Τυπική διαδικασία ήταν το παιχνίδι του Ηρακλή με τον Εδεσσαϊκό, όπου οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 3-1, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

1o Ημίχρονο

Το ματς του Ηρακλή με τον Εδεσσαϊκό ήταν τυπικού χαρακτήρα, μιας και η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο της, πράγμα που σημαίνει και την είσοδο της στα μπαράζ ανόδου.

Οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο, και από τα πρώτα λεπτά η κατοχή της μπάλας ήταν μοιρασμένη.
Στο 8΄ο Εδεσσαϊκός βγήκε μπροστά, με τον ποδοσφαιριστή της ομάδας των φιλοξενούμενων να προσπαθεί να νικήσει τον Αμπάρη, με τον γκολκίπερ του Ηρακλή να διώχνει σε κόρνερ.

Η ομάδα της Έδεσσας από την άρχη έδειξε ιδιαίτερα ορεξάτη, με γρήγορες εναλλαγές μπάλας, και φανερή διάθεση να κυνηγήσει ένα γκολ.

Ο Ηρακλής από την άλλη διαχειρίστηκε το παιχνίδι προσεκτικά, και όποτε έβρισκε ευκαιρία πλαγιοκοπούσε τον αντίπαλο, με σκοπό να πίασει στον ύπνο την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Στο 22΄ο Εδεσσαϊκός ξαναέγινε απειλητικός με τον Ντόγο, που τσίμπησε την μπάλα μέσα στην περιοχή, με τον Αμπάρη να ξαναδηλώνει παρών και να απομακρύνει.

Όσο περνούσε η ώρα ο Ηρακλής ανέβαζε στροφές, και είχε μια καλή ευκαιρία με τον Καραντασιάδη στο 30΄, όταν έπειτα από κόρνερ ο κεντρικός αμυντικός του Ημίθεου έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Τελικά ο Ηρακλής ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με ένα καταπληκτικό γκολ του Πτηνόπουλου. Συγκεκριμένα ο εξτρέμ των κυανόλευκων πήρε την μπάλα στα πλάγια, σύγκλινε προς την μεγάλη περιοχή του Εδεσσαϊκού, και με ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βόλτση, κάνοντας το 1-0 στο 32΄.

Άλλο ένα σου του Τάι από πλευράς Ηρακλή στο 42 κατέληξε άουτ, με τον Εδεσσαϊκό από κει και πέρα να πιέζει τον Ηρακλή, με τους γηπεδούχους όμως να διαχειρίζονται καλά το παιχνίδι, και να πηγαίνουν εν τέλει με το 1-0 στα αποδυτήρια.

2ο Ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ίδια διάθεση από τις δύο ομάδες, με τον Ηρακλή να έχει την πρώτη καλή φάση με ένα δυνατό σουτ του Πτηνόπουλου να καταλήγει άουτ.

Ο Ηρακλής έχοντας την κατοχή δεν σταμάτησε να ψάχνει χώρους προκειμένου να απειλήσει την αντίπαλη εστία, και να καθαρίσει το παιχνίδι.

Ο Εδεσσαϊκός από την άλλη έπαιζε εξίσου απευλευθερωμένα προσπαθώντας με αντεπιθέσεις να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης.
Τελικά τα πράγματα γίνανε πολύ πιο εύκολα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, όταν ο Τάι επιχείρησε ένα σουτ μέσα από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία του Βόλτση, και με το 2-0 να είναι πλέον γεγονός.

Το γκολ αυτό απελευθέρωσε πλήρως τους παίκτες του Ηρακλή ενώ από την άλλη φάνηκε να ρίχνει την αυτοπεποίθηση των παικτών της Έδεσσας.

Στο 62 μια κεφαλιά του Κωστούλα πέρασε άουτ για τον Ηρακλή, με τον Ημίθεο να πετυχαίνει και τρίτο γκολ στο 70΄με τον συνήθη ύποπτο Ρόβα.

Ο επιθετικός του Ηρακλή με πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή νίκησε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, δίνοντας μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκορ, και καθαρίζοντας το ματς.

Από κει και πέρα υπήρξαν και άλλες φάσεις για τον Ηρακλή, χωρίς όμως να φτάσουν σε ένα τέταρτο γκολ. Στο 78΄ο Αμαραντίδης εξεπέλυσε ένα δυνατό σουτ, με τον Βόλτση να διώχνει εντυπωσιακά, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Καζναφέρης με ένα καλό σουτ προσπάθησε και αυτός να βάλει το όνομα του στην λίστα των σκόρερς.

Ο Εδεσσαϊκός πέτυχε εν τέλει το γκολ της τιμής στο 78΄με τον Χαραβητίδη, που δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να νικήσει τον Αμπάρη, έπειτα από σέντρα στην περιοχή του Ηρακλή.

Το τελικό 3-1 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, με τον Ηρακλή να ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, και να προετοιμάζεται πλέον για τα κρίσιμα ματς των μπαράζ που θα γίνουν στις 22 του Απρίλη.

Ηρακλής: Αμπάρης, Ρεβυθόπουλος, Κυριακίδης, Καραντασιάδης, Κωστούλας, Τάι(Καστριτσέας 84΄), Ρόβας (Κρυστάλλης 70΄), Παναγιωτούδης, Παπαδόπουλος(Κουρέλλας 92΄), Πτηνόπουλος( Αμαραντίδης 74΄), Καζναφέρης.

Προπονητής: Σπύρος Μπαξεβάνος.

Εδεσσαϊκός: Βόλτσης, Ουζούνης, Κιόρτσης, Μωυσίδης, Χαραβητίδης, Παπαγεωργίου, Ταουσιάνης, Σκαθαρούδης( Μεταξάς 87΄), Καρακούτης(Πούπης 70΄), Καράμπελας, Ντόγος(Σίσκος 87΄).

Προπονητής: Ηλίας Σαπάνης.