Σπουδαία νίκη ο Παναθηναϊκός στην Πάτρα στην έδρα του Προμηθέα, που τον διατήρησε μόνο πρώτο στη βαθμολογία της Α1 μπάσκετ.

Κατάμεστο το «Δημήτριος Τόφαλος» στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής της Basket League 2017-18 όπου Προμηθέας και Παναθηναϊκός συναντήθηκαν. Ένα παιχνίδι χωρίς καθόλου άγχος για τον Προμηθέα καθώς βρίσκεται 5ος στην κατάταξη έχοντας εξασφαλίσει τη θέση του στα playoffs.Από την άλλη οι πράσινοι πρέπει να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία ώστε να ανασυνταχθούν μετά από την ήττα τους στο ΟΑΚΑ έναντι του Ολυμπιακού.

1η περίοδος

Στο πρώτο δεκάλεπτο και οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυναμικά. Πολλά time out και αντεπιθέσεις δίνοντας υπόσχεση για ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός κρατάει ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του πολύ δυνατού Προμηθέα που φαίνεται ότι δεν ήρθε για να παρατήσει τίποτα. Μπαίνοντας έτσι στο δεύτερο δεκάλεπτο με (26-31) υπέρ των πράσινων.

2η περίοδος

Δεύτερο δεκάλεπτο σταθερές οι δύο ομάδες με την άμυνα να παίζει τον κυρίαρχο ρόλο. Στα μέσα του δεκαλέπτου ο Προμηθέας κάνει μερικές αλλαγές στο σύστημα βάζοντας μέσα τον Τουντζιαράκη, ο οποίος πετυχαίνει αμέσως τρίποντο, και με τον Γκίκα να παίζει ηγετικό ρόλο. Ο Παναθηναϊκός καλύτερος από το πρώτο δεκάλεπτο αυξάνει λίγο τη διαφορά όντας αρκετά εύστοχος από τη γραμμή του τρίποντου με 9/13 τρίποντα. Το δεύτερο δεκάλεπτο τελειώνει (43-52).

3η περίοδος

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκινάει δυναμικά για τον Προμηθέα σβήνοντας τη διαφορά των 11 πόντων. Απανωτά τρίποντα του Σαλούστρου και του Γκίκα έδειξαν τα δόντια του στους πράσινους και περνώντας μπροστά στο σκορ. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε λίγο πριν το τέλος αυτό το ξέσπασμα του Προμηθέα με δύο απανωτά τρίποντα. Επίσης ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έπαιξε καθοριστικό ρόλο μαζί με τον Denmon με 7/7 τρίποντα. Το δεκάλεπτο τελειώνει με τη διαφορά με την οποία ξεκίνησε υπέρ του Παναθηναϊκού (69-79).

4η περίοδος

Τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο Προμηθέας φανερά κουρασμένος δίνει πατήματα στον Παναθηναϊκό ο οποίος πλέον κρατάει τη διαφορά ασφαλείας που έχει δημιουργήσει. Έτσι ο Προμηθέας πλέον αλλάζει συνεχώς την πεντάδα του προσπαθώντας να βρει λύσεις μη μπορώντας όμως να γυρίσει ξανά το παιχνίδι τελειώνοντας αυτόν τον εκπληκτικό αγώνα με τον βαθμολογικό πίνακα να δείχνει (91-108).Αξιοσημείωτο η συμμετοχή των δύο μικρών Σανδραμάνη και Μαντζούκα.

Οι ομάδες:

Παναθηναϊκός: Singleton(9), Rivers(6), Παππάς(14), Denmon(25), Gist, Vougioukas(2), Lekavisious(2), Gabriel(12), Auguste(13), Καλάθης(8), Αντετοκούνμπο(17), Μίτογλου.

Προμηθέας: Lypovyy(14), Τουντζιαράκης(7), Σκούφης, Γκίκας(16), Γερομηχαλός(7), Διμάκος(3), Σαλούστρος(14), Σανδραμάνης(3), Hall(18), Murry, Ellis(9), Μαντζούκας.

Τα δεκάλεπτα: 26-31, 43-52, 69-79, 91-108.