Η φετινή σεζόν στην Α2 κατηγορία μπάσκετ ολοκληρώθηκε με το Περιστέρι να εξασφαλίζει πανηγυρικά την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία μετά από 5 χρόνια. Το Debut.gr «βρέθηκε» σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια του Γ.Σ.Π. και σάς «παρουσιάζει» ένα ξεχωριστό αφιέρωμα με «πλούσιο» οπτικοακουστικό υλικό.

5 σερί χρονιές μακριά από την Α1 αποδείχθηκαν πολλές για το Γυμναστικό Σύλλογο Περιστερίου, μία από τις πιο ιστορικές ομάδες του ελληνικού basket. Οι «πρίγκιπες των δυτικών προαστίων», όμως, κατάφεραν, με υπομονή, σκληρή δουλειά και την υποστήριξη του κόσμου τους, να γυρίσουν εκεί που ανήκουν: στη μεγάλη κατηγορία. Κι όχι μόνο γύρισαν, αλλά το πέτυχαν και με τον πλέον εμφατικό τρόπο: με 29 νίκες σε 30 παιχνίδια, η ομάδα του Νίκου Καραγιάννη σημείωσε την κορυφαία επίδοση στην ιστορία του πρωταθλήματος της Α2. Ο Χολαργός ήταν η ομάδα που στέρησε από τους πρωταθλητές το απόλυτο 30/30 (και μάλιστα με εκτός έδρας διπλό), όμως η ήττα αυτή ελάχιστη σημασία είχε μπροστά στην εξαιρετική φετινή πορεία του Περιστερίου.

ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

Έχοντας δημιουργήσει ένα roster αξιόλογων παικτών με εμπειρία από την Α1, το Περιστέρι έδειξε από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια ποιος θα ήταν το «αφεντικό».

Όλοι οι παίκτες έβαλαν το «λιθαράκι» τους στο «χτίσιμο» της επιτυχίας, όμως, αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε μόνο ορισμένους εξ αυτών, θα επιλέγαμε, χωρίς αμφιβολία, την τριάδα ClarkΠολυτάρχουΣκορδίλης. Ο Αμερικανός guard αποτέλεσε «σημείο αναφοράς» της ομάδας σκοράροντας διψήφιο αριθμό πόντων στα περισσότερα matches και δίνοντας το λεγόμενο «κάτι παραπάνω». Τα τρίποντά του, οι assists του και η εν γένει παρουσία του «έπαιξαν» κομβικότατο ρόλο καθ΄όλη τη διάρκεια της σεζόν. Συμπαραστάτη σε αυτή την προσπάθεια είχε τον έτερο shooting guard της ομάδας, το Μιχάλη Πολυτάρχου. Ο πολύπειρος Έλληνας guard «έβγαζε», πολλές φορές, την ομάδα από τις δύσκολες στιγμές, κυρίως χάρη στην εκτελεστική του ικανότητα από τα 6.75, αποτελώντας, έτσι, παίκτη-«βαρόμετρο». Η συμβολή του στην επίτευξη του στόχου ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική. Ο Γάιος Σκορδίλης, επίσης, ήταν η «κολώνα» του Περιστερίου. Παρά τα σκαμπανεβάσματα που είχε στην απόδοσή του, ο 30χρονος center βοήθησε το Περιστέρι σε πολλούς αγώνες, πρωτίστως με τα rebounds και τις τάπες του, αλλά και στον τομέα του score.

Εκτός, βέβαια, από τους τρεις προαναφερθέντες, υπήρξαν και άλλοι παίκτες που συνεισέφεραν σημαντικά στην κατάκτηση της πρωτιάς. Ο αρχηγός Αντώνης Μάντζαρης ήταν ουσιαστικός και αποτελεσματικός σε αρκετούς αγώνες, αξιοποιώντας την εμπειρία του, οι Σίμτσακ και Δημητριάδης έδωσαν πολύτιμες βοήθειες στο Σκορδίλη, ενώ, παράλληλα, αρκετά καλή παρουσία είχαν ο Σπύρος Μαγκουνής και ο Θανάσης Κωνσταντακόπουλος. Και, φυσικά, τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν τόσο στον προπονητή Νίκο Καραγιάννη όσο και στο υπόλοιπο τεχνικό team για την πολύ καλή δουλειά τους, η οποία επιβραβεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο.

ΤΑ 6 ΚΟΜΒΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Στη διάρκεια της σεζόν που μόλις τελείωσε, το Περιστέρι σημείωσε ορισμένες πολύ σημαντικές νίκες που το εδραίωσαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (με διαφορά, μάλιστα, από τους ανταγωνιστές του). Η ομάδα του Νίκου Καραγιάννη κατάφερνε να πάρει τη νίκη ακόμη και στα παιχνίδια που δεν έπιανε υψηλά standards απόδοσης με «όπλα» την αποφασιστικότητα, την ομαδικότητα και την εμπειρία των περισσότερων παικτών. Ανατρέχοντας, λοιπόν, στα φετινά παιχνίδια του Γ.Σ.Π., θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι κομβικές νίκες ήταν οι εξής:

Το Περιστέρι, λοιπόν, μετά από 5 χρόνια απουσίας, είναι ξανά εδώ, έτοιμο να πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη κατηγορία! Οι φιλοδοξίες, πλέον, είναι σαφώς μεγαλύτερες για τη σεζόν 2018-2019 και μόνο ο χρόνος θα δείξει αν το «καμάρι της δυτικής όχθης» θα ανταποκριθεί σε αυτές…

      

Τα αποτελέσματα του Περιστερίου στον πρώτο και δεύτερο γύρο της Α2 (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα) – Πηγή: gsperisteri.gr

Η βαθμολογία της Α2 μπάσκετ (πριν τα play-offs και τα play-outs) – Πηγή: escore.gr

Στο παρακάτω video μπορείτε να απολαύσετε αποκλειστικά στιγμιότυπα από τα εντός έδρας παιχνίδια του Περιστερίου καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς, όπως τα «κατέγραψε» η κάμερα του Debut.gr: από το πρώτο εντός έδρας με το Ψυχικό μέχρι το match-φιέστα εναντίον του Ηρακλή:

Πηγή εικόνων και video:  Δημήτρης Παπακυριακού/Debut.gr