Ο πιο “καυτός” επιθετικός της Premier League αυτή τη στιγμή ακούει στο όνομα Harry Kane ή όπως πολλοί φίλαθλοι έχουν πλέον καθιερώσει “Hurricane”. Το γεγονός ότι δεν σταματάει να σκοράρει ενισχύει και την εγκυρότητα που έχει η λέξη “τυφώνας” ως παρατσούκλι του. Κατά πολλούς η Premier League δεν αστειεύεται και χαρακτηρίζεται ως ένα από τα […]

Ο πιο “καυτός” επιθετικός της Premier League αυτή τη στιγμή ακούει στο όνομα Harry Kane ή όπως πολλοί φίλαθλοι έχουν πλέον καθιερώσει “Hurricane”. Το γεγονός ότι δεν σταματάει να σκοράρει ενισχύει και την εγκυρότητα που έχει η λέξη “τυφώνας” ως παρατσούκλι του.

Κατά πολλούς η Premier League δεν αστειεύεται και χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο σοβαρά πρωταθλήματα. Πιστοί θεατές και αγώνες “σκληροί” με πολύ ενδιαφέρον. Συνεπώς οι ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν σε ένα τέτοιου είδους πρωτάθλημα τείνουν να ξεχωρίζουν και γενικότερα στον ποδοσφαιρικό κόσμο. Μερικά παραδείγματα: Cristiano Ronaldo, Beckham, Lampard, Gerrard, Henry και πολύ άλλοι. Ένα τέτοιο παράδειγμα φαίνεται ότι μπορεί στο εγγύς μέλλον να αποτελεί και ο Harry Kane. Από τη σχετική αφάνεια που βρισκόταν έως τη σεζόν 2013-14 πλέον συναγωνίζεται τα μεγάλα ονόματα, με στατιστικά που αγγίζουν την τελειότητα ενός ολοκληρωμένου επιθετικού.

“Η έκρηξη” του Kane (2014-2015)

Από την ένταξη του στους “πετεινούς” ο Kane βάδιζε σε αργά αλλά σταθερά βήματα πλαισιώνοντας ένα μοτίβο ενός μέτριου επιθετικού που απλά θα βοηθούσε την ομάδα του με όποιον τρόπο μπορούσε. Έως τη περίοδο 2013-2014 ο Kane κινούνταν χαμηλά τελειώνοντας μάλιστα τη σεζόν με 4 γκολ σε 19 εμφανίσεις. Ένα χρόνο αργότερα όμως όλα άλλαξαν ριζικά για τον 21χρονο τότε επιθετικό. Σε 51 εμφανίσεις πέτυχε 31 γκολ εδραιώνοντας όχι μόνο τη θέση του στο βασικό επιθετικό σχήμα της Tottenham άλλα έγινε και ο πρώτος παίχτης στην ιστορία των ¨πετεινών” που ξεπέρασε τα 30 γκολ σε μια σεζόν. Την αμέσως επόμενη σεζόν ο Kane κινήθηκε στα ίδια πλαίσια με 28 γκολ σε 50 εμφανίσεις. Αυτό έδειξε ότι δεν ήταν τυχαίο αυτό το ξέσπασμα.

Τα νούμερα αλά Cristiano και Μessi

Μετά από αυτές τις πολύ καλές σεζόν για τον Kane ο “τυφώνας” δεν σταμάτησε εκεί. Είχε μόλις αρχίσει και έθεσε τον πήχη ακόμα ψηλότερα. Σεζόν 2016-2017, σαν χθες, η Tottenham τερματίζει 2η στη κατάταξη με τον Harry Kane να έχει κάνει ένα μικρό θαύμα. Σαν και αυτά που μας έχουν συνηθίσει τη τελευταία δεκαετία οι 2 καλύτεροι επιθετικοί παίχτες εν δράσει Messi και Cristiano Ronaldo. Πέτυχε σε 38 εμφανίσεις 35 γκολ. Μετά από αυτό το επίτευγμα ο Kane κέρδισε το χρυσό παπούτσι της Premier League αφήνοντας πίσω Aguero και Vardy.

2017-2018 και το μέλλον…

Φέτος ο Kane πραγματοποιεί την καλύτερή του σεζόν καθώς σε 14 μέχρι στιγμής εμφανίσεις έχει πετύχει 13 τέρματα. Συνεχίζει να ανεβάζει τη Tottenham ψηλότερα ιδιαίτερα μετά το συντριπτικό 3-1 κόντρα στη Ρεάλ του Zidane για τη φάση των Champions League. Κοιτώντας μόνο μπροστά ο 24 χρονών Kane έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και ήδη πολιορκείται μεταγραφικά από τις “μεγάλες δυνάμεις”. Θα επιλέξει να μείνει ρομαντικός όπως ο Totti φορώντας μια και μόνο φανέλα στη καριέρα του; Θα κυνηγήσει το μέλλον του σε ανώτερες ομάδες; Θα καταφέρει να διατηρήσει αυτή τη δυναμική που τον έφερε εκεί που είναι; Κανείς δεν το ξέρει, το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει τα φόντα ενός ολοκληρωμένου επιθετικού, ικανού να σταθεί σε κάθε περίσταση.