Το debut.gr βρέθηκε στο Nick Gallis Hall για το ματς της 25ης αγωνιστικής της Basket League μεταξύ του Άρη (10-15) και του Ρεθύμνου (9-16) και αναλύει. Πρώτος σκόρερ στην νίκη των γηπεδούχων επί της κρητικής ομάδας αναδείχθηκε ο Μποχωρίδης με 12 πόντους, ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Γκούντγουιν επίσης με 12. Πλέον ο Άρης με νίκη στην Ρόδο την επόμενη αγωνιστική επί της τοπικής ομάδας μπαίνει αυτόματα στα playoff.

Ο Άρης που ερχόταν με κεκτημένη ταχύτητα μετά την ολοκληρωτική του νίκη επί του Πανιωνίου την περασμένη αγωνιστική, κέρδισε για πέμπτη διαδοχική χρονιά το Ρέθυμνο στην έδρα του. Οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να περιορίσουν τον πρώτο σκόρερ της κρητικής ομάδας Μούντι, ο οποίος έμεινε άποντος σε όλο το παιχνίδι και τώρα ετοιμάζονται για το καθοριστικό παιχνίδι του Σαββάτου με τον Κολοσσό.

Το Ρέθυμνο ξεκίνησε με εκπλήξεις στην αρχική πεντάδα καθώς σε αυτήν συμπεριλήφθηκαν οι νεοαποκτηθέντες Χίκι και Ντίσιλντς, ενώ εκτός έμειναν για λόγους τακτικής οι Μούντι και Γκούντγουιν.

Για τον Άρη ξεκίνησαν τον αγώνα οι Μάρας, Ντουβιέρ, Μπέλ, Πουλιανίτης και Μποχωρίδης.

Στα πρώτα λεπτά του ματς γίναμε θεατές ενός ρεσιτάλ μεταξύ Μάρας και Ντάνιελς, καθώς με εκατέρωθεν προσωπικούς πόντους έγινε το 4-8 (3′). Ο Άρης είχε σε γενικές γραμμές καλή κυκλοφορία της μπάλας, ωστόσο ήταν άστοχος από τα 6.75. Αντίθετα, το Ρέθυμνο εκμεταλλεύτηκε τα ελεύθερα σουτ που του δόθηκαν. Το τρίποντο του Γιαννόπουλου από τη γωνία διεύρυνε τη διαφορά για την ομάδα του σε 16-9 (7′). Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Αγγέλου χαμήλωσε το σχήμα του Άρη με την είσοδο των Φλιώνη και Αθηναίου και το σκορ δεκαλέπτου διαμορφώθηκε σε 11-19.

Μετά από πολλές άστοχες προσπάθειες τριών πόντων, ο Άρης μείωσε τη διαφορά χάρη στο τρίποντο του Φλιώνη από τη weak side (14-19, 12′). Ακολούθησε ένα επιθετικό σερί για τις δύο ομάδες. Ο Μάρας πόσταρε όμορφα τον Λί, ενώ στο γρήγορο tranzition σκόραρε ο Χριστοδούλου για τρεις για το Ρέθυμνο. Ο Μποχωρίδης απάντησε αμέσως με δικό του σουτ τριών πόντων, αλλά ο Λί πέτυχε ένα όμορφο goal foul από το ζωγραφιστό (19-25, 24′). Ο Μούρτος με τέσσερις διαδοχικούς πόντους και ωραίο λει-απ διαμόρφωσε το 27-25 για τον Άρη. Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν σερί 8-0 και ανάγκασαν τον Νίκο Βετούλα να καλέσει σε τάιμ-άουτ. Το σερί του Άρη έγινε 15-0 και το ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 34-30. Το γεγονός πως ο Άρης μάζεψε 22 ριμπάουντ έναντι 14 του Ρεθύμνου καθώς και το φοβερό come back με το 15-0 σερί αποτέλεσαν τους δύο σημαντικότερους λόγους για το προβάδισμα του Άρη στο πρώτο μέρος

Στην τρίτη περίοδο, το τρίποντο του Μπέλ από την γωνία διεύρυνε ακόμα περισσότερο το προβάδισμα για τον Άρη (40-33, 25′). Η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό έπειτα από το τρίποντο του Προύιτ, αλλά ακολούθησε η άμεση απάντηση του Ρεθύμνου με τον Ντίσιλντς (45-38, 26′). Το χούκ του Τσαϊρέλη διαμόρφωσε το 53-41 του τρίτου δεκαλέπτου. Τυπική διαδικασία η τελευταία περίοδος και ο Αγγέλου έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής στον Χρηστίδη και τον Καλαϊτζάκη ο οποίος σκόραρε μάλιστα έπειτα από πάσα στη ρακέτα. Άρης και Κολοσσός ετοιμάζονται για το μεγάλο ματς του Σαββάτου που θα δώσει και το τελευταίο εισιτήριο για τα playoff, ενώ το Ρέθυμνο είναι πλέον εκτός διεκδίκησης. Τελικό σκορ 70-52.

Νίκησε γιατί: Ο Άρης δεν παρασύρθηκε από τον ρυθμό του Ρεθύμνου στο πρώτο δεκάλεπτο. Αντίθετα, έδειξε χαρακτήρα στο δεύτερο δεκάλεπτο, έχτισε σερί 15-0 και από τότε δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα του. Η επιθετική του άμυνα σε συνδυασμό με τα περισσότερα ριμπάουντ ήταν κρίσιμοι παράγοντες.

Ο πρωταγωνιστής: Ο Μποχωρίδης με 12 πόντους, έξι ριμπάουντ και πέντε ασίστ ήταν ο καλύτερος παίχτης του γηπέδου. Από πολύ κοντά και ο Μάρας. Ο Μαυροβούνιος κυριάρχησε κάτω από το καλάθι, πέτυχε 11 πόντους και μάζεψε επτά ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 34-30, 53-41, 70-52

Άρης: Μάρας 11, Μποχωρίδης 12, Φλιώνης 7, Τσαϊρέλης 10, Πουλιανίτης, Χρηστίδης 2, Μούρτος 9, Αθηναίου 2, Προύιτ 9, Ντουβιέ 3, Μπέλ 3, Καλαϊτζάκης 2

Ρέθυμνο: Ντάνιελς 10, Γκούντγουιν 12, Χίκι 5, Κώττας 2, Χριστοδούλου 7, Μούντι,  Θεωδορίδης, Λι 3, Γιαννόπουλος, Ντίσιλντς 7,