Όλα ήταν υπόθεση πέντε λεπτών για να φύγει ο Παναθηναϊκός με το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στο μαχητικό μέχρι το πρώτο ημίχρονο Ρέθυμνο με σκορ 91-69 για την 9η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Τώρα οι Πράσινοι επικεντρώνονται στα ματς με Μακάμπι εντός και Ερυθρό εκτός στη διαβολοβδομάδα της Euroleague. Το Debut.gr ήταν εκεί και σας αναλύει το ματς.

Στο ξεκίνημα του πρώτου δεκαλέπτου, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν κάπως νωθρά το παιχνίδι όμως στην πορεία άρχισαν να προσαρμόζονται στη ροή του παιχνιδιού. Ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα κυρίως με ατομικές προσπάθειες των παικτών του φτάνοντας μέχρι και το +6, 17-11, όμως το Ρέθυμνο είχε σε εξαιρετική μέρα τον «κοντορεβιθούλη» Στέφαν Μούντι ο οποίος με τις περίτεχνες ενέργειές του έδωσε μια άλλη νότα στο ματς, κρατώντας παράλληλα τους Κρητικούς σε απόσταση αναπνοής με την 1η περίοδο να λήγει 19-18.

Στην 2η περίοδο, το παιχνίδι ήταν εξίσου ισορροπημένο μέχρι όμως τα μισά του δεκαλέπτου αφού το «Τριφύλλι» πάτησε γκάζι και διεύρυνε τη διαφορά στο +10, 39-29, με τους Λοτζέσκι και Παππά να προελαύνουν στο σκοράρισμα και τον Λεκαβίτσιους να ακολουθεί. Το Ρέθυμνο μείωσε παρόλ’ αυτά στο -4 στα τελευταία λεπτά αλλά με δύο βολές ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια με σκορ 41-35.

Στην ανάπαυλα, ήταν το Ρέθυμνο αυτό που ξεκίνησε ιδανικά με μπροστάρηδες τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Μάλκολμ Άρμστεντ, που πέτυχε δύσκολα καλάθια αλλά και τον «δαιμονισμένο» Μούντι που πέτυχε δύο συνεχόμενα τρίποντα (το δεύτερο μάλιστα με ταμπλό), φτάνοντας στο -3, 45-42. Βλέποντας ότι κινδυνεύει, ο Πασκουάλ ξύπνησε τους παίκτες του με αποτέλεσμα ο Γκιστ και ο Λοτζέσκι να δώσουν με τα τρίποντά τους το έναυσμα για το μεγάλο προσπέρασμα που τελικά ήρθε καθώς η 3η περίοδος βρήκε τους «πράσινους» στο +17, 62-45.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν μάλλον διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Τσάβι Πασκουάλ να δίνει περισσότερο χρόνο στους Ντένμον και Μήτογλου οι οποίοι ανταπέδωσαν με όμορφα καλάθια και έκαναν σε γενικές γραμμές ένα μεστό παιχνίδι. Από πλευράς του Ρεθύμνου, ο Μούντι συνέχισε το βιολί του πυροβολώντας από τα 6,75 ενώ πολύ καλό δεκάλεπτο έκαναν οι Τράβις Ντάνιελς και Άντονι Λι, που ήταν σχεδόν άφαντοι καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς. Το τελικό σκορ, 91-69.

Καλύτεροι για τους νικητές οι Λοτζέσκι, Λεκαβίτσιους και Παππάς. Για τους φιλοξενούμενους το πάλεψε μόνο ο Μούντι.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 41-35, 62-45, 91-69

Παναθηναϊκός Superfoods (Τ. Πασκουάλ): Σίνγκλετον 5, Ρίβερς 2, Παππάς 10, Ντένμον 14, Γκιστ 3, Βουγιούκας 10, Καλαϊτζάκης 2, Λεκαβίτσιους 12, Όγκαστ 8, Λοτζέσκι 14, Αντετοκούνμπο 4 , Μήτογλου 7

Ρέθυμνο Cretan Kings (Ν. Βετούλας): Άρμστεντ 10, Ντάνιελς 11, Γκούντγουιν 6, Κώττας, Χριστοδούλου 5, Μούντι 24, Στεφανίδης 2, Δραγάτης, Παναρετάκης, Θεοδωρίδης, Λι 8, Γιαννόπουλος 3