Το Debut.gr γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμάται μία από τις πιο «πικάντικες» ιστορίες στο χώρο του ΝΒΑ. Αυτή της κρυφής σχέσης ανάμεσα στον Delonte West και τη μητέρα του LeBron, Gloria Marie James.

Μία από τις πιο διαβόητες και ανεπιβεβαίωτες φήμες στη σύγχρονη ιστορία του ΝΒΑ ήταν ότι ο πρώην “Cavalier”, Delonte West, είχε κοιμηθεί με τη μητέρα του τότε συμπαίκτη του στο Cleveland, LeBron James.

Ήταν Μάρτιος του 2010 όταν κάποια από τα αμερικανικά, σκανδαλοθηρικά μέσα αποκάλυψαν πως ο West είχε σχέση με την Gloria Marie James. Ένα δημοσίευμα του Deadspin ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το έχετε ακούσει; Ο LeBron James δεν παίζει καλά επειδή έμαθε πως η μητέρα του κοιμόταν με ένα συμπαίκτη του». Η φήμη μπορεί να μην επιβεβαιώθηκε από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης, ωστόσο το ρεπορτάζ εκείνης της εποχής είχε άλλη άποψη και έκανε λόγο για ένα ακόμη «κρυφό ζευγάρι» στο ΝΒΑ. Μάλιστα, οι απογοητευτικές εμφανίσεις του LeBron κόντρα στους Boston Celtics είχαν ενισχύσει έντονα την εν λόγω φημολογία. O West από την άλλη φρόντιζε με συνεχή post να ρίχνει τις δικές του μπηχτές στον συμπαίκτη του.

Τι από αυτά μπορεί να ισχύει κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει με ακρίβεια. Μια πιθανή εξήγηση στη διάδοση αυτής της φήμης πάντως μπορεί να υπάρχει και ίσως να βρίσκεται στην ψυχική υγεία του αριστερόχειρα guard. Είναι γεγονός ότι το 2008, ο Delonte West είχε διαγνωστεί με διπολική διαταραχή, λόγω του άγχους που του προξενούσε ο τρόπος ζωής του ΝΒΑ. Η διπολική διαταραχή είναι μια ψυχική νόσος που προκαλεί κατάθλιψη και μανιακά επεισόδια. Επίσης, το 2009 φρόντισε να μονοπωλήσει για ακόμα μια φορά τα αμερικανικά media. Ο λόγος; Είχε συλληφθεί από την τοπική αστυνομία επειδή προσπέρασε με τη μηχανή του περιπολικό έχοντας πάνω του δύο όπλα και μια καραμπίνα σε θήκη κιθάρας.

Μια συνέντευξη παρόλ’ αυτά του West στο Vice Sports φαίνεται να επαληθεύει τη σχέση του με τη μητέρα του James.

«Ονόμασα το γιό μου Cash, έπειτα από τον Cashius Clay και τον Johnny Cash. Το μεσαίο του όνομα είναι Delonette αλλά δεν ήθελα να τον ονομάσω Delonte West Jr. […] Δεν θέλω ο γιός μου να πηγαίνει στο σχολείο και ο κόσμος να τον κοροϊδεύει για κάτι που ο πατέρας του έκανε, «Ωχ, ο πατέρας σου δεν έκανε σεξ με τη μητέρα του LeBron James;». Όχι, δεν θέλω να ασχοληθώ με αυτό…»

Αλήθεια ή ψέματα; Μύθος ή πραγματικότητα; Η φήμη πάντως έχει παγιωθεί. Άλλωστε, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Για την ιστορία, σήμερα ο άλλοτε παίκτης των Cavs, των Sonics, των Celtics και των Mavericks, περνάει μια από τις χειρότερες φάσεις της ζωής του η οποία κρέμεται σε μια κλωστή. Ενδεικτικό το γεγονός ότι πέρυσι εθεάθη στους δρόμους του Houston ξυπόλυτος με νοσοκομειακή ρόμπα.