Ο Λιονέλ Μέσι δέχεται έντονη κριτική για την εικόνα της Εθνικής Αργεντινής στο Μουντιάλ και ο Γιάννης Σταθόπουλος γράφει στο debut.gr για τη μοίρα του να είσαι ο κορυφαίος.

Δεν είμαι από τους ανθρώπους που έδειξαν (ανεξήγητη) σιγουριά πως αυτή η Αργεντινή μπορεί να πετύχει ότι δεν πέτυχε πριν από τέσσερα χρόνια στη Βραζιλία. Αντίθετα πίστευα πως αν από αυτό το ρόστερ αφαιρέσεις τον Λιονέλ Μέσι, μιλάμε για τη χειρότερη “αλμπισελέστε” των τελευταίων ετών.

Όσο και αν στα μάτια μου το σύνολο του Χόρχε Σαμπάολι ήταν περιορισμένων δυνατοτήτων, δεν περίμενα δυο αγωνιστικές μετά την έναρξη του Μουντιάλ, να υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να μη περάσει τον όμιλο.

Οι ευθύνες είναι μεγάλες για την εικόνα της Αργεντινής και προς πολλές κατευθύνεις,αλλά το μεγαλύτερο “ανάθεμα” θα πέσει στον Λιονέλ Μέσι. Άδικα ; ναι ενδεχομένως να είναι άδικο, όμως αυτή είναι η μοίρα του να είσαι ένας από τους δυο καλύτερους παίκτες στην ιστορία του αθλήματος. Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα θα τα “ακούσει” γιατί δεν σκόραρε κόντρα στην Ισλανδία ή γιατί δεν πέρασε και τους 11 ποδοσφαιριστές της Κροατίας.

Αυτοί που έχουν ποδοσφαιρική λογική θα εστιάσουν περισσότερο στον Χόρχε Σαμπάολι και τις επιλογές του. Στο παιχνίδι με την Κροατία, ο έμπειρος τεχνικός επέλεξε ένα σύστημα 3-4-3. Στην άμυνα χρησιμοποίησε τρεις ποδοσφαιριστές που δεν έχουν παίξει ποτέ ξανά αυτό το σύστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά κενά.

Από όπου και να το πιάσεις ο Σαμπάολι έχει κάνει πολύ κακό διάβασμα του παιχνιδιού. Το σύστημα που επέλεξε τον ανάγκαζε να παίξει πολύ από τα άκρα, θυσιάζοντας τον άξονα του, εκεί δηλαδή που είναι το δυνατό σημείο της Κροατίας. Οι Μπρόζοβιτς, Ράκιτις και Μόντριτς είχα κερδίσει τη μάχη του κέντρου και οι ακραίοι, Πέρισιτς και Ρέντιτς έβρισκαν συνέχεια χώρους από τη στιγμή που σε κάθε πλευρά υπήρχε μόνο ένας παίκτης της Αργεντινής.

Επίσης δεν μπορεί να θες να παίξεις από τα άκρα και να έχεις στον πάγκο τον Ανχέλ Ντι Μαρία οποίος δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό στην αναμέτρηση. Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και ο γκαφατζής Καμπαγιέρο για να βάλει ταφόπλακα στις ελπίδες της ομάδας του.

Θα πρέπει να δούμε το αποτέλεσμα του Ισλανδία – Νιγηρία για να μάθουμε σε μεγάλο βαθμό ποια θα είναι η τύχη της Αργεντινής, αλλά ακόμα και αν περάσει, πιστεύει κανείς πως θα έχει καλύτερη εικόνα με τον επόμενο σοβαρό αντίπαλο ;  Ο μόνος που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα είναι ο Λιονέλ Μέσι,αλλά οι εποχές που ένας παίκτης ήταν μια ομάδα μόνος του φαίνεται πως ανήκουν στο παρελθόν.