Ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο πόλο, επικρατώντας της Προ Ρέκο με 9-7. Οι Πειραιώτες ανέβηκαν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους στο ψηλότερο σκαλί του ευρωπαϊκού πόλο, 16 χρόνια μετά τον θρίαμβο της Βουδαπέστης.

Οι ερυθρόλευκοι στην τέταρτη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκό τελικό, κατέκτησαν για δεύτερη φορά το βαρύτιμο τρόπαιο, καθώς επικράτησαν της Προ Ρέκο με 9-7 μέσα στην Ιταλία. Οι 250 και πλέον οπαδοί του Ολυμπιακού που ταξίδεψαν στην Γένοβα, είδαν την αγαπημένη τους ομάδα να είναι καλύτερη καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Κροάτη τερματοφύλακα Πάβιτς, ο οποίος έμοιαζε ανίκητος, πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση.

Ο Ολυμπιακός δίκαια στέφθηκε πρωταθλητής, καθώς βρισκόταν μπροστά στο σκορ σε ολόκληρο το παιχνίδι. Οι Ιταλοί εμφάνισαν  αντίδραση, ισοφαρίζοντας προσωρινά σε 6-6, αλλά ο Γενηδουνιάς διαμόρφωσε το 7-6 του τρίτου οκτάλεπτου. Όπως και να χει, οι τυπικά γηπεδούχοι ερυθρόλευκοι δεν επαναπαύτηκαν και σκόραραν τρεις διαδοχικές φορές. Ο Φουντούλης διαμόρφωσε τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη το 9-6, πέτυχε το τέταρτο προσωπικό του τέρμα και σφράγισε εν πολλοίς αυτή την ιστορική διάκριση για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό πόλο κατ’ επέκταση.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-3, 3-2, 2-1

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 4, Νικολαϊδης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος

Προ Ρέκο (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τεμπέστι, Ντι Φούλβιο 2, Μάντιτς 1, Αλεζιάνι 1, Μολίνα 1, Μποντεγκά, Ίβοβιτς 1, Ετσενίκε 1. Φιγκάρι, Φιλίποβιτς, Αϊκάρντι, Τζίτο, Βολάρεβιτς