Δύσκολη νίκη για τον ΠΑΟΚ με 2-1 επί της Ξάνθης στην Τούμπα, καθώς ο Δικέφαλος χρειάστηκε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ, απέναντι σε μια πολύ σκληροτράχηλη Ξάνθη.

1ο Ημίχρονο

Στο πρώτο μέρος και οι δύο ομάδες ήταν αρκετά ισορροπημένες, με τον ΠΑΟΚ να έχει κατά κύριο λόγο την κατοχή της μπάλας, και την Ξάνθη προσανατολισμένη κυρίως αμυντικά, πλήν όμως πολύ καλά στημένη τακτικά.

Η πρώτη καλή ήταν από πλευράς Ξάνθης στο 3ο λεπτό, όταν ο Κάστρο επιχείρησε ένα καλό συρτό σουτ έξω από την περιοχή του Πασχαλάκη, με τον τερματοφύλακα του Δικεφάλου να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η Ξάνθη από την αρχή προσπάθησε να πιέσει ψηλά τον ΠΑΟΚ ώστε να τον εξαναγκάσει κάποιο λάθος και αυτό το πέτυχε στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης.

Συγκεκριμένα ύστερα από ένα γύρισμα της μπάλας, ο Πασχαλάκης προσπάθησε να διατηρήσει την μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου, ο Καμαρά που ακολουθούσε την φάση ανέκτησε την μπάλα, και την έστρωσε στον Γέντρισεκ με τον παίκτη της Ξάνθης να πλασάρει δυνατά τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ κάνοντας το 0-1 για τους φιλοξενούμενους.

Από κει και έπειτα ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την πλήρη σχεδόν κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να βρει χώρους απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της θρακικής ομάδας.

Η πρώτη μεγάλη φάση για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήρθε 29΄όταν ο Βιεϊρίνια έβγαλε την σέντρα, ο Πρίγιοβιτς έκανε την κεφαλιά πάσα προς τον Ελ Καντουρί, με τον τελευταίο να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Ζίφκοβιτς σχεδόν εξ επαφής.

Η πίεση των παικτών του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε αμείωτη και για τα επόμενα λεπτά με συνεχείς επιθέσεις από τα πλάγια, με την Ξάνθη όμως να αμύνεται σθεναρά.

Στο 36΄ο ΠΑΟΚ έχασε άλλη μια τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει το παιχνίδι αυτή τη φορά με τον Μαουρίσιο.

Συγκεκριμένα ο Πρίγιοβιτς που είχε τραβηχτεί στα πλάγια έβγαλε μια σέντρα μέσα στην περιοχή, και ο Βραζιλιάνος μέσος έπιασε την κεφαλιά που βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας τους Ζίφκοβιτς.

Η Ξάνθη απείλησε μια ακόμα φορά με τον σκόρερ της Γέντρισεκ, όμως το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή του ΠΑΟΚ, δεν ανησύχησε τον Πασχαλάκη στο 39′.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος με τον ΠΑΟΚ να είναι πίσω στο σκορ από νωρίς, και την Ξάνθη να διατηρεί με νύχια και με δόντια το 0-1.

2ο Ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί την κατοχή της μπάλας, και την Ξάνθη να περιμένει για κάποια καλή αντεπίθεση.

Η ομάδα της Θράκης κατάφερε να διατηρήσει μια αρκετά καλή συνοχή στις γραμμές της, με τον Δικέφαλο από την άλλη να ψάχνει αρχικώς την ισοφάριση, και μετέπειτα να πάρει προβάδισμα με κάποιο γκολ επιπλέον.

Η πίεση του ΠΑΟΚ απέφερε καρπούς καθώς δημιούργησε αρκετές φάσεις βάζοντας την Ξάνθη στα σχοινιά.

Στο 55΄η κατάρα των δοκαριών επέστρεψε για τον ΠΑΟΚ, καθώς ήταν η σειρά του Βαρέλα να σημαδέψει το δοκάρι της εστίας του Ζίφκοβιτς, μετά από σέντρα του Βιεϊρίνια.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ελ Καντούρι θα χάσει νέα μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν η κεφαλιά του μέσα από τη μικρή περιοχή κατέληξε λίγο άουτ, έπειτα από ζυγισμένη σέντρα του Λημνιού.

Το επιθετικό κρεσέντο των γηπεδούχων συνεχίστηκε με τον Βιεϊρίνια να εξαπολύει ένα δυνατό σουτ προς την εστία της Ξάνθης, έπειτα κερδισμένο φάουλ, με τον τερματοφύλακα των Ακριτών όμως να διώχνει εντυπωσιακά.

Στο 70΄ήταν η σειρά της Ξάνθης να κάνει κάπως αισθητή την παρουσία της, .ομως το σουτ του Κάστρο μέσα από την περιοχή δεν βρήκε εστία.

Από κει και έπειτα η κατοχή για τον ΠΑΟΚ έγινε σχεδόν πλήρης, ενώ η είσοδος του Μπίσεσβαρ έδωσε νέα επιθετική πνοή.

Ο Ολλανδός μέσος του ΠΑΟΚ μάλιστα ήταν αυτός που εν τέλει ισοφάρισε για τον Δικέφαλο στο 68΄με μια ψιλοκρεμαστή κεφαλιά που βρήκε απροετοίμαστο τον Ζίφκοβιτς, φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Στο 74΄ο ίδιος παίκτης επιχείρησε ένα από τα γνωστά του τεχνικά σουτ με φάλτσο από τα πλάγια, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και πέρασε ελάχιστα άουτ από τα το δοκάρι της εστίας.

Τελικά ο ΠΑΟΚ βρήκε την λύτρωση στο 84ο λεπτό με τον άλλον νεοεισελθόντα στο ματς, τον Ευθύμη Κουλούρη.

Ο Μπίσεσβαρ ήταν αυτός που έβγαλε την γλυκιά σέντρα, με τον νεαρό επιθετικό να παρεμβάινει στην πορεία της μπάλας και να κάνει το 2-1 για τον ΠΑΟΚ.

Από κει και πέρα η Ξάνθη δεν έβγαλε κάποια αντίδραση με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί το σκορ και μάλιστα να έχει ευκαιρία και για τρίτο τέρμα, όταν ο Πρίγιοβιτς έκανε μια όμορφη προσπάθεια μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του αποκρούστηκε από τον Ζίφκοβιτς.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει άλλη μία νίκη στην έδρα του, για πολλοστή φορά χωρίς τον κόσμο του την φετινή σεζόν.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Αζεβέδο (Κουλούρης 84΄), Βαρέλα, Μαουρίσιο, Κάνιας (Σάχοφ 67΄), Κάμπος, Ελ Καντουρί, Λημνιός (Μπίσεσβαρ 67΄), Πρίγιοβιτς.

Προπονητής: Ράζβαν Λουτσέσκου.

Ξάνθη:Ζίφκοβιτς, Συλλά, Φλίσκας, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο, Καμαρά, Γέντρισεκ (Μπρίτο 78΄), Ντουρίσκοβιτς (Τριάδης 62΄), Φασίδης (Μελιόπουλος 70΄), Κάστρο.

Προπονητής: Μίλαν Ράσταβατς.