Το Debut.gr γράφει για τον «τρελό» Αιγύπτιο, που αρνείται να μπει στα καλούπια του επαγγελματισμού.

Ο Έλληνας φίλαθλος ανέκαθεν γοητευόταν από παίκτες που είχαν το λεγόμενο «στυλ αλάνας». Ως ένας λαός εξαιρετικά συναισθηματικός, ποτέ δεν είδαμε με καλό μάτι τους κατ΄εξοχήν επαγγελματίες παίκτες με την στενή έννοια του όρου. Τους θεωρούσαμε πολύ έξω από τα ποδοσφαιρικά μας γούστα, ενώ αντίθετα θέλαμε τους φινετσάτους και εντυπωσιακούς παίκτες, που θα μας ξεσήκωναν με τις ενέργειες τους.

Ένας τέτοιος παίκτης είναι και ο Αμρ Ουάρντα, που φέτος πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά με την ομάδα του Ατρομήτου, μιας και η ομάδα του Περιστερίου είναι σε τροχιά Ευρώπης.

Βασικό μερίδιο ευθύνης έχει σαφώς ο Αιγύπτιος, πράγμα που τον φέρνει και ένα βήμα από την συμμετοχή του στο Μουντιάλ με την Εθνική ομάδα της χώρας του.

Ο Ουάρντα θα μπορούσε να πει κανείς είναι ένας «προβληματικός» ποδοσφαιριστής για τα σημερινά δεδομένα. Το σύγχρονο τακτικό ποδόσφαιρο δεν φαίνεται να του ταιριάζει. Αυτός είναι και ο λόγος που ο ΠΑΟΚ θέλησε εν μέρει να τον ξεφορτωθεί, παραχωρώντας τον δανεικό στην ομάδα του Ατρόμητου.

Κλασσική μπαλαδόφατσα, με υψηλή τεχνική κατάρτιση και αεράτο στυλ παιχνιδιού, ο Ουάρντα φαίνεται πως στον Ατρόμητο μπόρεσε να ξεδιπλώσει το ταλέντο που αναμφισβήτητα διαθέτει. Ίσως σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο και ο προπονητής του, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν τον πιέζει και ιδιαίτερα στις προπονήσεις. Είναι γνωστό εξάλλου πως ο Αιγύπτιος έχει μια «αλλεργία» στις σκληρές και απαιτητικές προπονήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Ίσως αν ο Ουάρντα έπαιζε την δεκαετία του 80 στην Ελλάδα να ήταν ήδη είδωλο, και σίγουρα θα είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων ομάδων της χώρας. Δυστυχώς όμως έτυχε σε μια συγκυρία όπου το ταλέντο από μόνο του δεν λέει τίποτα. Και κακά τα ψέματα ο Ουάρντα την δεδομένη στιγμή είναι περισσότερο ποδοσφαιριστής παλιάς κοπής, και όχι τόσο αθλητής.

Βέβαια ο αντισυμβατικός τρόπος παιχνιδιού του είναι ένα όπλο που κάθε ομάδα θα ήθελε να διαθέτει. Είναι ο παίκτης που με μια έμπνευση του μπορεί να φέρει τούμπα το ματς. τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα, η εντυπωσιακή γκολάρα που έβαλε απέναντι στην ΑΕΚ, και έδωσε τον ένα βαθμό στον Ατρόμητο.

Τέτοιοι παίκτες χρίζουν ειδικής μεταχείρισης από τον εκάστοτε προπονητή, μιας και για να βρεις τα κουμπιά τους δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Εξάλλου δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις τέτοιων παικτών που χάθηκαν, παρότι διέθεταν απίστευτες ικανότητες.

Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα που την δεδομένη στιγμή έχει ο Ουάρντα με τον εαυτό του κυρίως. Θα του δοθεί μια μεγάλη ευκαιρία να συμμετάσχει με την εθνική του σε Μουντιάλ, ενώ ήδη καταφτάνουν προτάσεις από άλλες ομάδες έπειτα από την εξαιρετική του πορεία μέχρι τώρα.

Ο Αιγύπτιος καλείται να αποδείξει πως του αξίζει μια ευκαιρία σε ένα μεγάλο κλαμπ, αρκεί φυσικά να χαλιναγωγήσει τον χαρακτήρα του, που είναι ιδιαιτέρως ιδιόρρυθμος.

Το σίγουρο είναι πως αν το κάνει, οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν πολλούς λόγους ακόμα για τον αγαπήσουν ακόμα περισσότερο.