Εύκολη επικράτηση του Ηρακλή με 3-0 επί της ΑΠΕΛ στο Καυτανζόγλειο, με τον Γηραιό να συνεχίζει την πορεία του προς την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου.

1ο Ημίχρονο

Στο ματς με την ΑΠΕΛ στο Καυτανζόγλειο, ο Ηρακλής επιζητούσε την νίκη ώστε να μην τον ενδιαφέρει τι θα γίνει στο αντίστοιχο του Άρη Παλαιοχωρίου.

Οι κυανόλευκοι μπήκαν με πολλή διάθεση στον αγώνα, θέλοντας να καθαρίσουν το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά. Ο Γηραιός από τα πρώτα λεπτά είχε την πλήρη σχεδόν κατοχή της μπάλας, με τους φιλοξενούμενος να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο.
Ο Ηρακλής με πολλά ανεβάσματα από τους πλάγιους αμυντικούς του προσπαθούσε να βρει χώρο, και να διασπάσει την κλειστή άμυνα των φιλοξενούμενων. Από την άλλη η ΑΠΕΛ απλά περίμενε τους παίκτες του Ηρακλη, ώστε σε περίπτωση ανάκτησης της μπάλας να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Χωρίς πολλές φάσεις τα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα, με τον Ηρακλή να μην μπορεί να βρει εύκολα διαδρόμους, και την ΑΠΕΛ απλά να κρατάει το 0 στην άμυνα. Μοναδική φάση σε αυτό το διάστημα μια κεφαλιά του Κωστούλα από πλευράς Ηρακλή που πέρασε άουτ έπειτα από κόρνερ του Τάϊ.

Από κει και πέρα όμως τα πράγματα άλλαξαν καθώς ο Ηρακλής άρχισε να απειλεί περισσότερο, πρώτα με ένα σουτ του Καζναφέρη στο 27΄που κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Φαρμάκη.

Στο 28΄ ο Γηραιός είχε εξαιρετική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Παπαδόπουλος έκανε την παράλληλη πάσα στην μικρή περιοχή, και με τον Βουτσιά να διώχνει προ του Ρόβα, ο οποίος δεν θα δυσκολευόταν να σπρώξει απλά την μπάλα στα δίχτυα, και με εξουδετερωμένο τον Φαρμάκη.

Εν τέλει ο Ημίθεος κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ 3 λεπτά αργότερα, όταν ο Ρόβας υποδέχτηκε την μπάλα έπειτα από ένα διώξιμο, διέσχησε σχεδόν όλο το γήπεδο, και αφού έπαιξε το ένα-δύο με τον Παπαδόπουλο, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, σε μια φάση πανομοιότυπη με αυτήν που είχε χαθεί νωρίτερα.

Το γκολ αυτό φάνηκε ότι έλυσε τα πόδια των παικτών του Ηρακλή που είχαν και άλλες ευκαιρίες να διευρύνουν το σκορ. Από την άλλη οι παίκτες της ΑΠΕΛ έδειχναν έξω από τα νερά τους, καθώς φάνηκε πως το γκολ αυτό τους αποδιοργάνωσε τελείως.

Στο 33΄άλλο ένα σουτ του Ρόβα μέσα από την περιοχή κατέληξε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Πτηνόπουλος απείλησε και αυτός με ένα σουτ στην κίνηση, έπειτα από σέντρα του Ρεβυθόπουλου.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τον Ηρακλή να έχει πάρει αυτό που θέλει, σχετικά εύκολα.

2ο Ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς το πρώτο, με τον Ηρακλή να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την ΑΠΕΛ να μην μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Βοσνιάδη.
Φανερή η διάθεση των κυανόλευκων να πετύχουν και άλλα γκολ προκειμένου να σιγουρέψουν την νίκη τους.

Στο 50΄Ο Πτηνόπουλος θα πασάρει στον Ρόβα μέσα στην περιοχή, και αυτός θα επιχειρήσει το πλασέ εξ επαφής, με τον Φαρμάκη να διώχνει σε κόρνερ.

Στο κόρνερ που εκτελέστηκε στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Το επιθετικό κρεσέντο των κυανόλευκων θα συνεχιστεί με μια κεφαλιά από τον Παπαδόπουλο, έπειτα από σέντρα του Κυριακίδη, με τον τερματοφύλακα της ΑΠΕΛ να διώχνει δύσκολα την μπάλα στο 60΄λεπτό.
Από κει και πέρα ο Ηρακλής διαχειρίστηκε το ματς με συνεχή κατοχή, προσπαθώντας όποτε του δινόταν η ευκαιρία να βρίσκει χώρους ώστε να πατήσει στην περιοχή της ΑΠΕΛ.

Η φιλοξενούμενοι από την άλλη δυσκολεύονταν πάρα πολύ να κρατήσουν την μπάλα, ενώ δεν έδειξαν σε καμία φάση του αγώνα ότι μπορούσαν να απειλήσουν.

Δύο σουτ από Κυριακίδη και Τάϊ αντίστοιχα πέρασαν ανεκμετάλλευτα για την ομάδα του Ηρακλή μέχρι να φτάσουμε στις καθυστερήσεις όπου εκεί ο Ηρακλής καθάρισε το ματς.

Συγκεκριμένα ο Ρόβας με δύο προσωπικά τέρματα στις καθυστερήσεις ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, σφραγίζοντας μια εύκολη νίκη για τους κυανόλεκους, που συνεχίζουν ακάθεκτοι την πορεία τους, για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου.

Ηρακλής: Βοσνιάδης, Ρεβυθόπουλος, Κυριακίδης (Κουρέλλας 79΄), Καραντασιάδης, Καζναφέρης, Τάϊ, Ρόβας, Παναγιωτούδης (Αθανασίου 90+2), Παπαδόπουλος (Μεντύ 63΄), Πτηνόπουλος (Ντε Σμετ 78΄).

Προπονητής: Σπύρος Μπαξεβάνος.

ΑΠΕΛ: Φαρμάκης, Βουτσιάς, Μουχάλης (Χιντασέλι 46΄), Μπάρμπας, Καραμανλής, Στεφανίδης (Σταμπουλής 67΄), Παντεκίδης, Κοντέων, Στεφανίδης, Έλλας, Ζαννάκης.

Προπονητής: Αστέριος Θεμελής.