Το Περιστέρι (25 – 1) πήρε σπουδαίο διπλό μέσα στην Πάτρα απέναντι στον Απόλλωνα (17 – 9) με σκορ 80 – 82 στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Α’2 μπάσκετ και ήδη σκέφτεται την επόμενη σεζόν που θα τον βρει στα «μεγάλα σαλόνια» του Ελληνικού πρωταθλήματος. Το debut.gr ήταν εκεί και αναλύει: Ο Απόλλωνας του […]

Το Περιστέρι (25 – 1) πήρε σπουδαίο διπλό μέσα στην Πάτρα απέναντι στον Απόλλωνα (17 – 9) με σκορ 80 – 82 στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Α’2 μπάσκετ και ήδη σκέφτεται την επόμενη σεζόν που θα τον βρει στα «μεγάλα σαλόνια» του Ελληνικού πρωταθλήματος. Το debut.gr ήταν εκεί και αναλύει:

Ο Απόλλωνας του Νίκου Οικονόμου παρατάχθηκε στην έναρξη του αγώνα με τους Ματαλλών, Άκερ, Κιτσούλη, Μαστρογιαννόπουλο και Γόντικα. Από την άλλη ο coach Καραγιάννης ξεκίνησε με τους Κλαρκ, Μαγκούνη, Κωνσταντακόπουλο, Σιγκούνα και Σκορδίλη.

Η πρώτη περίοδος ήταν γεμάτη ένταση και άγχος και για τις δύο ομάδες. Ο Απόλλωνας ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι παίζοντας ορθολογικά στην επίθεση και με κύριους εκφραστές τους Άκερ και Ματαλλών προηγήθηκε με σκορ 5 – 0. Με πρωταγωνιστή τον Άκερ που στα πρώτα τέσσερα λεπτά είχε 5 πόντους και 2 ασίστ ο Απόλλωνας είχε πάρει κεφάλι στο σκορ. Η ομάδα του Περιστερίου χρειάστηκε 2:30 λεπτά για να σκοράρει ελέω καλής άμυνας του Απόλλωνα πάνω στον Κίντρεν Κλαρκ, που έδειχνε αρκετά μπερδεμένος στο ξεκίνημα. Με τρίποντο του Μιλόσεβιτς όμως το Περιστέρι ισοφάρισε σε 11 – 11 και έδειξε πως έχει πολύ δρόμο ακόμα το παιχνίδι. Παρά το time out που κάλεσε εσπευσμένα ο Νίκος Οικονόμου, το Περιστέρι ξεκίνησε εξίσου δυνατά παίζοντας καλή άμυνα ενώ εκφραστής του στην επίθεση ήταν ο Γάιος Σκορδίλης (5 πόντους). Η πιεστική άμυνα πάνω στον Άκερ και οι δύο εύστοχες βολές του Δημητριάδη έβαλαν για πρώτη φορά μπροστά το Περιστέρι. Η τρομερή τάπα του Γόντικα πάνω στον Δημητριάδη αφύπνισε τον Απόλλωνα όμως η πρώτη περίοδος έληξε με σκορ 17 – 18 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον Απόλλωνα Πάτρας να μπαίνει πολύ δυνατά τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Αρχικά, στην άμυνα ήταν αρκετά μαχητικός χωρίς μάλιστα να υποπίπτει σε φάουλ (1 ομαδικό στα πρώτα πέντε λεπτά) και στην επίθεση χτυπούσε συνεχώς στον αιφνιδιασμό και έπαιρνε και πολύτιμα επιθετικά ριμπάουντ με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευτεί στους δέκα πόντους μετά από τρίποντο του Δημήτρη Χείλαρη (30 – 20). Η συνέχεια ήταν όμως αρκετά διαφορετική. Το Περιστέρι ξεκινώντας από την άμυνά του ( δύο λεπτά χωρίς σκορ ο Απόλλωνας) και στην επίθεση με εκφραστές τους Σκορδίλη και Σιγκούνα μείωνε την διαφορά. Παρά την αστοχία του Κλαρκ, το Περιστέρι έβρισκε λύσεις. Πρώτα με καλάθι και φάουλ από τον Σίμτσακ και στην συνέχεια με τρίποντο του Αμερικανού έφερε το ματς στην ισοπαλία 34 – 34. Θα προσπεράσει μάλιστα χάρις στο κλέψιμο και το καλάθι από τον Μάντζαρη. Το ημίχρονο έληξε με το σκορ ισόπαλο 39 – 39.

Έναρξη της τρίτης περιόδου και ο Απόλλωνας μπαίνει ξανά δυνατά στο ματς καθώς προηγήθηκε με δύο εύστοχες βολές από τον Άκερ. Ακολούθησαν λάθη και από τις δύο ομάδες, ο Απόλλωνας δεν εκμεταλλεύτηκε το αρχικό προβάδισμα και με τρίποντο του Κλαρκ το Περιστέρι έχει περάσει πλέον μπροστά με 41 – 45. Ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος από πλευράς Απόλλωνα προσπαθούσε να κρατήσει την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι και από την άλλη πλευρά ο Βασίλης Σίμτσακ πετύχαινε κρίσιμα καλάθια διατηρώντας την ομάδα του μπροστά. Με το σκορ στο 52 – 56 και από φάουλ που έχει κερδίσει ο Απόλλωνας, δίνεται τεχνική ποινή στον πάγκο του Περιστερίου για διαμαρτυρία. Κάπου εκεί τα πνεύματα άναψαν, ο Απόλλωνας είχε πολλά παράπονα από την διαιτησία, υπήρχαν αρκετά νεύρα μεταξύ των παικτών όμως ο ψύχραιμος Αντώνης Μάντζαρης πετυχαίνει καλάθι και φάουλ φέρνοντας την διαφορά ξανά στους τρεις 55 – 58. Την διαφορά αυτή την διατήρησε το Περιστέρι μέχρι το τέλος της περιόδου (59 – 61).

Τέταρτη και τελευταία περίοδος και το Περιστέρι μπαίνει αποφασισμένο για την νίκη μέσα στην Πάτρα. Μετά από τάπα πάνω στον Τσιάρα σε προσπάθεια τριών πόντων, ο Μιλόσεβιτς πέτυχε στον αιφνιδιασμό το καλάθι και έστειλε την διαφορά στους τέσσερις (59 – 63). Ο Απόλλων θα βρει τρόπο να ξαναπεράσει μπροστά στο σκορ με 64 – 63 μετά από συνεχόμενες προσωπικές ενέργειες του Μαστρογιαννόπουλου (5 πόντους, 1 κλέψιμο) και της νέας τεχνικής ποινής που δόθηκε στο Περιστέρι. Με 1/2 βολές από τον Κλαρκ και καλάθια από τους Μιλόσεβιτς, Σκορδίλη και Μάντζαρη το Περιστέρι φέρνει ξανά τούμπα το ματς (64 – 68). Ο Απόλλων δεν είχε καλές επιλογές στην επίθεση και το Περιστέρι για αρκετό διάστημα συντηρούσε μία διαφορά 5 – 8 πόντων. Κάπου εκεί τα δύο τρίποντα του Άκερ έδωσαν ώθηση στους Πατρινούς για την ολική επαναφορά φέρνοντας το σκορ 76 – 80. Οι δύο βολές του Μάντζαρη και το άστοχο τρίποντο του Άκερ έγειραν την πλάστιγγα προς την πλευρά των φιλοξενούμενων. Παρά την προσπάθεια του Μαστρογιαννόπουλου και την καλή άμυνα που έπαιξαν σε δύο περιπτώσεις οι Πατρινοί, δεν έφτανε ο χρόνος για την ολική επαναφορά και το Περιστέρι με σκορ 80 – 82 πανηγύρισε μία τεραστίων διαστάσεων νίκη μέσα στην Πάτρα και ενώ η νέα σεζόν τους περιμένει ήδη στην πρώτη κατηγορία.

Απόλλων Πάτρας (Οικονόμου): Ερμείδης, Άκερ 10, Ματαλλών 18, Μπαζίνας, Αποστολίδης, Τσιάρας 5, Παπαβασιλόπουλος, Κιτσούλης 6, Μαστρογιαννόπουλος 14, Κουρέπης, Χείλαρης 13, Γόντικας 14

ΓΣ Περιστερίου (Καραγιάννης): Παππάς, Μιλόσεβιτς 9, Κλαρκ 18, Μαγκούνης 2, Πολυτάρχου 6, Αγγέλου, Μάντζαρης 12, Σκορδίλης 9, Σιγκούνας 7, Κωνσταντακόπουλος 2, Σίμτσακ 11, Δημητριάδης 6