Ο Μανώλης Μακρόπουλος μέσω του debut.gr, γράφει μερικές «σκόρπιες σκέψεις», ύστερα από τον επαναληπτικό της Ρεάλ με τη Μπάγερν .

Στο ποδόσφαιρο, και ειδικά σε φάση νοκ- άουτ, δε κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Αυτό συνέβη και στο ζευγάρι της Μπάγερν Μονάχου με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό έχει συμβεί σε παρά πολλές περιπτώσεις . Και σε αυτό, δυστυχώς, παίζει ρόλο και η διαιτησία . Παρακολουθούμε ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με την ελπίδα να ξεχάσουμε τα «δικά μας» χάλια, μα τελικά , ορισμένες φορές γινόμαστε μάρτυρες χειρότερων στιγμιότυπων .

Τακτικά, η Ρεάλ παίρνει -σχεδόν- άριστα, στα δυο ματς εναντίον των Βαυαρών. Και συνολικά, στα ματς με Παρί, Γιουβε και Μπάγερν, ο Ζιντάν «διάβασε» τέλεια τους αντιπάλους του, δημιούργησε σωστά τακτικά πλάνα, και έτσι έφτασε μέχρι το Κιέβο, για τρίτη συνεχή χρονιά.

Όμως, τόσο στο ζευγάρι με την ομάδα του Χάινκες, όσο και σε εκείνο με τη «μεγάλη κυρία», η Ρεάλ χρειάστηκε τη…συμμετοχή του διαιτητή, για να πανηγυρίσει στο τέλος . Πρώτα, με το αμφισβητούμενο πέναλτι του 91’ στη ρεβάνς με την ομάδα του Αλέγκρι. Ύστερα, με το μη καταλογισμό καταφανέστατου πέναλτι εις βάρος του Μαρσέλο, και πάλι στον επαναληπτικό του «Μπερναμπέου». Ένα πέναλτι , που αν δινόταν, και με το σκορ στο 1-1, ίσως η ιστορία να είχε γραφτεί αλλιώς. Με το αν όμως , δε παίζεις μπάλα.

Τα ίδια και χειρότερα ,συνέβησαν και πέρσι, στο ίδιο ζευγάρι, στο ίδιο γήπεδο. Δύο γκολ οφσάιντ υπέρ της ισπανικής ομάδας, άρνηση καθαρού πέναλτι υπέρ του Ρόμπεν, άδικη αποβολή του Αρτούρο Βιδάλ.

«Χειρουργείο», είχαμε και στη ρεβάνς της Μπαρτσελόνα με την Παρί Σεν Ζερμέν, στο «έπος» του «Καμπ Νόου». Ένα αμφισβητούμενο πέναλτι (υπέρ Νεϊμάρ ) και ένα ακόμη, ανύπαρκτο μεν, καταλογισμένο δε, στον Λουίς Σουάρεζ.

Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα στα οποία μπορούμε να ανατρέξουμε. Το συμπέρασμα παραμένει ίδιο. Η χρήση του var στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, κρίνεται επιτακτική. Ωραία τα ρεκόρ, οι «επικές ανατροπές», οι σερί κατακτήσεις, αλλά για να μπούμε λίγο και στη θέση του αδικημένου….

ΥΓ: ενώ είχα διαβάσει πως από την ερχόμενη σεζόν θα έχουμε τη χρήση βίντεο, σήμερα το μάτι μου «έπεσε» σε σχόλιο που αναφέρει πως τελικά η επιτροπή της ΟΥΕΦΑ το απέρριψε προς το παρών. Είδωμεν….