Τα άσχημα αποτελέσματα στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και η πρόσφατη ήττα του στη Βιτόρια με 32 πόντους διαφορά, φάνηκε πως δεν επηρέασαν ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό, ο οποίος επέστρεψε στον παλιό καλό του εαυτό. Το Debut.gr βρέθηκε στο ΣΕΦ και σας μεταφέρει τον παλμό.

Στο «καυτό» Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Ολυμπιακός και Μακάμπι ξεκίνησαν σχετικά ισορροπημένα και νωθρά μέχρι να αναλάβουν δράση οι ψηλοί των «ερυθρολεύκων» Νίκολα Μιλουτίνοφ και Τζαμέλ ΜακΛιν με τον δεύτερο να κάνει ό,τι θέλει κάτω από τη ρακέτα των φιλοξενούμενων. Αντίθετα, η Μακάμπι στηρίχθηκε κυρίως στην περιφέρεια αφού στο ζωγραφιστό τα βρήκε σκούρα τόσο λόγω της καλής αμυντικής λειτουργίας των Πειραιωτών όσο και της αστοχίας της στα εξ’ επαφής καλάθια.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυναμικά ξεκινώντας με ένα επιμέρους σερί 4-0. Βρήκε πλουραλισμό στην επίθεση από τους περιφερειακούς του, ωστόσο η ομάδα του λαού ξέσπασε έχοντας μπροστάρηδες τους Νόρις Κόουλ, Πιερ Τζάκσον και Άλεξ Τάιους, με τους δύο τελευταίους να τραβάνε περισσότερο το κουπί παίρνοντας δύσκολες προσπάθειες και πετυχαίνοντας γκολ-φάουλ. Χαρακτηριστική φάση το τρίποντο-φάουλ του Τζάκσον που ψαλίδισε επικίνδυνα τη διαφορά στους 6 πόντους. Ο ΜακΛιν αποχώρησε από το παιχνίδι με πρόβλημα στη μέση.

Ο Ολυμπιακός πήρε ξανά διψήφια διαφορά αλλά η Μακάμπι πλησίασε για δεύτερη φορά στο -6. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 53-40. Μελανό σημείο για τους γηπεδούχους η τρομερή αστοχία τους από τα 6,75 (1/11) το οποίο όμως το «έσωσαν» με την εξαιρετική τους ευστοχία από τις ελεύθερες βολές (18/20).

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι αυξάνοντας σταδιακά τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα με τον Παπαπέτρου να αφήνει το στίγμα του. Το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου που βρήκε τις δύο ομάδες στο 70-51 μαρτυρεί και την πτώση στην απόδοση των Ισραηλινών οι οποίοι δεν έβρισκαν επιθετικές λύσεις.

Η 4η και τελευταία περίοδος που δεν είχε πλέον έντονο ενδιαφέρον αφού ο Ολυμπιακός κρατούσε μια δικλείδα ασφαλείας, επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του φόργουορντ της Μακάμπι, ΝτεΑντρε Κέιν, ο οποίος οδηγήθηκε στα αποδυτήρια εισπράττοντας το δυνατό χειροκρότημα των οπαδών των «ερυθρολεύκων».

Κορυφαίοι για τους νικητές, οι Σπανούλης (13π.), ΜακΛιν (12π.), Μιλουτίνοφ (12π.) και Παπαπέτρου (11π.) ενώ από τους ηττημένους μόνο οι Τζάκσον (13π.) και Τάιους (10π.) σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 53-40, 70-51, 94-64

Ολυμπιακός Πειραιώς (Γ. Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν 12, Παπαπέτρου 11, Σπανούλης 13, Μιλουτίνοφ 12, Στρέλνιεκς 3, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 9, Μάντζαρης 5, Ρόμπερτς 5, Μπόγρης 5, Γουίλτζερ 6, Τόμπσον 7

Μακάμπι FOX Τελ Αβίβ (Ν. Σπάχια): Τόμας 9, Μασούρ 1, Ρολ 6, Κέιν 7, Τάιους 10, Ντιμπαρτολομέο 4, Κοέν 2, Σέγκεβ 1, Κόουλ 7, Παραχούσκι 4, Ζοοσμάν, Τζάκσον 13