Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ήρθε σε ρήξη με την ΑΕΚ και ο Γιάννης Σταθόπουλος αναλύει τα δεδομένα της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Στα χρόνια που παρακολουθώ την ΑΕΚ έχω πάρει απόφαση ότι αν ασχολείσαι με αυτή την ομάδα, δεν πλήττεις ποτέ. Ο τελικός Κυπέλλου τελείωσε μαζί και η αγωνιστική σεζόν και ήρθε η ώρα για το χτίσιμο ενόψει των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σίγουρα στα πλάνα των “κιτρινόμαυρων” δεν συμπεριλαμβάνεται το όνομα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου που το βράδυ του Σαββάτου φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα με το “δικέφαλο”. Ο Έλληνας εξτρεμ επιμένει πως είναι ελεύθερος και ήδη φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο Λάζαρος ήρθε στην ΑΕΚ τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου το 2016,υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας 2 ετών +1 από την πλευρά της “Ένωσης”. Κατά τη διάρκεια της φετινής, τρομερής σεζόν του Λάζαρου, έγινε κουβέντα για τη συνέχεια της συνεργασίας των δυο πλευρών.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα γνωρίζαμε πως οι δυο πλευρές ήταν σε επαφή και όλα έδειχναν πως θα κατέληγαν σε συμφωνία. Στην πορεία αποδείχθηκε πως αυτό το “+1” ήταν το μεγάλο “αγκάθι” στις διαπραγματεύσεις. Ο Μελισσανίδης περίμενε από το Λάζαρο να παραδεχθεί ότι έχει συμβόλαιο για άλλο ένα χρόνο, ενώ ο 32χρονος ισχυρίζεται πως είναι ελεύθερος και οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να γίνουν από το “μηδέν”.

Φτάνουμε λοιπόν στο σήμερα, με τον Λάζαρο να δηλώνει “Τις τελευταίες ώρες δέχομαι αρκετές πιέσεις για να ανανεώσω με την ΑΕΚ. Αλλά με απειλές ούτε χτίζεται εμπιστοσύνη, ούτε υπογράφονται συμβόλαια. Λυπάμαι πολύ, αλλά με αυτές τις συνθήκες σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να συνεχίσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ”.

Λίγο αργότερα η “κιτρινόμαυρη” ΠΑΕ τόνισε πως ο παίκτης έχει συμβόλαιο το οποίο θα κατατεθεί στην ΕΠΟ και όλα θα λυθούν στις δικαστικές αίθουσες. Επίσης οι άνθρωποι της ΑΕΚ υποστηρίζουν πως έχουν στα χέρια του δυο εξώδικα, από την πλευρά του Λάζαρου και του Ολυμπιακού, δυο μέρες πριν τον τελικό με τον ΠΑΟΚ.

Προφανώς τα εξώδικα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν νομικό “όπλο” από την ΑΕΚ, αλλά σίγουρα αποτελούν δείγμα της συμπεριφοράς του παίκτη που δεν μπήκε στον κόπο να συναντήσει τους ανθρώπους του συλλόγου στο προγραμματισμένο ραντεβού.

Όσοι γνωρίζουν τον Δημήτρη Μελισανίδη, ξέρουν πως σε τέτοια θέματα είναι αδιαπραγμάτευτος. Η πρόθεση του είναι να πάει την ιστορία στα άκρα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάτι αντίστοιχο έγινε και με την περίπτωση του Ντίντακ και ο Ισπανός πήρε τελικά μεταγραφή στην Εσπανιόλ μόνο όταν η ΑΕΚ έδωσε τη συγκατάθεση της.

Καταλαβαίνω ότι ο Λάζαρος είναι επαγγελματίας και στην ηλικία που βρίσκεται έψαχνε ένα τελευταίο καλό συμβόλαιο. Προσωπικά πιστεύω ότι το άξιζε, αλλά η συμπεριφορά του είναι δυσανάλογη της αγάπης που πήρε από τον κόσμο της ΑΕΚ, με τον οποίο τραγούδησε στην φιέστα. Βέβαια ο Λάζαρος ξεχνάει ότι στις 24/4 δήλωνε “Υπάρχει οψίον για +1, αν με θέλει η ΑΕΚ το θέμα τελειώνει σε δέκα δευτερόλεπτα“.

Σίγουρα όταν κάνεις μια δουλεία και πληρώνεσαι για αυτό, επιθυμείς να πας κάπου που σου δίνουν περισσότερα και στην περίπτωση του Λάζαρου τα περισσότερα τα δίνει ο Ολυμπιακός. Βέβαια υπάρχουν και κάποια πράγματα που θεωρητικά,δεν αγοράζονται με τα χρήματα, αξίες όπως η τιμή του λόγου.

Στην ΑΕΚ μετά το 1996 και τη γνωστή ιστορία με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο κόσμος της ομάδας έχει μάθει ότι κανένας και ΠΟΤΕ δεν θα είναι πάνω από το καλό του συλλόγου. Οι εποχές που ο Λάζαρος και κάθε Λάζαρος θα μπορούσαν να παίζουν και να εκβιάζουν την “Ένωση” έχουν περάσει στο παρελθόν κάτι που πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες της ΑΕΚ, αλλά και αυτοί που θα έρθουν στο μέλλον. Όσο για τον Λάζαρο ; Καλά ξεμπερδέματα…