του Ολυμπιακού που έφτασε στο τελικό της Ευρωλίγκας και πανηγύρισε το τρόπαιο απέναντι στη πάνοπλη τότε Ρεάλ Μαδρίτης.