Το Μουντιάλ έρχεται και το Debut.gr σας παραθέτει τα μεγαλύτερα ονόματα που δε θα βρεθούν στη Ρωσία.

Τα μεγάλα ραντεβού είναι για τους μεγάλους παίκτες. Το ίδιο ισχύει και για το Μουντιάλ, την πιο σημαντική διοργάνωση στο ποδόσφαιρο. Το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο πλησιάζει, μιας και αρχίζει στις 14 Ιουνίου. Στα γήπεδα  της Ρωσίας όμως, δεν θα βρίσκονται όλοι οι ποδοσφαιριστές που πιθανόν είχαμε στο μυαλό μας, παρακολουθώντας τα εθνικά πρωταθλήματα. Αυτό το τουρνουά θα έχει παρόντες σπουδαίους παίκτες, τους σπουδαιότερους του κόσμου για την ακρίβεια. Θα έχει όμως και σπουδαίους απόντες. Το Debut.gr σας παρουσιάζει τις πιο ηχηρές απουσίες του Μουντιάλ του 2018!

ΜΑΟΥΡΟ ΙΚΑΡΝΤΙ

Ο Αργεντινός στράικερ πραγματοποίησε μια καταπληκτική σεζόν με την Ίντερ και το κοντέρ σταμάτησε στα 29 γκολ στη Serie A. Το πράγμα με τον Σαμπάολι φαινόταν εξαρχής ότι είχε στραβώσει, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Στην περίπτωση του Ικάρντι, τελικά πέθανε νωρίτερα. Πλεόν, η Αργεντινή στηρίζεται εξολοκλήρου σε Ιγκουαίν και Αγκουέρο, όσον αφορά τη θέση του σέντερ φορ.

ΜΑΡΙΟ ΓΚΕΤΣΕ

Ο χρυσός σκόρερ, ο ήρωας της εθνικής Γερμανίας στον τελικό του 2014 κόντρα στην Αργεντινή, δεν θα δώσει το παρόν στη φετινή διοργάνωση. Η αλήθεια είναι ότι ο Γκέτσε είναι μακριά από τον καλό του εαυτό, και καθαρά αγωνιστικά υπήρχαν καλύτεροι ποδοσφαιριστές από αυτόν  για να κληθούν στην ομάδα. Ο Γιόακιμ Λεβ λατρεύει τον Γκέτσε, είναι όμως και απόλυτα δίκαιος. Έτσι, ο παίκτης της Ντόρτμουντ αποκλείστηκε από την αποστολή των «πάντσερ» για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΑΛΒΑΡΟ ΜΟΡΑΤΑ

Ο επιθετικός της Τσέλσι δεν βρήκε ακόμη τα πατήματά του στο Λονδίνο και έχασε τη θέση του βασικού από τον Ολιβιέ Ζιρού. Αυτά βλέπει ο Λοπετέγκι και αποφάσισε με μεγάλη δυσκολία, όπως είπε, να αφήσει τον Μοράτα στην… Ισπανία το καλοκαίρι. Η ποιότητα του Ισπανού σέντερ φορ είναι αναμφισβήτη, ωστόσο πρέπει να την αποδεικνύει και στο γήπεδο. Και ο Μοράτα φέτος, δεν το έκανε αυτό.

ΣΕΣΚ ΦΑΜΠΡΕΓΑΣ

Στα 31 του έτη, ο Φάμπρεγας πληφορήθηκε ότι δεν θα μπει στο αεροπλάνο για τη Ρωσία, μαζί με τους υπόλοιπους διεθνείς. Η υπεροπλία της Ισπανίας στο κέντρο έβαλε μπελάδες στον Λοπετέγκι που έπρεπε να στενοχωρήσει κάποιους. Ο Σεσκ είναι ένας από αυτούς, και μετά από χρόνια θα δει ένα μεγάλο τουρνουά από το… σπίτι του.

ΜΑΡΚΟΣ ΑΛΟΝΣΟ

Μετά την φοβερή χρονιά του με την Τσέλσι, οι περισσότεροι θεωρούσαν δεδομένη την κλήση του στην εθνική Ισπανίας. Παρόλα αυτά, ο ομοσπονδιακός προπονητής της «Φούριας Ρόχας» τους έβαλε στη θέση τους. Ο Μάρκος Αλόνσο δεν συμπεριλαμβάνεται στις επιλογές του Λοπετέγκι για το Μουντιάλ, και αυτή η εξέλιξη δυσαρέστησε σίγουρα τον αμυντικό της Τσέλσι.

ΕΚΤΟΡ ΜΠΕΓΕΡΙΝ

Ο δεξιός οπισθοφύλακας της Άρσεναλ παρασύρθηκε από την κακή εικόνα των «Κανονιέρηδων» και κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα τη σεζόν που ολοκληρώνεται. Ο Λοπετέγκι δεν πείστηκε από την απόδοση του μπεγερίν και δεν του εμπιστεύτηκε μια θέση στην εθνική ομάδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο μικρόσωμος μπακ, πρέπει να δουλέψει σκληρά για να ανέβει επίπεδο και να φορέσει το εθνόσημο σε μια σημαντική διοργάνωση.

ΡΑΤΖΑ ΝΑΪΝΓΚΟΛΑΝ

Ένας από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές της εθνικής Βελγίου είναι ο Ράτζα Ναϊνγκολάν. Ο εκκεντρικός μέσος της Ρόμα, έμαθε ότι δεν θα αγωνιστεί στο Μουντιάλ και ανακοίνωσε αμέσως την απόσυρσή του από την εθνική ομάδα. Το γυαλί ανάμεσα στον Ναϊνγκολάν και τον προπονητή του Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, φαίνεται πως έχει ραγίσει για τα καλά.

ΑΛΕΞΑΝΤΡ ΛΑΚΑΖΕΤ

Στο τελείωμα της σεζόν με την Άρσεναλ ο Λακαζέτ πήρε μπρος και άρχισε να σκοράρει. Γενικά όμως, δεν τα πήγε όσο καλά θα περίμεναν οι άνθρωποι των «Κανονιέρηδων». Ο Ντιντιέ Ντεσάν προτίμησε τους Γκριεζμάν, Μπαπέ και Ζιρού, και άφησε τον Λακαζέτ εκτός. Το ποιός θα δικαιωθεί θα το δείξει η ιστορία.

ΚΑΡΙΜ ΜΠΕΝΖΕΜΑ

Ο άσος  της Ρεάλ Μαδρίτης είναι εδώ και χρόνια εκτός εθνικής ομάδας για πειθαρχικούς λόγους. Από ό,τι φαίνεται, είναι πολύ πιθανό να μην επιστρέψει ξανά στους «τρικολόρ». Φυσικά, δεν θα βρίσκεται στο επερχόμενο Μουντιάλ.

ΑΝΤΟΝΙ ΜΑΡΣΙΑΛ

Ο Μουρίνιο δεν του έδωσε καίριο ρόλο στη Γιουνάιτεντ και αυτό δεν άρεσε στον Μαρσιάλ, που σκέφτεται την αποχώρηση από το Old Trafford. Η αλήθεια είναι, ότι ο Γάλλος είναι καλός όποτε αγωνίζεται, αλλά αυτό δεν αρκεί στον Μουρίνιο. Επόμενο ήταν, ο Ντεσάν να μην τον βάλει στην αποστολή για τη Ρωσία, καθώς έχει άλλους ποδοσφαιριστές που έχουν πιο πολλά παιχνίδια στα πόδια τους και είναι πιο έτοιμοι.