Το Debut.gr γυρνά ξανά τον χρόνο πίσω και σας ταξιδεύει στο 1957 και στο απίθανο παιχνίδι μεταξύ Τσάρλτον και Χάντερσφιλντ.

Η μαγεία του αθλητισμού έγκειται στα πολλά και διαφορετικά συναισθήματα που μπορεί να σου προσφέρει. Αγωνία, θαυμασμό, χαρά, στεναχώρια και κυρίως το αίσθημα της έκπληξης και της ανατροπής. Στον χώρο του ποδοσφαίρου δε λείπουν οι «οσκαρικές» ανατροπές που υμνούνται και θα υμνούνται για πολύ καιρό. Μία όμως ανατροπή, που χαρακτηρίζεται από τις μεγαλύτερες στο ευρωπαϊκό στερέωμα, συνέβη στον αγώνα μεταξύ της Τσάρλτον και της Χάντερσφιλντ την σεζόν 1957/1958 σε έναν από τους πιο περίεργους ποδοσφαιρικούς αγώνες στην ιστορία της αγγλικής διοργάνωσης.

Στην αναμέτρηση αυτή, τον Δεκέμβρη του 1957, η Τσάρλτον έμεινε με 10 παίχτες από το 27΄ αφού ο αρχηγός της Ντέρεκ Ούλτον, έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο λόγω εξάρθρωσης του ώμου. Αλλαγές δεν επιτρέπονταν εκείνο το διάστημα και αμέσως η Χάντερσφιλντ εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και άνοιξε το σκορ με γκολ του Μασιέ.

Η Χάντερσφιλντ έχοντας τα ηνία της αναμέτρησης χάρη σε δύο γκολ του Άλεξ Μπέιν, ένα του Μπιλ Μαγκάρι και ένα από τον Μπομπ Λέτζερ  βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 5-1 έως το 63΄ μέχρι που συνέβη αυτό που δε πίστευε κανείς.

Ο Τζόνι Σάμερς και ο Τζόνι Ράιαν με ένα γκολ έκαστος σε διάστημα δύο λεπτών μείωσαν για την Τσάρλτον σε 5-3. Ο Σάμερς με άλλα δύο γκολ στο 73΄και το 78΄ισοφάρισε το παιχνίδι σε 5-5 και στο 81΄ο ίδιος παίχτης με το πέμπτο προσωπικό του γκολ έδωσε το προβάδισμα στην Τσάρλτον με 6-5.

Αγωνιζόμενη με 10 παίχτες η Τσάρλτον από νωρίς στην αναμέτρηση άρχισε να υποχωρεί μετά την ανατροπή του σκορ και η φιλοξενούμενη Χάντερσφιλντ ισοφάρισε τον αγώνα σε 6-6 πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Η Τσάρλτον όμως δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της κουβέντα και με κεφαλιά του Ράιαν επικράτησε με σκορ 7-6.

Από το 1-5 που ήταν πίσω στο σκορ στο 63΄ και αγωνιζόμενη με 10 παίχτες λόγω του τραυματισμού του Ντέρεκ Ούλτον, η ανατροπή αυτή της Τσάρλτον με σκορ 7-6 δίκαια χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, αφήνοντας τους φιλάθλους αλλά συγκεκριμένα τον προπονητή της Χάντερσφιλντ, Μπιλ Σάνκλι, άφωνους!