Ο αδιάφορος βαθμολογικά Απόλλων Πάτρας (20 – 9) κατάφερε να νικήσει, το αξιόμαχο και ικανό να κλέψει την νίκη, Ψυχικό (13 – 16) με σκορ 72 – 69 και μία αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος σκέφτεται ήδη τα play – off που δίνουν το πολυπόθητο εισιτήριο της ανόδου στην Basket League. Το debut.gr βρέθηκε στην Πάτρα και αναλύει.

Ο αδιάφορος βαθμολογικά Απόλλων Πάτρας (20 – 9) κατάφερε να νικήσει, το αξιόμαχο και ικανό να κλέψει την νίκη, Ψυχικό (13 – 16) με σκορ 72 – 69 και μία αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος σκέφτεται ήδη τα play – off που δίνουν το πολυπόθητο εισιτήριο της ανόδου στην Basket League. Το debut.gr βρέθηκε στην Πάτρα και αναλύει.

Οι γηπεδούχοι, που είχαν αφήσει τον Ματαλλών εκτός δωδεκάδας λόγω ενοχλήσεων, ξεκίνησαν με τους Μαστρογιαννόπουλο, Άκερ, Κιτσούλη, Τσιάρα και Γόντικα. Από την άλλη η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα είχε σαν βασική πεντάδα τους Νίκου, Νοέα, Ψάθα, Παύλο και Τσιώκο.

Ζεστά ξεκίνησε η ομάδα του Νίκου Οικονόμου, με δύο συνεχόμενα τρίποντα στις πρώτες επιθέσεις από τους Άκερ, Τσιάρα και προηγήθηκε με 6 – 2. Από την άλλη το Ψυχικό στα πρώτα 3.30 ήταν αρκετά άστοχο στην επίθεση με μόλις 4 πόντους (ένα δίποντο και 2/2 βολές) και σε αυτό συντέλεσε και η αστοχία του από την περιφέρεια (0/3 στην Α’ περίοδο). Έτσι ο Απόλλωνας με drive και τρίποντο από τον Μαστρογιαννόπουλο ανέβασε την διαφορά στους 9 (13 – 4). Το Ψυχικό τρέχοντας ένα σερί 4 – 0 με κύριο εκφραστή στην επίθεση τον Τσιώκο που τελείωσε την πρώτη  περίοδο με 6 πόντους κατέβασε την διαφορά, ο Απόλλωνας όμως και πάλι αντέδρασε και με τους Μαστρογιαννόπουλο (7), Τσιάρα (8) και τρίποντο στο τέλος από τον Χείλαρη τελείωσε την πρώτη περίοδο προηγούμενος με σκορ 29 – 18.

Η δεύτερη περίοδος ήταν εντελώς διαφορετική καθώς το pressing του Ψυχικού δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην γηπεδούχο ομάδα που στις περισσότερες επιθέσεις της εκτελούσε μόνο τρίποντα. Μπορεί η περίοδος να ξεκίνησε με τρίποντο του Κιτσούλη, όμως το Ψυχικό έχοντας ξανά επίκεντρο της επίθεσής του τον Τσιώκο κατάφερε να ρίξει την διαφορά στους 6 πόντους (32 – 26). Ο Μαστρογιαννόπουλος έδωσε πνοή στην επίθεση του Απόλλωνα, οι φιλοξενούμενοι όμως με όπλο τους την πίεση και με τα δύο τρίποντα του Νοέα έφεραν την διαφορά σε απόσταση ενός πόντου (39 – 38). Η δεύτερη περίοδος ολοκληρώθηκε με δίποντο ξανά από τον Μαστρογιαννόπουλο και σκορ ημιχρόνου 41 – 38.

Oι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο με τον Απόλλων Πάτρας να κρατά μία μικρή διαφορά, έχοντας το Ψυχικό όμως σε απόσταση αναπνοής. Μάλιστα με τρίποντο του Χουχούμη οι φιλοξενούμενοι μείωσαν ξανά στον πόντο (47 – 46). Εκεί ο Απόλλωνας «ξύπνησε» και μετά από τρίποντο του Άκερ και καλάθι του Κιτσούλη στον αιφνιδιασμό ανέβασε την διαφορά στους 5. Το block του Νοέα πάνω στον Άκερ έδωσε το έναυσμα στο Ψυχικό για την αντεπίθεση, όμως το alley – oop κάρφωμα του Γόντικα επανάφερε τη διαφορά στις τάξεις των 8 πόντων (56 – 48) Εν τέλει η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 62 – 56, αφήνοντας τα πάντα ανοικτά στην τελευταία περίοδο.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε βρίσκοντας τις δύο ομάδες να είναι αρκετά αγχωμένες, με εκατέρωθεν λάθη και χωρίς σκορ. Μετά από σχεδόν τρία λεπτά, ο Άκερ με σουτ τριών πόντων πέτυχε το πρώτο καλάθι για την τέταρτη περίοδο. Άμεση ήταν η απάντηση των φιλοξενουμένων με τον ίδιο τρόπο από τον Παύλο. Με το σκορ στο 66 – 60 ο Νίκου δέχτηκε τεχνική ποινή για διαμαρτυρία σε ένα χρονικό σημείο που ο Απόλλωνας έδειχνε αρκετά μπερδεμένος στον αγωνιστικό χώρο. Ενώ θα περίμενε κανείς πως οι γηπεδούχοι θα «καθάριζαν» το παιχνίδι, το Ψυχικό έχοντας αποθέματα ενέργειας και με σερί 6 – 0 φέρνει την διαφορά ξανά στον πόντο (70 – 69) και ενώ το ρολόι έδειχνε πως απέμεναν 2.30 λεπτά. Το κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ που μετουσίωσε και σε καλάθι ο Κιτσούλης έγειρε την πλάστιγγα προς την πλευρά της πατρινής ομάδας (72 – 69). Στο τελευταίο λεπτό μετά από 4 σερί άστοχες βολές, δύο από κάθε ομάδα, το Ψυχικό θα μπορούσε να στείλει το ματς στην παράταση όμως ο Παύλος ήταν άστοχος και έτσι ο Απόλλων Πάτρας πήρε την νίκη και μία στροφή πριν το τέλος της κανονικής περιόδου ήδη αρχίζει να σκέφτεται τα play – off με στόχο την άνοδο στην Basket League.

 

Δεκάλεπτα: 29-18, 41-38, 62-56, 72-69

Απόλλων Π. (Οικονόμου): Ερμείδης, Άκερ 13 (2), Μαστρογιαννόπουλος 13 (1), Αποστολίδης, Τσιάρας 9 (1), Παπαβασιλόπουλος, Κιτσούλης 14 (1), Κουρέπης, Γόντικας 15, Χείλαρης 7 (1), Αναγνωστόπουλος 1.

Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Νίκου 8 (2), Νοέας 6 (2), Χουχούμης 5 (1), Ψαθάς 13 (1), Παπαδημητρίου, Ντιαλό, Παύλος 11 (2), Χαραλάμπης, Παπαδιονυσίου 10 (1), Τσιώκος 15, Αναγνωστάκης 1.