Είναι ο Τάμι Άμπραχαμ ο νέος Ντιντιέ Ντρογκμπά της Τσέλσι; Το Debut.gr σχολιάζει τον ανερχόμενο αστέρα των «μπλε» του Λονδίνου.

Γεννημένος μόλις 22 χρόνια πριν στο Λονδίνο ο Τάμι Άμπραχαμ με καταγωγή από τη Νιγηρία έχει καταφέρει να μαγνητίσει τα βλέμματα απανταχού των φίλων του ποδοσφαίρου. Κι αυτό γιατί, με τις σπουδαίες εμφανίσεις και τα πολύτιμα γκολ του, η Τσέλσι έχει κατορθώσει να είναι μία από τις πλέον ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν.

Και γιατί όχι;

Η Τσέλσι βρίσκεται αναμφίβολα σε μία μεταβατική περίοδο. Δεν είναι η ομάδα που μεγαλουργούσε τα προηγούμενα χρόνια και αν μη τι άλλο δε βρίσκεται στο επίπεδο άλλων ομάδων. Ομάδων όπως η Σίτι ή η Λίβερπουλ.

Κάθε μεταβατική περίοδος, ωστόσο, δίνει σε όλες τις ομάδες το χρόνο και την ευκαιρία για αναπροσαρμογή. Τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Από το επίπεδο δηλαδή των στόχων -βραχυπρόθεσμων ή και μακροπρόθεσμων- που θα θέσει μέχρι και το χτίσιμο ενός κορμού παικτών.

Και ο Άμπραχαμ έχει αποδείξει μέχρι στιγμής πως έχει κάτι το ιδιαίτερο, ούτως ώστε κάποιος σαν τον Λάμπαρντ να τον προσέξει. Αν όχι να χτίσει όλη την ομάδα γύρω του, να τον θεωρεί θεμέλιο λίθο αυτής.

Οι επιδόσεις του Άμπραχαμ μαρτυρούν πως αξίζει χρόνο, εμπιστοσύνη και σωστή καθοδήγηση για να φτάσει ακόμα ψηλότερα.

Άλλωστε, δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως έχοντας φορέσει τη φανέλα της Τσέλσι σε 16 αγώνες φέτος, μετράει ήδη 10 τέρματα ενώ έχει μοιράσει και τρεις ασίστ.

Not bad for a rookie.

Τάμι Άμπραχαμ: Είναι ο νέος Ντρογκμπά της Τσέλσι;

Ο Φόρστερ τα είπε όλα για τον Άμπραχαμ και την Τσέλσι…

Στις post-game δηλώσεις του μετά το ματς της Γουότφορντ με την Τσέλσι, ο κίπερ των «σφηκών» αποκάλυψε πως ο προπονητής τους προέτρεψε τον ίδιο και τους συμπαίκτες του να μην δώσουν χώρους στους παίκτες της Τσέλσι καθώς αυτοί «…είναι σαν παιδιά στην παιδική χαρά».

Και είχε απόλυτο δίκιο. Οι παίκτες του Λάμπαρντ έχουν αποκτήσει μία πειθαρχημένη ελευθερία και βγάζουν όλο τους το ταλέντο στο γήπεδο. Διασκεδάζουν το ποδόσφαιρο που παίζουν, χωρίς αυτό να είναι άναρχο.

Κάθε άλλο, λοιπόν, παρά παράξενο δεν είναι που τόσο ο Άμπραχαμ μονοπωλεί το ενδιαφέρον όλης της ποδοσφαιρικής κοινότητας με τα… καμώματά του. Σίγουρα δεν είναι το λεγόμενο… next big thing του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αλλά τη δουλειά του την κάνει καλά. Πολύ καλά.

Τάμι Άμπραχαμ: Είναι ο νέος Ντρογκμπά της Τσέλσι;

Θα γίνει ο Άμπραχαμ ο νέος Ντιντιέ Ντρογκμπά;

Σίγουρα αυτό δε μπορεί να το γνωρίζει κανένας. Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν ο Άμπραχαμ εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

Φυσικά, η τύχη του να βρεθείς στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή δεν αρκεί. Ο νεαρός άσος πρέπει να δουλέψει σκληρά. Να γαλουχηθεί στις απαιτήσεις μίας ομάδας της κλάσης της Τσέλσι αλλά και του πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ.

Η θέληση του να αποδείξει την αξία του θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην προσωπική του βελτίωση. Τότε καλώς εχόντων των πραγμάτων και υπό ιδανικές συνθήκες, ο Άμπραχαμ έχει κάθε πιθανότητα μαζί του να αφήσει τη δική του εποχή στο Λονδίνο.