Το debut.gr κάνει αφιέρωμα στον Αμερικανό που κόσμησε με την παρουσία του το ελληνικό πρωτάθλημα, μέσα σε μόλις 6 μήνες. Ο Γκρίφιν δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τη χρονιά με την ομάδα της Ρόδου, ωστόσο αποτελεί πλέον ένα αγαπητό πρόσωπο στην τοπική κοινωνία.

Φέτος το καλοκαίρι ο Κολοσσός Ρόδου, με μία λiτή ανακοίνωση καλωσόριζε στην ομάδα τον Μάλκολμ Γκρίφιν. Τον Αμερικανό βραχύσωμο guard εξήραν χθες οι άνθρωποι του Κολοσσού για τον επαγγελματισμό που τον διακρίνει, το ήθος του και την προσφορά του αυτό το σύντομο διάστημα που παρέμεινε στο νησί των ρόδων, ανοίγοντάς του την πόρτα για τα σαλόνια της Ρωσικής Λίγκας, που θα αγωνιστεί με τη φανέλα της Ζενίτ.

Ο Μιχάλης Κόκκινος, πρόεδρος της ομάδας, μαντεύω πως αμφιταλαντεύεται από συναισθήματα λύπης και ταυτόχρονα δικαίωσης για την επιλογή του Γκρίφιν το καλοκαίρι. Ο Κολοσσός, διατηρεί μία παράδοση άλλωστε κατά την οποία παράγει παίχτες, δίνοντας τους την ευκαιρία να αγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού και όχι μόνο μπάσκετ (βλέπε Μάικ Τζέιμς).

Η Ζενίτ χωρίς αμφιβολία διατηρεί σπουδαία κληρονομιά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, τερμάτισε τρίτη τις δυο τελευταίες χρονιές στη ρωσική λίγκα και σχεδόν κάθε χρόνο φτάνει μέχρι τις 8 καλύτερες ομάδες του eurocup.

Στην παγωμένη Αγία Πετρούπολη και πλάι στους Βορόνοβ και Σιμόνοβιτς, ο Γκρίφιν θα αναδείξει πολλές πτυχές από το ταλέντο του. Το έχει κάνει άλλωστε τόσες φορές στην καριέρα του. Δεν βγήκε αδίκως στην προηγούμενη ομάδα του τη Λάουβα, ο πολυτιμότερος παίχτης της για τη χρονιά 2016-17, κερδίζοντας παράλληλα το βραβείο του καλύτερου αμυντικού ολόκληρου του πρωταθλήματος.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ BASKET LEAGUE:

Με 15.9 πόντους, 3.7 ριμπάουντ και 5 ασίστ μ.ο, ο Μάλκολμ Γκρίφιν είναι από τους καλύτερους του πρωταθλήματος. Ανακηρύχθηκε καλύτερος παίχτης της 2ης αγωνιστικής εναντίον του Πανιωνίου, στην οποία πραγματοποίησε εμφάνιση αλά NBA, πετυχαίνοντας 30 πόντους, ενώ μοίρασε 5 ασίστ και έκανε 2 κλεψίματα. Παράλληλα, ήταν ο πολυτιμότερος παίχτης του αγώνα στις νίκες του Κολοσσού εναντίον του Ρεθύμνου και της ΑΕΚ, σκοράροντας 15 και 22 πόντους αντίστοιχα. Ο Γκρίφιν δεν δίστασε να τα βάλει και με τους “μεγάλους” του ελληνικού μπάσκετ, όπου με εξαίρεση τον Ολυμπιακό, στα παιχνίδια με Παναθηναϊκό, Π.Α.Ο.Κ και Άρη πέτυχε από 20, 20 και 15 πόντους. Σημαντική ήταν και η συνεισφορά του στη νίκη της ομάδας του επί του Φάρου Λάρισας, κάνοντας double double με 14 πόντους, 7 ριμπάουντ και 11 ασίστ.

Όπως ήρθε τον Αύγουστο κύριος, έτσι φεύγει και τώρα, έχοντας αποκτήσει ήδη αρκετούς φίλους στο σύντομο πέρασμα του από τη Ρόδο. Πως γίνεται βέβαια να μην έχει αποκτήσει τόσους φίλους, από τη στιγμή που συνέβαλε τα μέγιστα στην ξέφρενη πορεία του Κολοσσού, που φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και απειλώντας τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό στην πρώτη του φετινή ήττα;