Παραθέτουμε τους λόγους που θέλουμε να συνυπάρξουν στην ίδια ενδεκάδα οι δύο Έλληνες «κέρβεροι».

Τελικά όπως αναμενόταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος άλλαξε σύλλογο μετά από 5 χρόνια στην Μπορούσια, και πλέον θα αγωνίζεται στους «κανονιέριδες» για την επόμενη τριετία.

Εκεί θα βρει έναν άλλον συμπατριώτη μας, τον Κώστα Μαυροπάνο, που και αυτός αποτελεί μέλος της Άρσεναλ, εδώ και λίγο καιρό.

Ντάξει τώρα πέρα από την πλάκα, όλοι μας έχουμε σκεφτεί πως  θέλουμε να δούμε τους δύο κεντρικούς αμυντικούς να συνυπάρξουν μαζί στην ίδια ενδεκάδα.

Διόλου απίθανο να συμβεί φυσικά αυτό και έχουμε αρκετούς λόγους να το επιθυμούμε αυτό, εμείς εδώ στα πάτρια εδάφη.

Πάμε λοιπόν να δούμε τους βασικούς λόγους που επιθυμούμε το επόμενο κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ομάδας του Λονδίνου να είναι αμιγώς ελληνικό.

  • Γιατί θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε δύο Έλληνες να αγωνίζονται ταυτόχρονα σε μια τοπ ομάδα.

Δεν είναι και πολλές οι φορές που μια ομάδα πρώτης κλάσης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου επιλέγει να θωρακιστεί με Έλληνες παίκτες.

Αν μη τι άλλο δείχνει πως τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες αμυντικοί αποτελούν πολύ καλές λύσεις για την θωράκιση της αμυντικής γραμμής των ομάδων, και σίγουρα έχει ανεβεί η εκτίμηση των Ευρωπαίων γι αυτούς.

Επομένως το να τους δούμε αγωνιζόμενους στην ίδια ενδεκάδα της Άρσεναλ μπορεί να χαρακτηριστεί και ως highlight για τα ελληνικά δεδομένα.

  • Γιατί θα καταφέρουν αυτό που δεν κατάφερε το 2001 o Ταβλαρίδης.

Για όσους θυμούνται το μακρινό 2001 η Άρσεναλ είχε αποκτήσει με ποσό ρεκόρ από τον Ηρακλή τον νεαρό τότε Στάθη Ταβλαρίδη.

Ο νεαρός Έλληνας όμως τότε δεν κατόρθωσε παρά να κάνει μόλις μια συμμετοχή σε 4 χρόνια παρουσίας στο Λονδίνο, και κάπως έτσι να μεταγραφεί στην Γαλλία όπου εκεί πραγματοποίησε αξιόλογη καριέρα.

Επομένως τώρα έχουμε εις διπλούν την ευκαιρία να αναδείξουμε όχι έναν, αλλά δύο Έλληνες κεντρικούς αμυντικούς. Τι καλύτερο;

  • Γιατί έχουν τις ικανότητες να στρώσουν (επιτέλους) την άμυνα των «Κανονιέριδων».

Τα τελευταία χρόνια έναν από τους λόγους που η Άρσεναλ είναι κομπάρσος αποτελεί σαφώς και η αμυντική της γραμμή.

Πλέον δεν υπάρχει ούτε ο Κάμπελ, ούτε ο Κόουλ, ούτε καν ο Λόρεν. Και σίγουρα ένας Κονσιελνύ δεν φέρνει την άνοιξη.

Και κάπου εδώ έρχονται οι δύο κέρβεροι από την Ελλάδα.

Ο Μαυροπάνος έχει απίστευτα σωματικά προσόντα που ταιριάζουν γάντι στο σκληρό πρωτάθλημα της Αγγλίας, ενώ δείχνει πως έχει και αρκετά καλή τεχνική και αίσθηση του χώρου για κεντρικός αμυντικός.

Σίγουρα μέσα από συνεχόμενα παιχνίδια θα μπορέσει να αποτελέσει έναν αξιόλογο στόπερ, που θα στελεχώσει και την εθνική ομάδα στο μέλλον.

Από την άλλη η αξία του Σωκράτη είναι αδιαμφισβήτητη. Από μικρή ηλικία ξενιτεύτηκε, και πλέον στα 29 του είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του.

Διαθέτει ηγετικές ικανότητες, πολύ καλό χειρισμό της μπάλας, ενώ είναι και εξαιρετικά ικανός στο ψηλό παιχνίδι, καθώς δεν είναι και λίγες οι φορές που έχει σκοράρει σε στημένες μπάλες, όπως και με δυνατά σουτ.

Θέλετε και άλλα;

  • Γιατί θα αγωνίζονται με πάθος.

Ντάξει εδώ τα λόγια είναι περιττά.

Γίνεται να έχεις στην ενδεκάδα σου Έλληνα παίκτη και να μην βγάζει τσαμπουκά και πάθος;

Και πιστέψτε μας σε κρίσιμες στιγμές, αυτό που χρειάζονται όλες οι ομάδες είναι μια τρέλα, μια σπίθα, κάτι τελοσπάντων.

Α και όπου μαχητικότητα= Έλληνας παίκτης.

  • Γιατί θα είναι ένας έξτρα λόγος να παρακολουθούμε την Άρσεναλ.

Η Άρσεναλ μαζί με την Μάντσεστερ και την Λίβερπουλ είναι οι αγγλικές ομάδες που υποστηρίζουν στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες σαν δεύτερες.

Να ένας καλός λόγος λοιπόν η ομάδα της Άρσεναλ να αποκτήσει περισσότερο κοινό εδώ στην Ελλάδα.

Τι καλύτερο από το να βλέπεις τα δικά σου παιδιά να αγωνίζονται στην ομάδα που στηρίζεις.

  • Γιατί στην Άρσεναλ θα πετύχουν περισσότερες (ίσως) διακρίσεις.

Παιδιά μην γελάσετε εδώ.

Οκ η Άρσεναλ έχει καιρό να δει πρωτάθλημα το ξέρω.

Αλλά ρε παιδιά ειλικρινά τώρα τι παραπάνω θα κατόρθωναν στις ομάδες που αγωνιζόντουσαν;

Ο Σωκράτης έπιασε ταβάνι καλώς η κακώς με την Ντόρτμουντ, ενώ ο Μαυροπάνος στον ΠΑΣ Γιάννενα δεν είχε και πολλές ελπίδες να καταφέρει κάτι.

Αν μη τι άλλο με την Άρσεναλ όλο και κάποιο κύπελλο Αγγλίας θα σηκώσουν, και όλο και σε κάποιο τελικό Γιουρόπα λιγκ θα συμμετέχουν.

Τώρα το αν θα πάρουν πρωτάθλημα ή τσάμπιονς λιγκ δύσκολα είμαστε, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.