To Debut.gr βρέθηκε στο Αλεξάνδρειο και παρουσιάζει τη νίκη του Άρη που ουσιαστικά εξασφάλισε τη παραμονή του στη κατηγορία. Σε δυσμενή θέση ο Πανιώνιος ύστερα από αυτό το αποτέλεσμα.

Σχετικά εύκολα θα μπορούσα να δανειστώ το συγκεκριμένο ”χρησιμοποιημένο” τίτλο για τη σημερινή νίκη του Άρη στο Nick Gallis σε βάρος του Πανιωνίου με σκορ 60-48 για την 24η αγωνιστική της Basket League. Αντίθετοι κόσμοι γιατί ο μεν Άρης με αυτή τη νίκη του εξασφαλίζει και μαθηματικά τη παραμονή του στη κατηγορία ενώ ο δε Πανιώνιος στο ντεμπούτο του Βαγγέλη Αλεξανδρή στο πάγκο της ομάδας, βρίσκεται όλο και πιο κοντά στον υποβιβασμό. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Ξεκίνημα αγώνα και οι γηπεδούχοι ξεκινούν με τους Φλιώνη, Μποχωρίδη, Μπελ, Νουβιέ και Μάρας ενώ οι φιλοξενούμενοι με τους Μπράζελτον, Σακελλαρίου(άποντος για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα), Κάμινγκς και Σαρικόπουλο. Στόχος των κίτρινων ήταν από την αρχή να επιβάλλουν το ρυθμό τους μέσα από καταστάσεις πικ εν ρολ σφίγγοντας παράλληλα και την άμυνά τους. Το γρήγορο 4-0 του Άρη δεν έδειχνε να προκαλεί αναστάτωση στους φιλοξενούμενους οι οποίοι έβρισκαν λύσεις κυρίως μέσα στο ζωγραφιστό. Επιχειρώντας αλλαγές στα σκριν και ”ταΐζοντας” διαρκώς τον Σαρικόπουλο ο Πανιώνιος προηγήθηκε με έναν(15-16) πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Ωστόσο η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου με εύστοχο τρίποντο του Πουλιανίτη λίγο πριν το τέλος της περιόδου έστειλε τη διαφορά στο +3 δείχνοντας τη διάθεση των γηπεδούχων να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό. Δεύτερο δεκάλεπτο και ο Άρης χτυπά στο low post με τον Μάρας και Τσαιρέλη αλλά ο Πανιώνιος έχει τις απαντήσεις με μακρινά σουτ των Μπράζελτον και Κάμινγκς. Παράλληλα, οι γηπεδούχοι χαμηλώνουν το σχήμα παίζοντας με 3 γκαρντ(Φλιώνη, Αθηναίου, Μποχωρίδης) αποσκοπώντας στη καλύτερη κυκλοφορία μπάλας. Ύστερα από 5.5 λεπτά περιόδου οι φιλοξενούμενοι πετυχαίνουν το πρώτο τους καλάθι ενώ μάλιστα πιο πριν ο Άρης προηγούνταν με +8. Οι κυανέρυθροι προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τα μις ματς που δημιουργούσε η άμυνα των κίτρινων δίχως όμως αποτέλεσμα. Θα μπορούσαμε να πούμε πως σε αυτό το δεκάλεπτο ο Άρης κατάφερε επέβαλλει το δικό του ρυθμό και να ολοκληρώσει το πρώτο ημίχρονο προηγούμενος με +7(32-25).

Ξεκίνημα δευτέρου ημιχρόνου και βλέπουμε για πρώτη φορά τους γηπεδούχους να δημιουργούν παγίδες στο low post περιορίζοντας έτσι το μοίρασμα παιχνιδιού του Πανιωνίου. Η διαφορά 12 πόντων για τους κίτρινους είναι γεγονός ενώ οι φιλοξενούμενοι δείχνουν να έχουν μείνει στο μουδιασμένο παιχνίδι τους στο δεύτερο δεκάλεπτο. Το σημείο-κλειδί του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο ακούει στο όνομα Φλιώνης ο οποίος με δύο τρίποντο έστειλε τη διαφορά στο +18. Η εφαρμογή της ζώνης(2-3) από τους φιλοξενούμενους δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα με αποτέλεσμα να κυνηγούν το σκορ(49-34) μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου σκοράροντας ελάχιστα και μόνο με βολές. Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή λοιπόν καλείται να φέρει εις πέρας μια ολική ανατροπή. Τελευταία περίοδος και ο Άρης προηγείται  με 17. Στην αντίπερα όχθη, ο Πανιώνιος με zone press και στα 4/4 του γηπέδου έχει σκοπό να ανακόψει τη φόρα των γηπεδούχων. Ο ρυθμός όμως πέφτει και το ματς προς το τέλος πέφτει σε ποιότητα(χαρακτηριστικό ότι το επιμέρους σκορ του δεκαλέπτου δύο λεπτά πριν το τέλος ήταν 5-7. Οι γηπεδούχοι αποκτούν μια νευρικότητα χωρίς ωστόσο να το εκμεταλλευτεί ο Πανιώνιος. Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και ο Άρης μαζί με τον κόσμο του πανηγύρισε τη νίκη της σωτηρίας του.

Αν θέλουμε να κάνουμε ένα επίλογο-συμπέρασμα του παιχνιδιού θα λέγαμε πως η νίκη του Άρη ήρθε ύστερα από το γρήγορο ρυθμό που έδωσε για πρώτη φορά σήμερα μετά από πολλούς αγώνες αλλά και η πετυχημένη άμυνα στα επιθετικά όπλα των κυανέρυθρων (Μπράζελτον και Σακκελαρίου-8 και 0 πόντους αντίστοιχα) αν αναλογιστούμε ότι οι συγκεκριμένοι δύο παίρνουν ένα 80-90% των επιθέσεων της ομάδας.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 32-25, 49-34, 60-48.

Άρης(Βαγγέλης Αγγέλου): Μάρας 8(1), Μποχωρίδης 8(1), Φλιώνης 12(2), Τσαιρέλης 9(1), Πουλιανίτης 6(1), Μούρτος 6, Αθηναίου 2, Προύιτ 5(1), Ντουβιέ, Μπελ 4.

Πανιώνιος(Βαγγέλης Αλεξανδρής): Μπράζελτον 6(1), Κάμινγκς 14(1), Δίπλαρος 1, Σακελλαρίου, Κράβιτς 8, Νταλό 9(1), Καμπερίδης, Κοκμεσάν, Ζούπκοβιτς 2, Σαρικόπουλος 8.

ΥΓ.1: Άλλαξε και τυπικά χέρια η ΚΑΕ Άρης, Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στα μέσα της περασμένης εβδομάδας ενέκρινε τη μεταβίβαση του 90% των μετοχών της εταιρίας από τον Νίκο Λάσκαρη στον Δημήτρη Γουλιέλμο. Ας περιμένουμε να δούμε λοιπόν αν αυτή η κίνηση σημαίνει και αλλαγή σελίδας για την ομάδα σε διοικητικό αλλά και σε αγωνιστικό επίπεδο.

ΥΓ.2: Αυτή η αναμπουμπούλα της περασμένης εβδομάδας στο στρατόπεδο του Πανιωνίου(απόλυση Ζιάγκου, έλευση Γιατζόγλου, απομάκρυνση Γιατζόγλου έπειτα από αντιδράσεις των οπαδών, έλευση Αλεξανδρή) μάλλον κακό παρά καλό έκαναν στην ομάδα…