Ο... φλώρος, Βιντσέντζο Μοντέλα, έφυγε από την Μίλαν και ο... άγριος, Τζενάρο Γκατούζο, τον αντικατέστησε, έχοντας ως αποστολή να ξυπνήσει τον εγωισμό των "ροσονέρι".

Ο σοφός λαός λέει πως: «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού». Κακά τα ψέματα. Ο Τζενάρο Γκατούζο πηγαίνει στην Μίλαν, ξέροντας πως θα έχει ημερομηνία λήξης. Σαν το γάλα. Ωστόσο, ο «Ρίνο» έχει τέτοια αγάπη για τον σύλλογο του Μιλάνου που δεν τον νοιάζει κάτι τέτοιο.

Δεν τον νοιάζει να κερδίσει εκείνος τα φώτα της δημοσιότητας. Όπως δεν τον ένοιαζε όταν ήταν στο γήπεδο, εκείνος που έτρεχε περισσότερο και μάρκαρε το ίδιο. Κοινός παρανομαστής και στα δύο: το πάθος του Ιταλού.

Εκεί ποντάρουν οι διοικούντες made in China της Μίλαν. Ότι ο Γκατούζο με τις φωνές του και τις γκριμάτσες του θα καταφέρει να ξυπνήσει μέσα στους παίκτες τον εγωισμό. Αυτόν που είχε στείλει για ύπνο από… νωρίς ο Βιντσέντζο Μοντέλα.

Ο πρώην τεχνικός των Πρωταθλητών Ευρώπης το 2007 αν και είναι από τα μεγαλύτερα “φυντάνια” της νέας γενιάς στους πάγκους της γειτονικής χώρας, έδειξε στο «Σαν Σίρο», περίτρανα, ότι ο «αεροπλανίνο» έχει πολλά χιλιόμετρα ακόμη να διανύσει μέχρι να κάνει και πάλι μεγάλες… πτήσεις.

Από την άλλη ο Γκατούζο αυτό το γνωρίζει ήδη. Θεωρητικά. Επίσης, ξέρει πως πρέπει να βγάλει τον δυναμικό χαρακτήρα του στο κόκκινο και να κάνει ό,τι μπορεί, ούτως ώστε τα 200 εκατομμύρια ευρώ που “έπεσαν” το περασμένο καλοκαίρι να μην πάνε στράφι. Κοινώς η Μίλαν να τερματίσει σε μία θέση που θα της εξασφαλίζει τη θέση στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Κάτι που μόνο σίγουρο δεν είναι, όπως δείχνει η εικόνα των «ροσονέρι».

Ο Γκατούζο γι’ ακόμη μία φορά θα κάνει τον κασκαντέρ. Τον κομάντο. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια θα έλεγα εγώ. Όσο ήταν παίκτης πάντα έβγαζε εις πέρας κάθε αποστολή. Ακόμη και το πιο mission impossible. Το θέμα είναι αν θα τα καταφέρει με γραβάτα και κοστούμι. Ακόμη και τώρα στα… πρόχειρα.

Αυτό όμως που περιμένουμε -και θέλουμε- όλοι είναι να ντυθεί πρόχειρα και να βγάλει έξω τον (πραγματικό) «Ρίνο». Τον πραγματικό Γκατούζο.