Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και τώρα αναχωρεί για το Βελιγράδι όπου θα αντιμετωπίσει τον πάντα υπολογίσιμο, Ερυθρό Αστέρα. Το Debut.gr ήταν για μια ακόμα φορά εκεί και σας μεταφέρει το κλίμα.

Με τον κόσμο του Παναθηναϊκού να δημιουργεί από νωρίς όπως κάθε φορά στο ΟΑΚΑ μια ατμόσφαιρα «ηλεκτρισμένη», το «Τριφύλλι» ξεκίνησε ιδανικά το ματς εν αντιθέσει με τους φιλοξενούμενους που παρουσιάστηκαν νευρικοί αστοχώντας αρκετές φορές εξ επαφής κάτω από το καλάθι, περιμένοντάς τα όλα από τον Νόρις Κόουλ.  Με τον Λεκαβίτσιους να κάνει όργια μέσα στο παρκέ πετυχαίνοντας δύο τρίποντες βόμβες και κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με 11 από τους συνολικά 25 πόντους των «Πρασίνων», ο Παναθηναϊκός επέβαλλε για τα καλά τον ρυθμό του παίρνοντας μια διαφορά τεσσάρων πόντων, 25-21.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, την σκυτάλη από τον Λιθουανό πλειμέικερ πήραν οι Τζέιμς Γκιστ και Κέι Σι Ρίβερς με τον πρώτο να βοηθά τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά (13π., 5 ριμπ.) και τον δεύτερο να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά: να πυροβολεί από τα 6,75. Ο Αμερικανός φόργουορντ πέτυχε 3/4 τρίποντα, δίνοντας σημαντικές ανάσες στον «Εξάστερο» την στιγμή που η «ομάδα του λαού» βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια πολύ κοντά στο σκορ με τον Κόουλ να συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού φτάνοντας στους 13π., έχοντας για συμπαραστάτες τους Παραχούσκι και Τζάκσον που έκλεισαν το ημίχρονο σημειώνοντας 5π. έκαστος. Στο highlight της βραδιάς, ο Παππάς με μια ασύλληπτη ραχιαία πάσα τροφοδότησε τον Βουγιούκα ο οποίος κάρφωσε θεαματικά.

Στην επανάληψη, Παναθηναϊκός και Μακάμπι ξεκίνησαν αμφότεροι νωθρά μένοντας χωρίς σκορ στα πρώτα 2 λεπτά μέχρι ο Ρίβερς με λέι απ να σπάσει το ρόδι. Οι Ισραηλινοί από την άλλη, σκόραραν τους πρώτους τους πόντους στο 4ο λεπτό. Με 3 λεπτά να απομένουν για τη λήξη της 3ης περιόδου, ο Παναθηναϊκός με ένα επιμέρους σερί 6-0 πήρε διψήφια διαφορά με +12 (65-53) εκμεταλλευόμενος την αστοχία και το μούδιασμα των  φιλοξενούμενων οι οποίοι σκόραραν ως επί το πλείστον από τη γραμμή της φιλανθρωπίας.

Στην τελευταία και καθοριστική περίοδο, ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυναμικά στο παρκέ τρέχοντας ξανά ένα σερί 5-0 με τη Μακάμπι απλά να ροκανίζει τη διαφορά. Στα 6:42 πριν το τέλος, ο Παναθηναϊκός μολονότι μπροστά στο +14, χαλάρωσε στην άμυνα με αποτέλεσμα να το πληρώσει και η Μακάμπι να μειώσει αισθητά τη διαφορά στο -7. Όμως, στο κρίσιμο σημείο ο Μάρκους Ντένμον πήρε το όπλο του και με καθοριστικά καλάθια έδωσε στον Παναθηναϊκό δικλείδα ασφαλείας 12π., «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι. Τελικό σκορ, 89-76.

Για τους νικητές, πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων (Σίνγκλετον, Ρίβερς, Παππάς, Γκιστ, Λεκαβίτσιους) ενώ για τους ηττημένους ο Κόουλ ήταν πρώτος σκόρερ με 14π. ενώ σημαντική συνεισφορά ήταν του Πιερ Τζάκσον με 13π. και του Άλεξ Τάιους με 12π.

Τα δεκάλεπτα: 25-21. 49-43, 67-56, 89-76,

Παναθηναϊκός Superfoods (Τ. Πασκουάλ): Σίνγκλετον 14, Ρίβερς 15, Παππάς 14, Ντένμον 9, Γκιστ 15, Βουγιούκας 2, Καλαϊτζάκης, Λεκαβίτσιους 13, Γκέιμπριελ 3, Όγκαστ DNP, Λοτζέσκι 3, Αντετοκούνμπο 1

Μακάμπι FOX Τελ Αβίβ (Ν. Σπάχια): Τόμας 9, Μασούρ DNP, Ρολ 4, Κέιν 9, Τάιους 12, Ντιμπαρτολομέο 2, Κοέν 3, Κόουλ 14, Μπόλντεν 4, Παραχούσκι 6, Ζούσμαν, Τζάκσον 13