Ήταν ο πρώτος τίτλος που μου ήρθε στο μυαλό όταν πριν από λίγη ώρα ο Π.Α.Ο.Κ. σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι κέρδισε την ομάδα των Τρικάλων στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Basket League. Στο για άλλη μια φορά μισοάδειο PAOK Sports Arena και με την παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδη(ο οποίος σημειωτέον […]

Ήταν ο πρώτος τίτλος που μου ήρθε στο μυαλό όταν πριν από λίγη ώρα ο Π.Α.Ο.Κ. σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι κέρδισε την ομάδα των Τρικάλων στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Basket League. Στο για άλλη μια φορά μισοάδειο PAOK Sports Arena και με την παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδη(ο οποίος σημειωτέον αποθεώθηκε) η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου χρειάστηκε όλο το 40λεπτό προκειμένου να κάμψει την αντίσταση των ”πολεμιστών” του Φώτη Τακιανού. Πρέπει ωστόσο να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Έναρξη παιχνιδιού και η ομάδα των φιλοξενουμένων ελέω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων παρουσιάζει μια ομάδα με 3 νέες προσθήκες Αμερικανών ενώ από τη μεριά των γηπεδούχων ντεμπούτο κάνει ο Τέρραν Πεττεγουέι. Από την αρχή ο Π.Α.Ο.Κ ήθελε από νωρίς να καθαρίσει το παιχνίδι και να κάνει ένα μικρό ροτέισον ενόψει και του πολύ σημαντικού αγώνα με τη Καρσίγιακα την Τρίτη. Η κυριαρχία όμως αυτή παρόλο που φάνηκε για λίγο στη αρχή του δεκαλέπτου με τη γρήγορα και καλή κυκλοφορία της μπάλας( το λεγόμενο give and go) στη συνέχεια δεν ήταν τόσο έντονη. Η κυριαρχία μετατράπηκε σε νευρικότητα όχι μόνο από τους γηπεδούχους αλλά και από τους φιλοξενούμενους. Το παιχνίδι ιδιαίτερα κλειστό και σκορ 11-9 δύο λεπτά πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Οι ομάδες άστοχες και με πολλά λάθη.Τέλος πρώτου ανιαρού δεκαλέπτου με σκορ 14-9.

Ξεκίνημα δεύτερης περιόδου και η είσοδος του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Π.Α.Ο.Κ είναι γεγονός πραγματοποιώντας μάλιστα μέχρι το τέλος του παιχνιδιού κατά γενική ομολογία μια μεστή εμφάνιση.  Οι γηπεδούχοι χωρίς να ενθουσιάσουν έχτιζαν  μια σχετική διαφορά ασφαλείας. Στην αντίπερα όχθη, με προσωπικές ενέργειες των Τέιμς και των υπολοίπων Αμερικανών τα Τρίκαλα προσπαθούσαν να μείνουν ζωντανοί στο παιχνίδι. Ταυτόχρονα η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου από τα μέσα του δεκαλέπτου και μετά έβρισκε λύσεις μέσα στη ρακέτα με τον Κρουμπάλιν φτάνοντας τη διαφορά μάλιστα ο ίδιος με εντυπωσιακό κάρφωμα για πρώτη φορά στο +8 (20-12). Στο σημείο εκείνο μάλιστα ο Π.Α.Ο.Κ. των 2/21 τρίποντα μέσω του Θοδωρή Ζάρα πέτυχε το πρώτο του τρίποντο και με τέσσερις προσωπικούς πόντους του Πεττεγουέι η διαφορά πήγε στο +11. Τα Τρίκαλα προσθέτοντας ταχύτητα στο παιχνίδι τους φτάνουν τη διαφορά στο -7. Οι γηπεδούχοι προς το τέλος του ημιχρόνου κατεβάζουν ταχύτητες και το δεκάλεπτο λήγει με σκορ 33-28.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου με δυναμικό ξεκίνημα των φιλοξενούμενων καθώς έκλεισαν τους ανοιχτούς διαδρόμους στην άμυνά τους και προσπαθώντας στην επίθεση να χτυπήσουν στο low post. Οι παίκτες του δικεφάλου του Βορρά μπήκαν για άλλη μια φορά νευρικοί. Επιπόλαια λάθη είχαμε και από τις δύο πλευρές. Εντούτοις, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του δεκαλέπτου η πίεση των γηπεδούχων στην άμυνα γίνετε πιο πιεστική και το σταθερό προβάδισμα 4 πόντων που είχαν μέχρι εκείνο το σημείο κατέληξε σε σερί 6-0 (49-40). Τέταρτο δεκάλεπτο λοιπόν και περιμένουμε να δούμε την ας το πούμε έσχατη αντίδραση της ομάδας των Τρικάλων. Από το -9 η διαφορά πέφτει στο -4. Το παιχνίδι πάει να γίνει δραματικό καθώς η ομάδα του Φώτη Τακιανού μειώνει στους δύο. Η περιφερειακή  άμυνα των Τρικάλων σε αυτό το δεκάλεπτο έχει δυναμώσει για τα καλά. Ο Τέιμς με τρίποντο κατεβάζει τη διαφορά στους 3 με 3..20 να απομένει για το τέλος του παιχνιδιού. Ο Π.Α.Ο.Κ. με κύριους εκφραστές τον Κρούμπαλιν και τον Μαργαρίτη εξακολουθούσε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.  Από εκείνο το σημείο το ματς άρχιζε να γίνεται πραγματικά ροντέο. 37 δευτερόλεπτα πριν λήξει ο αγώνας  οι γηπεδούχοι προηγούνταν με +6. Τα Τρίκαλα με δύο συνεχόμενο κλεψίματα σε Κατσίβελη και Κόνιαρη (εμφανής η οργή του Ηλία Παπαθεοδώρου) μειώνουν τη διαφορά στους 4 με 18 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη. Λάθος επαναφορά του Π.Α.Ο.Κ. και αμέσως μετά ο Τάλτον ευστοχεί και κάνει το σκορ 56-54 με 7 μόλις δευτερόλεπτα για τη λήξη. Όμως στο τέλος οι δύο εύστοχες βολές του ΑΠΟΝΤΟΥ Γκος έδωσαν έστω και με αυτόν τρόπο την νίκη στο Δικέφαλο του Βορρά.

Τα δεκάλεπτα:14-9, 33-28,49-40, 58-54.

Π.Α.Ο.Κ.(Ηλίας Παπαθεωδόρου): Πεττεγουέι 7, Χρυσικόπουλος 11(1), Κρουμπάλιν 11, Κόνιαρης 1, Μαργαρίτης 11, Ζάρας 7(1), Χαραλαμπόπουλος 2, Κατσίβελης 5, Τζάκσον, Γκος 2, Τζόουνς 1.

Τρίκαλα (Φώτης Τακιανός): Τζόουνς 6, Ρίτσαρντσον 9(1), Τείμς 10(1), Λούντζης 7, Σλαφτσάκης 3, Τάλτον 7, Τέγιτς 5, Μόρρις  7(2).

ΥΓ.1: Ραντεβού για άλλη μια φορά με την ιστορία έχει ο Π.Α.Ο.Κ. την Τρίτη στη φάση των 16 για το BasketBall Champions Cleague με τη Καρσίγιακα στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα το θέλει. Προφανώς χρειάζεται την στήριξη όλων των οπαδών της.

ΥΓ.2: Δύσκολο πολύ δύσκολο το έργο των Τρικάλων για τη παραμονή τους στη κατηγορία. Αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά.