Ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος στο σημερινό του άρθρο, εξάρει το στοιχείο εκείνο που έδωσε την νίκη στην ομάδα του Πειραιά στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι με την Ζalgiris και πιστεύει πως αν οι Πειραιώτες συνεχίσουν με την ίδια αυταπάρνηση, τότε θα πάρουν το εισιτήριο για το Βελιγράδι.

Αυτή είναι μια φράση που θα ταίριαζε γάντι στην ομάδα του Πειραιά μετά την νέα συγκλονιστική εμφάνιση που έκανε εχθές σε ακόμα do or die παιχνίδι.

Κάποιος μπορεί να πεί ότι ακόμα και αν έχανε ο Ολυμπιακός εχθές, είχε ακόμα δύο ευκαιρίες στο Κάουνας να αναστρέψει την κατάσταση. Δεν είναι έτσι όμως.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, κατά την προσφιλή της συνήθεια, ταλαιπωρείται από πολλούς τραυματισμούς βασικών και μη παικτών, κάτι το οποίο δεν του έχει επιτρέψει σε σχεδόν κανένα σημείο της χρονιάς να «μοντάρει» την ομάδα του.

Όμως οι αναλύσεις είναι για εκείνους που ξέρουν να τις κάνουν.

Ο σκοπός του άρθρου αυτού είναι να αναδείξει την νοοτροπία με την οποία έχει γαλουχηθεί η ομάδα των «ερυθρολεύκων».

Η νοοτροπία αυτή συνοψίζεται στην φράση « ή ταν ή επί τας».

Ο ελληνικός κορμός παικτών έχει βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι τα μέγιστα και βλέπουμε πως κάθε χρόνο μερικοί από τους ξένους που διαθέτει η ομάδα, συμπαρασύρονται από τον κορμό αυτό.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Ο Hines, o Antic, o Law, o Hunter, o Dunston και άλλοι πολλοί.

Σε αυτό το σημείο όμως, οφείλουμε να σχολιάσουμε το σημαντικότερο της χθεσινής ημέρας σχετικά με το παιχνίδι της ομάδας του Πειραιά.

Και αυτό δεν είναι άλλο από την αυταπάρνηση( σωματική και μη) που έδειξαν οι παίκτες του Ολυμπιακού μιας και οι περισσότεροι εξ αυτών αγωνίζονταν αψηφώντας τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν, προκειμένου η ομάδα τους να φτάσει στην ισοφάριση.

Οι Πρίντεζης και Strelnieks αγωνίστηκαν με ένεση και βοήθησαν όσο μπορούσαν, ο Παπανικολάου έκανε και αυτός ένεση, έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια την τενοντίτιδα που τον ταλαιπωρούσε στο γόνατο, αγωνίστηκε, έβγαλε πάθος και πανηγύρισε σχεδόν σαν γκολ μια τρίποντη βόμβα.

Ο Tillie και αυτός με ένεση έδωσε κάποιες βοήθειες και πάλεψε όσο του επέτρεψαν οι δυνάμεις του.

Ήρθε η ώρα όμως να αναδείξουμε την υπερπροσπάθεια ενός αθλητή, ο οποίος ακόμα και αν η στατιστική δεν δείχνει κάτι τέτοιο, κατά την προσωπική μου άποψη αποτελεί τον MVP της ομάδας του Πειραιά.

Και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Γιώργο Μπόγρη.

Έχουν ακουστεί διάφορα για τον ίδιο τα τελευταία χρόνια(δικαιολογημένα και μη) αλλά αυτό που έκανε εχθές απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Ο Σέντερ του Ολυμπιακού, έκανε ένεση και παρότι έχει διαγνωσθεί με ρήξη μηνίσκου, ζήτησε να παίξει με δική του ευθύνη και έδωσε τεράστιες βοήθειες στην άμυνα.

Γιατί το έκανε όμως αυτό, αναρωτήθηκε κανείς?

Η απάντηση βρίσκεται στην post-game δήλωση που έκανε στους δημοσιογράφους και η οποία κρύβει εκείνο τον ρομαντισμό με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον αθλητισμό.

Ο Βοιωτός ψηλός των «ερυθρολεύκων» είπε πως αυτά τα παιχνίδια τα περίμενε σε όλοι του την ζωή και τίποτα δεν ήταν ικανό να τον κρατήσει στα πιτς.

Εδώ που τα λέμε αυτό που έκαναν οι περισσότεροι αθλητές του Ολυμπιακού εχθές το βράδυ δεν είναι ούτε λίγο ούτε και απλό.

Θέλει πάθος, θάρρος, αυταπάρνηση και τεράστια καρδιά για να ρισκάρει κάποιος το πολυτιμότερο πράγμα στην ζωή του, την υγεία του.

Συνοπτικά, πιστεύω πως ο Ολυμπιακός μόνο από την άρνηση παράδοσης που έδειξαν οι παίκτες του, πνευματικά τουλάχιστον είχε κερδίσει το παιχνίδι πριν καν ξεκινήσει.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν οι παίκτες του επιστρέψουν στο 100% ο Ολυμπιακός θα περάσει στο Final-4 είτε στα παιχνίδια στο Κάουνας είτε στο τελευταίο στην Αθήνα.

Αυτό που προέχει τώρα είναι ξεκούραση και ηρεμία ενόψει δύο πολύ δύσκολων παιχνιδιών σε μια καυτή έδρα.

Υγ. Ο τεράστιος Τζαμέλ ΜακΛιν και ο εκπληκτικός για μια ακόμα φορά ο Σπανούλης, έδωσαν το σάλπισμα νίκης.