Η ΑΕΚ ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Σοτζέι Μασούντ και ο Γιάννης Σταθόπουλος αναλύει στο debut γιατί ο Ιρανός ταιριάζει στην "Ένωση" αγωνιστικά και όχι μόνο.

Με αέρα…σταρ του Χόλιγουντ ο Μασούντ Σοτζέι έφτασε το απόγευμα της Πέμπτης στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ στο Μαρούσι.

Ο Ιρανός έχοντας ήδη συμφωνήσει με τους “κιτρινόμαυρους” έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο του και εν συνεχεία ανακοινώθηκε επίσημα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση ο παίκτης υπέγραψε για έξι μήνες με την ΑΕΚ να έχει το δικαίωμα να τον ανανεώσει για έναν επιπλέον χρόνο αν μείνει ευχαριστημένη.

Ο Μασούντ ήταν στο μυαλό του Μανόλο Χιμένεθ από τη μέρα που ήξερε ότι δεν θα έχει στη διάθεση του τον Πέτρο Μάνταλο για το υπόλοιπο της σεζόν. Βλέπετε στα μάτια του Ισπανού κόουτς, ο έμπειρος χαφ είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει σε αυτή τη θέση.

Η εκτίμηση που έχει ο Χιμένεθ τον πρώην παίκτη του Πανιωνίου δεν είναι κάτι που ξεκίνησε τώρα αλλά κρατάει από τότε που ο Μασούντ αγωνιζόταν στην Πριμέρα με τα χρώματα της Οσασούνα.

Ο 33χρονος αναμένεται να βρεθεί στα Σπάτα μαζί με την υπόλοιπη ομάδα και πλέον είναι θέμα χρόνου μέχρι να κάνει το ντεμπούτο του με τα “κιτρινόμαυρα”.

Στα παιχνίδια της ΑΕΚ χωρίς τον Μάνταλο ήταν εμφανές πως έλειπε ο παίκτης που θα κουβαλήσει τη μπάλα και θα έχει την ψυχραιμία να φτιάξει παιχνίδι κόντρα στις κλειστές άμυνες.

Με την έλευση του Μασούντ η “Ένωση” προσθέτει στο ρόστερ της έναν πολύ ποιοτικό παίκτη που μπορεί να τις δώσει σιγουριά στην κυκλοφορία αλλά και το κάτι παραπάνω από προσωπικές ενέργειες.

Επίσης η ΑΕΚ προσθέτει άλλον έναν “άρρωστο” στο ρόστερ της. Μιλάω φυσικά για τους παίκτες που ζουν το κάθε παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο τους. Τέτοιους παίκτες θέλει ο Μανόλο και αυτούς τους παίκτες αγαπάει ο κόσμος της ομάδας.

Ο Πέρσης χαφ μπορεί να χωρέσει σε όλα τα συστήματα που έχει δοκιμάσει ο Χιμένεθ καθώς μπορεί να παίξει σαν 10αρι στο 3-5-2 αλλά και σαν αριστερό εξτρέμ στο 4-3-2-1. Για όσους δεν το γνωρίζουν ο Μασούντ έκανε πολλά από τα παιχνίδια του στην Ισπανία σαν ακραίος επιθετικός.

Αγωνιστικά η ΑΕΚ πήρε τον καλύτερο παίκτη που θα μπορούσε να πάρει, χωρίς να χρειάζεται χρόνο προσαρμογής και με ένα ευνοϊκό deal που έγινε με τους δικούς της όρους.

Πέρα από τον ποδοσφαιριστή Μασούντ η ΑΕΚ απέκτησε έναν άνθρωπο που παλεύει για τις ανισότητες και έχει γίνει ήρωας για ένα ολόκληρο Έθνος, κάτι που ταιριάζει με αυτά που πρεσβεύει σαν σύλλογος ο “δικέφαλος”.

Ο 33χρονος έχει σπουδάσει ανθρωπιστικές επιστήμες και δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να “καρφώνει” την ανισότητα που υπάρχει σχετικά με τις γυναίκες στα μέρη του. Μάλιστα μετά από το παιχνίδι που εξασφάλισε στο Ιράν τη συμμετοχή σε Μουντιάλ είχε δηλώσει:

Νιώθαμε την αγάπη 60.000 θεατών και δεν υπήρχε ούτε μία γυναίκα. Πρέπει να δημιουργηθεί μια κερκίδα, στην οποία θα έχουν το δικαίωμα να παρακολουθούν παιχνίδια και οι γυναίκες“.

Θυμίζουμε ότι στο Ιράκ υπάρχει σχετικός νόμος που απαγορεύει στις γυναίκες να πάνε στο γήπεδο και ο νέος παίκτης της ΑΕΚ έχει επανειλημμένα εκφράσει την αντίθεση του.

Είναι το όνειρο δεκάδων γυναικών. Αν άρουν την τιμωρία, τότε πρέπει να χτίσουν ένα στάδιο 200.000 θεατών, γιατί τόσες γυναίκες θα θελήσουν να έρθουν. Εύχομαι να συμβεί πολύ σύντομα“.

Για το τέλος άφησα το καλύτερο, το νούμερο που επέλεγε ο Μασούντ δεν είναι καθόλου τυχαίο. Το “24” (όσα και τα χρόνια της ΑΕΚ χωρίς πρωτάθλημα), ήρθε στην ομάδα για να βοηθήσει τη Φιλαδέλφεια να φορέσει τα καλά της στο τέλος Μαΐου.