Τα παιχνίδια ανάμεσα στη Γιουβέντους και την Τορίνο ήταν για πολλά χρόνια το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Ιταλία και το Debut θυμάται την αρχή της κόντρας.

Η Γιουβέντους ιδρύθηκε επίσημα το 1897 και με την πάροδο του χρόνου έγινε η ομάδα με τους περισσότερος εγχώριους τίτλους στην Ιταλία.

Για πολλές δεκαετίες το μεγάλο ντέρμπι στην Ιταλία ήταν αυτό ανάμεσα στη Γιουβέντους και την Τορίνο. Το Debut έκανε μια ιστορική αναδρομή και σας παρουσιάζει την αρχή της κόντρας των δυο συλλόγων.

Τα πρώτα χρόνια υπήρχε μόνο ένας σύλλογος στο Τορίνο και αυτός ήταν η Γιουβέντους, τα πράγματα όμως άλλαξαν το 1905. Κάποια από τα μέλη των “μπιανκονέρι” έκαναν σκέψεις για αλλαγή έδρας με αποτέλεσμα την αποχώρηση κάποιων παραγώγων μεταξύ των οποίων και ο Αλφέντο Ντικ που ήταν ο χρηματοδότης της ομάδας.

Αυτοί που αποχώρησαν δημιούργησαν την Τορίνο και αργότερα απορρόφησαν την Τορινένσε που ήταν η τρίτη ομάδα της πόλης. Έχοντας μείνει μόνες τους, Γιουβέντους και Τορίνο έδωσαν το πρώτο μεταξύ τους ματς στις 13 Ιανουαρίου του 1907.

Η “Γκανάτα” κέρδισε το πρώτο παιχνίδι με 2-1 και τον επαναληπτικό με 4-1 παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος αλλά εκεί έχασε από τη Μίλαν.

Στη συνέχεια οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν άλλες 237 φορές με τους “μπινακονέρι” να έχουν τη μερίδα του λέοντος με 102 νίκες σε αντίθεση με την Τορίνο που έχει 73.