Μία περίοδος με μεγάλες δυσκολίες ξεκινάει για τη Ρεάλ Μαδρίτης, με το νέο της προπονητή να καλείται να λύσει αρκετά θέματα που ταλανίζουν τους Μερένχες.

Αλλάζει οριστικά το σκηνικό στη Ρεάλ Μαδρίτης. Λίγες μέρες μετά την απογείωση στα αστέρια για 3η σερί φορά, ο Ζινεντίν Ζιντάν αποφάσισε να αποχωρήσει αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο κενό.

Οι “Μερένχες” βγήκαν στην αγορά για αναζήτηση προπονητή με τα ονόματα που παίζουν να είναι πολλά. Νέος τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης πλέον είναι ο Ζουλιέν Λοπετεγκί, ο οποίος από την πρώτη μέρα που θα αναλάβει τα ηνία του συλλόγου θα μπει σε μεγάλους μπελάδες.

Με το…καλημέρα θα πρέπει να λύσει κομβικά ζητήματα που ταλανίζουν το σύλλογο, με τις επιλογές του να παίζουν καταλυτικό ρόλο για τη συνέχεια.

Το Debut.gr παρουσιάζει τα 5 ζητήματα που καλείται να δώσεις λύσεις ο νέος προπονητής της Ρεάλ.

1.Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της “Βασίλισσας” λίγο μετά τη νίκη στον τελικό του Champions League με τη Λίβερπουλ έδωσε ξεκάθαρα μήνυμα αποχώρησης από το Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Λίγο αργότερα τα μάζεψε, λέγοντας ότι τελικά θα μείνει. Το τοπίο στην υπόθεσή του είναι θολό και πρέπει να γίνει ξεκάθαρο άμεσα.

Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι ακριβώς θέλει ο Ρονάλντο. Κάνει αυτές τις κινήσεις/δηλώσεις γιατί θέλει καλύτερο συμβόλαιο ή όντως επιθυμεί να φύγει; Τα Μέσα στην Ισπανία υποστηρίζουν ότι ο CR7 νιώθει πως η διοίκηση των “Μερένχες” δεν τον σεβάστηκε, ξεκινώντας συζητήσεις με τον Νεϊμάρ, ενώ όταν ήταν ντεφορμέ στην αρχή της σεζόν, δεν ήταν θετική στο να του προσφέρει καλύτερο συμβόλαιο.

Είναι ένα ζήτημα που “καίει” όσο τίποτα άλλο στη Μαδρίτη, με τον νέο προπονητή της Ρεάλ να πρέπει να σηκώσει το μεγάλο βάρος της απόφασης στο συγκεκριμένο θέμα.

2.Γκάρεθ Μπέιλ

Όπως και στην περίπτωση του Ρονάλντο, έτσι και ο Ουαλός επιθετικός έχει τάσεις φυγής, ωστόσο εδώ η κατάσταση είναι πιο ξεκάθαρη. Ο 28χρονος άσος, μετά τη βραδιά της ζωής του στο Κίεβο, όπου σκόραρε δις δίνοντας το τρόπαιο στη Ρεάλ, με το πρώτο γκολ να είναι σκέτη μαγεία, τόνισε ότι ο ατζέντης του θα μιλήσει με το σύλλογο για το μέλλον του.

Ο ίδιος δεν είναι ικανοποιημένος από το ρόλο που έχει στην ομάδα, αφού ο χρόνος συμμετοχής του είναι περιορισμένος και επί εποχής Ζιντάν παραγκωνιζόταν. Ο Μπέιλ με τον ερχομό του νέου τεχνικού, θα του ζητήσει εγγυήσεις αναφορικά με το ρόλο που θα έχει, εάν μείνει ικανοποιημένος από τα λεγόμενά του, τότε θα μείνει, αλλιώς θεωρείται βέβαιο ότι θα ζητήσει να αποχωρήσει.

3.Καρίμ Μπενζεμά

Ο Γάλλος επιθετικός βρίσκεται σε μία περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος, που ξεκίνησε από την αρχή της σεζόν και συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκειά της. Σίγουρα δεν θυμίζει με τίποτα τον παλιό Μπενζεμά, αφού φέτος πέτυχε μόνο 12 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Η απόδοση του έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απώλεια του πρωταθλήματος και στα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Ρεάλ στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν, με τον 30χρονο στράικερ να μην δίνει τις λύσεις που χρειαζόταν η ομάδα του. Η επιθυμία στις τάξεις των “Μερένχες” για την απόκτηση επιθετικού είναι εμφανέστατη και ο νέος προπονητής καλείται να δει τι θα κάνει με το θέμα Μπενζεμά. Εάν θα τον κρατήσει, δίνοντας του ψήφο εμπιστοσύνης ή εάν θα στραφεί σε άλλες περιπτώσεις.

4.Κέιλορ Νάβας

Εκεί που λένε στη Ρεάλ ότι χρειάζονται τερματοφύλακα, ο Νάβας δηλώνει “παρών” και κλείνει πολλά στόματα. Στο Champions League, ο Κοσταρικανός πορτιέρε πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις, κάνοντας τρομερές αποκρούσεις, κυρίως στα δύο ματς κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου.

Ο αντί-Ζιντάν λοιπόν, θα έχει ακόμη ένα πονοκέφαλο να διαχειριστεί. Θα κρατήσει τον Κέιλορ Νάβας και θα τον εμπιστευτεί ή θα κοιτάξει να πάρει έναν τερματοφύλακα όπως ο Νταβίντ Ντε Χέα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή ο Γιαν Όμπλακ της Ατλέτικο Μαδρίτης ή ο Άλισον Μπέκερ της Ρόμα; Το δίλημμα είναι μεγάλο, αλλά η λύση πρέπει να δοθεί άμεσα.

5.Η διαχείριση των σταρ που μεγαλώνουν

Μπορεί το συγκεκριμένο θέμα να μην απασχολήσει τον νέο τεχνικό της Ρεάλ από την πρώτη μέρα, ωστόσο είναι αρκετά σημαντικό. Παίκτες όπως ο Λούκα Μόντριτς και ο Σέρχιο Ράμος μεγαλώνουν σιγά-σιγά, με τους δύο σταρ να είναι ήδη 32 ετών. Φυσικά, έχουν ακόμη πολλά να δώσουν, αλλά πρέπει να προετοιμάζεται το έδαφος για τους διαδόχους τους.

Τεράστιο ενδιαφέρον έχει ο τρόπος που θα διαχειριστεί τέτοιους παίκτες, αλλά και πως θα κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι. Θα δώσει περισσότερες ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές που τους πιστεύει με σκοπό σε κάποια χρόνια να αντικαταστήσουν τους μεγάλους αστέρες ή θα ζητήσει μεταγραφές;