Τη στιγμή που ο Μέσι και ο Ρονάλντο μεγαλώνουν, έρχεται μία φουρνιά παικτών "διψασμένη" να κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα.

Έχει καταντήσει πλέον αναμενόμενο το ποιος θα πάρει τη Χρυσή Μπάλα, μία ο Μέσι, μία ο Ρονάλντο. Τα τελευταία δέκα χρόνια βλέπουμε το ίδιο σκηνικό ξανά και ξανά. Φυσικά την αξίζουν γιατί όσα έχουν πετύχει και όσα κάνουν είναι πέρα από κάθε φαντασία. Ο επόμενος που φιλοδοξεί να πάρει τη σκυτάλη στις Χρυσές Μπάλες είναι ο Νεϊμάρ, ο οποίος έχει βαλθεί να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει ο κορυφαίος στον κόσμο. Μετά τους δύο σταρ της Μπάρτσα και της Ρεάλ, ο Βραζιλιάνος συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να πάρει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ωστόσο υπάρχει και μία φουρνιά παικτών, όλοι μέχρι 22 ετών, που έχουν το μέλλον μπροστά τους, μας έχουν ήδη δώσει τα πρώτα δείγματα και είναι άκρως πειστικά. Έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι μπορούν να φτάσουν στην κορυφή του κόσμου και εάν συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς είναι πολύ πιθανό να τα καταφέρουν. Ας τους δούμε όμως έναν-έναν.

Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα

Η αλήθεια είναι ότι εάν ο τερματοφύλακας της Μίλαν θέλει να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα θα πρέπει να πραγματοποιήσει εξωπραγματικές εμφανίσεις και να κατακτήσει τα πάντα. Άλλωστε είναι σχεδόν απίθανο ένας γκολκίπερ να πάρει το βαρύτιμο τρόπαιο, μιας και ο τελευταίος που το έκανε ήταν ο Λεβ Γιασίν το μακρινό 1963. Ωστόσο, ο Ντοναρούμα θέλει να αλλάξει τα δεδομένα και ίσως να τα καταφέρει.

Θεωρείται το next big thing στη θέση του τερματοφύλακα και ο διάδοχος του Μπουφόν στην εθνική Ιταλίας. Ο 18χρονος, ύψους 1,96, πορτιέρο μετράει ήδη 112 συμμετοχές με τη Μίλαν και έχει ότι χρειάζεται για να γράψει ιστορία. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι μπορεί να έχει ακόμα παραπάνω από 20 χρόνια καριέρας και εάν συνεχίσει να εξελίσσεται με αυτούς τους ρυθμούς, ταβάνι του θα είναι μόνο… ο ουρανός.

Γκάμπριελ Ζεσούς

Ο χρόνος που προσαρμόστηκε στο κορυφαίο επίπεδο της Πρέμιερ Λιγκ είναι άκρως εκπληκτικός. Είναι μόλις 20 χρονών και θεωρείται ήδη από τους κορυφαίους επιθετικούς στο Νησί, με την Μάντσεστερ Σίτι να τρίβει τα χέρια της με την περίπτωσή του. Η ιστορία του είναι άκρως εντυπωσιακή, αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2014 ζούσε κάτω από το όριο της φτώχειας και τώρα είναι από τα πιο “καυτά” ονόματα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο Γκουαρδιόλα τον έχει μετατρέψει σε μία “φονική μηχανή”, καθώς είναι ικανός να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα. Παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει δείξει μεγάλη ωριμότητα στο παιχνίδι του και εάν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς δεν μπορεί να μην θεωρηθεί διεκδικητής της Χρυσής Μπάλας στο μέλλον. Με τους “Πολίτες”, μετράει ήδη 18 γκολ και 10 ασίστ σε 43 συμμετοχές και η βελτίωση που δείχνει όσο περνάει ο καιρός είναι απίστευτη.

Μάρκους Ράσφορντ

Η ταχύτητά του, η ικανότητά του να εκτελεί και το γεγονός ότι μέρα με τη μέρα δείχνει πιο ικανός και πιο απρόβλεπτος στο παιχνίδι του τον κατατάσσουν ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Με τον Ζοσέ Μουρίνιο και τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στην ομάδα μπορεί να μάθει από τους καλύτερους, να εξελιχθεί ακόμη πιο πολύ και να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Έχει τα στοιχεία να τα καταφέρει και είναι στο χέρι του να το κάνει. Ήδη πάντως είναι εντυπωσιακός, σε 112 ματς, στα 20 του χρόνια, μετράει 31 γκολ και 17 ασίστ. Ο Ράσφορντ θέλει να θέσει γερά τις βάσεις για να γίνει ο πιο ολοκληρωμένος επιθετικός και γιατί όχι να κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα στο μέλλον.

Ντέλε Άλι

Άλλο ένα αστέρι από την Αγγλία, αυτή τη φορά της Τότεναμ. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το τεράστιο ταλέντο του, με φαντασία στο παιχνίδι του, μπορεί να δημιουργήσει και με την ίδια άνεση να σκοράρει. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός των Λονδρέζων διαθέτει μεγάλη ποιότητα και τα επόμενα χρόνια μόνο καλύτερος μπορεί να γίνει.

Τα δείγματά του μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικά. Κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης είναι έτοιμα να κονταροχτυπηθούν για πάρτη του με την Τότεναμ να αντιστέκεται σθεναρά. Στους Σπερς μετράει 137 συμμετοχές 42 γκολ και 40 ασίστ και μένει να μας αποδείξει εάν μπορεί να παλέψει στο μέλλον για τη Χρυσή Μπάλα.

Μάρκο Ασένσιο

Που να φανταζόταν η Ρεάλ ότι τα 4 εκατομμύρια που έδωσε στη Μαγιόρκα πριν μερικά χρόνια θα αποδεικνύονταν χρυσάφι. Τι να πρωτοξεχωρίσεις σε αυτόν τον παίκτη, τις υπέροχες γκολάρες του με τα φονικά του σουτ ή την ποιότητά που διαθέτει και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπορεί να κάνει άνω-κάτω την αντίπαλη άμυνα; Είναι εξαιρετικός και το μέλλον του ανήκει εάν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.

Είναι 22 ετών σε 77 συμμετοχές έχει 20 γκολ και 9 ασίστ. Έχει όλα τα στοιχεία για να εξελιχθεί σε top παίκτη, βρίσκεται σε ένα περιβάλλον όπως αυτό της Ρεάλ Μαδρίτης, όπου δουλεύει με τους καλύτερους καθημερινά και υπάρχει πίεση και ανταγωνισμός για να γίνεται καλύτερος μέρα με τη μέρα. Μαθαίνει από τους κορυφαίους, αν αναλογιστεί κανείς ότι προπονείται με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Γιατί λοιπόν να μην μπορέσει στο μέλλον να πάρει τη Χρυσή Μπάλα;

 Ουσμάν Ντεμπελέ

Κάτι ξέρει η Μπαρτσελόνα και δαπάνησε 150 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρει από την Μπορούσια Ντόρτμουντ το καλοκαίρι. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ο 20χρονος εξτρέμ θεωρείται ο αντί-Νεϊμάρ με τα στοιχεία που έχουν οι δυο τους να μοιάζουν πάρα πολύ. Τρομακτική ικανότητα στο ένας εναντίον ενός και η ταχύτητά του είναι ασύλληπτη. Μπορεί μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να διαλύσει όποια άμυνα θέλει. Ικανός και στο σκοράρισμα αλλά και στη δημιουργία.

Δίπλα στον Λιονέλ Μέσι φιλοδοξεί να γίνει ο κορυφαίος στο μέλλον και σίγουρα μπορεί να το πετύχει καθώς πρόκειται για έναν παίκτη-διαμάντι. Μετακόμισε φέτος το καλοκαίρι στους Καταλανούς αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός τον είχε αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης . Στην Ντόρτμουντ πάντως σε 50 συμμετοχές πέτυχε 10 γκολ και μοίρασε 22 ασίστ. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει από τις υψηλότερες βαθμολογίες, ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα και πιο εξελίξιμους ποδοσφαιριστές στον κόσμο! Μέχρι στιγμής με την “Μπλαουγκράνα” φανέλα μετράει 4 ασίστ και 1 γκολ.

Κίλιαν Εμπαπέ

Σίγουρα δεν θα υπάρχει κανείς που θα πίστευε ότι στη συγκεκριμένη λίστα δεν θα έμπαινε ο 19χρονος Κίλιαν Εμπαπέ. Η Παρί αναμένεται να δώσει 160 εκατομμύρια ευρώ στη Μονακό για να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή (θεωρείται δανεικός τώρα αλλά υπάρχει υποχρεωτική ρήτρα) και δεν τα λυπήθηκε καθόλου. Από πολλούς θεωρείται ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο στην ηλικία του.

Πρόκειται ήδη για έναν από τους κορυφαίους επιθετικούς και με την εξέλιξη που έχει μπορεί ακόμη να φτάσει και στα στάνταρ των Μέσι και Ρονάλντο. Κανείς δεν τον γνώριζε μέχρι και πέρσι όπου μας συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο φορώντας τη φανέλα των Μονεγάσκων. Σπάει όλα τα ρεκόρ και δεν δείχνει διάθεση να σταματήσει. Βρίσκεται σε μία ομάδα με τους καλύτερους, αφού έχει τον Νεϊμάρ και τον Καβάνι στο πλευρό του. Ήδη τη φετινή χρονιά έχει 17 γκολ και 14 ασίστ σε 34 συμμετοχές, ενώ με τη Μονακό σε 60 ματς πέτυχε 27 γκολ και 16 ασίστ και είναι ακόμα μόλις 19 χρονών! Σίγουρα κανείς δεν αμφιβάλει ότι μπορεί να γίνει ο κορυφαίος και φυσικά να κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα.