Το debut.gr βρέθηκε στο "Γ. Καραϊσκάκης", παρακολούθησε από κοντά τη "λευκή" ισοπαλία του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, και σχολιάζει τα όσα συνέβησαν.

Ήταν ένα “ντέρμπι” στο οποίο κυριάρχησε το πάθος , έναντι του θεάματος. Ελάχιστες “κλασικές” ευκαιρίες, όλες από τον γηπεδούχο Ολυμπιακό, που δεν πέτυχε το στόχο του (σκορ πρόκρισης). Από την άλλη, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ “εκτέλεσε” άψογα το πλάνο της, κρατώντας στο μηδέν τους “ερυθρόλευκους”, ενόψει ΟΑΚΑ.

Το ματς.

 Οι ποδοσφαιριστές του Γκαρθία μπήκαν αποφασιστικά στο παιχνίδι, και έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 6ο λεπτό. Ο Μάριν γέμισε “γλυκά” προς τον Τζούρτζεβιτς, ο Σέρβος έκανε την προβολή, και ο Μπάρκας απέκρουσε ενστικτωδώς. Το ίδιο συνέβη και ένα λεπτό αργότερα, ο Γερμανός εκτέλεσε έξυπνα ένα φάουλ, ο Μπάρκας έδιωξε πριν προλάβει κάποιος παίκτης του Ολυμπιακού να τη σπρώξει στα δίχτυα.

  Και πάλι από στημένη φάση απείλησαν οι γηπεδούχοι, τέσσερα λεπτά αργότερα (11′) ο Φορτούνης εκτέλεσε, η μπάλα “έφυγε” λίγο έξω. Πίεση ψηλά από τον Ολυμπιακό, απόλυτη κυριαρχία και “κυνήγι” για ένα γκολ, από την άλλη η “Ένωση” επέλεξε παθητικό ρόλο.

Στο 26′, ωραία συνεργασία μεταξύ Φορτούνη-Τζούρτζεβιτς, το “βολέ” του τελευταίου πέρασε ψηλά. Πρώτη τελική για την ΑΕΚ οκτώ λεπτά μετά. με τον Τσιγκρίνσκι να σουτάρει ύστερα από “αναμπουμπούλα” στην άμυνα του Ολυμπιακού, και τον Προτό να μπλοκάρει. Ακόμη μια καλή στιγμή, στο 37΄ο Σισέ πήρε την κεφαλιά ύστερα από κακή έξοδο του Μπάρκα, η μπάλα όμως κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Αυτή ήταν και η τελευταία τελική για το πρώτο μέρος.

Όπως ξεκίνησε το πρώτο, έτσι μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός. Στο 54′, ο Φορτούνης έκλεψε, έδωσε το Σεμπά που σούταρε άσχημα με το δεξί. Δύο λεπτά αργότερα, συνέβη η μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς. Ο νεοεισελθών Μιραλάς ταλαιπώρησε από αριστερά τους “κιτρινόμαυρους”, γύρισε στο πέναλτι προς τον Φορτούνη,, αλλά ο Έλληνας άσσος αστόχησε.

Όμορφη ενέργεια και δυνατό σουτ του Μάριν, που πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του κίπερ της ΑΕΚ. Αυτή ήταν και η τελευταία άξια αναφοράς τελική προσπάθεια του αγώνα. Η ομάδα του Χιμένεθ ισορρόπησε την κατάσταση στη συνέχεια, χωρίς όμως να πλησιάσει με αξιώσεις τα “καρέ” του Προτό. Έτσι ήρθε το τελικό 0-0, με τις δύο ομάδες να καλούνται να λύσουν τις διαφορές τους στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

 Σχόλιο

 Σε μια αναμέτρηση με φαβορί τους γηπεδούχους, η ΑΕΚ έπραξε το αναμενόμενο. Κοίταξε πρώτα απ’ όλα να διαφυλάξει τα νότα της, να κρατήσει το μηδέν, και ίσως με κάποια αντεπίθεση να σημειώσει ένα πολύτιμο γκολ. Από την άλλη, ο Γκαρθία παρουσιάστηκε συντηρητικός μεν, αφήνοντας τους Μιράλας και Ανσαριφάαντ (πέρασε τον Βέλγο στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο), ωστόσο η ομάδα κυνήγησε μέχρι ένα σημείο με μανία το γκολ. Ο Μιραλάς έδωσε και πάλι φρεσκάδα στους “Πειραϊώτες”, που πλέον καλούνται να περάσουν τη “δοκιμασία” του ΟΑΚΑ χωρίς αβαντάζ.