Το debut.gr θυμάται μία από τις λίγες προλήψεις του κορυφαίου μπασκετμπολίστα όλων των εποχών, Μάικλ Τζόρνταν.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον και το πιο ιδιαίτερο άρθρο  που έχω συντάξει έως τώρα. Εκατοντάδες γραμμές, παράγραφοι και κείμενα έχουν γραφτεί για τον θρύλο του μπάσκετ Michael Jordan. Λίγα άρθρα ωστόσο αναφέρουν κάποιες από τις άγνωστες αν θέλετε πτυχές της ζωής του εντός και εκτός μπάσκετ.

Στον τίτλο αναγράφεται το επίθετο «προληπτικός». Επίθετα που δεν έχουμε συνηθίσει να συνοδεύουν αυτόν τον σπουδαίο παίχτη που λάτρεψε ολόκληρος ο μπασκετικός πλανήτης.

Ο καθένας διαθέτει το δικό του ας το πούμε γούρι το οποίο εμπιστεύεται πριν από ένα σημαντικό για αυτόν γεγονός. Πόσο μάλλον ένας παίκτης του αθλητισμού ο οποίος χρειάζεται κατά κάποιον τρόπο δύναμη και στήριξη. Στην ευρεία αυτή κατηγορία ανθρώπων δεν θα μπορούσε να λείπει ο θρυλικός Michael.

Η ιστορία είναι πολύ απλή. Ο άσσος των Chigago Bulls λοιπόν συνήθιζε να φοράει το σορτς της αγαπημένης του ομάδας North Caroline. Αυτό όπως είχε πει σε παλιότερες συνεντεύξεις του έφερνε καλή τύχη. Εξαιτίας αυτού όμως, συνήθιζε να φοράει πιο φαρδιές βερμούδες κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο τον βοηθούσε να λυγίζει τη μέση του και να ξεκουράζεται.

Αυτή προφανώς ήταν η δικαιολογία μιας τάσης που μόλις είχε αρχίσει και στην συνέχεια την ακολούθησαν όλες οι ομάδες. Με αυτόν τον τρόπο, καταλαβαίνουμε πως ο star των Chigago εκτός από το γούρι που ίσως δεν γνώριζαν πολλοί δεν ήθελε να εγκαταλείψει τη μεγάλη του αγάπη αλλά και να τιμά το κολέγιο στο οποίο ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα.

Σύντομο και περιεκτικό το άρθρο αυτό. Ωστόσο χωρίς αμφιβολία φανερώνει μία άγνωστη πτυχή του χαρισματικού αυτού παίχτη ο οποίος αποτελεί πρότυπο για τους σημερινούς μπασκεμπολίστες και όχι μόνο. Ίσως το σορτσάκι αυτό είναι η αιτία που αυτός ο παίχτης εξελίχθηκε σε έναν θρύλο. Μάλλον λιγάκι υπερβολικό να δημιουργήσουμε μια τέτοια εντύπωση. Κάθε όμως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό-συνήθειο που μπορεί να είχε αυτός ο παίχτης δεν θα μας αφήσει ποτέ αδιάφορους.