Το Debut.gr γράφει για το πως ο Βαγγέλης Πλατέλλας, και ο Ούγκο Σόουζα κάνουν την διαφορά στον φετινό Άρη, και τον οδηγούν κατευθείαν στην Σούπερ Λιγκ.

Το τέλος της φετινής σεζόν για τον Άρη προβλέπεται να βρει τους κιτρινόμαυρους στην Σούπερ Λιγκ, όπου είναι και η φυσική θέση της ομάδος της Θεσσαλονίκης.

Ο Άρης φέτος έδειξε πως έκανε σοβαρή δουλειά, όσον αφορά την επιλογή των ποδοσφαιριστών που στελέχωσαν το αγωνιστικό τμήμα, με αποτέλεσμα να έχει μια διαφορά ασφαλείας από την τρίτη θέση και μένει να δούμε αν θα καταφέρει να τερματίσει και πρώτος.

Σε όλη αυτήν την πορεία μέχρι τώρα, διακρίθηκαν δύο συγκεκριμένοι παίκτες των κιτρινόμαυρων, οι οποίοι με την απόδοση τους όχι μόνο έδειξαν πως μπορούν να βοηθήσουν τον ιστορικό σύλλογο στα δύσκολα μονοπάτια της Β εθνικής, αλλά και ότι θα μπορούσαν να σταθούν επάξια ακόμα και στον σχεδιασμό της ομάδας για την επόμενη σεζόν.

Ο λόγος φυσικά για τους Ούγκο Σόουζα και Βαγγέλη Πλατέλλα. Ο Αλέξανδρος Ιτιμούδης έχοντας παρακολουθήσει αρκετά ματς του Άρη αναλύει τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν και τους δύο πολύτιμες μονάδες για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ούγκο Σόουζα

Πηγή: Metrosport

Ο Πορτογάλος αποτελεί τον στυλοβάτη της άμυνας των κιτρίνων, και έναν από τους λόγους που η ομάδα του Άρη έχει μόλις 13 γκολ παθητικό σε όλο το πρωτάθλημα.

Προϊόν των ακαδημιών της Πόρτο, και με εξαιρετικά σωματικά προσόντα, ο Σόουζα επιφέρει μια ηρεμία στο παιχνίδι του Άρη παρότι κεντρικός αμυντικός.

Χαρακτηριστικό είναι πως έχει την ικανότητα να προωθεί το παιχνίδι των κιτρινόμαυρων από την άμυνα, καθότι διαθέτει αρκετά καλή κάθετη μπαλιά.

Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός επίσης διαθέτει αρκετά καλή τεχνική κατάρτιση, πράγμα σπάνιο για παίκτη που αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας, και αυτό δίνει μια επιπλέον σιγουριά όταν η μπάλα περνάει από τα πόδια του.

Σίγουρα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τον προπονητή του Άρη και πιθανώς να του άξιζε η παραμονή στην ομάδα, εφόσον οριστικοποιηθεί η άνοδος στην πρώτη εθνική κατηγορία.

Εξάλλου βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία πράγμα που καθιστά δυνατή την παραμονή του για αρκετά χρόνια στην ομάδα, εφόσον δείξει τις ικανότητες του και σε ένα ανώτερο αγωνιστικό επίπεδο όπως αυτό της πρώτης εθνικής.

Δεδομένου μάλιστα της τεχνικής του κατάρτισης, θα μπορούσε ίσως στο μέλλον να αξιοποιηθεί και ως αμυντικός μέσος, δίνοντας έτσι μια επιπλέον λύση στο χώρο του κέντρου.

Ο Σόουζα την φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί σε 25 αγώνες έχοντας σκοράρει 2 τέρματα.

Βαγγέλης Πλατέλλας

Πηγή: SDNA

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ο ηγέτης του Άρη την φετινή σεζόν.

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας αποτελεί πολυτέλεια θα λέγαμε για την Β εθνική κατηγορία, καθώς είναι ξεκάθαρα ένας παίκτης που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες σε έναν αγώνα.

Το αγωνιστικό του στυλ περιλαμβάνει πολλές κατά μέτωπον προσπάθειες, ενώ η κοφτή ντρίμπλα του μπορεί να προξενήσει πονοκέφαλο σε πολλές άμυνες.

Ο βραχύσωμος δεξιός εξτρέμ έχοντας περάσει μια δύσκολη περίοδο μετά την αποχώρηση του από την ομάδα της ΑΕΚ, φαίνεται πως βρήκε την «Ιθάκη» του στο Κλεάνθης Βικελίδης, και σίγουρα η παραμονή του στην ομάδα πρέπει να θεωρείται ως ένα βαθμό δεδομένη.

Ο Πλατέλλας ουσιαστικά είναι το εξτρέμ που κάθε ομάδα θα ήθελε να έχει, καθώς πρόκειται για έναν παίκτη ντριμπλαδόρο που σκυλιάζει κυριολεκτικά στο παιχνίδι, μοιράζοντας ασίστ και σκοράροντας.

Σίγουρα και ο ίδιος ερχόμενος στην Θεσσαλονίκη ήθελε να αποδείξει πολλά, και πλέον θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί ξανά στην πρώτη εθνική αυτή τη φορά με τα χρώματα του Θεού του πολέμου.

Οι άνθρωποι του Άρη πάντως θα πρέπει να αισθάνονται πολύ ικανοποιημένοι που αποσπάσανε το καλοκαίρι την υπογραφή του, και ο ίδιος τους δικαιώνει σε κάθε αγώνα.

Ο Πλατέλλας την φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί σε 24 αγώνες έχοντας σκοράρει 8 τέρματα.