Ο κόσμος του Παναθηναϊκού επιθυμεί διακαώς μια προσθήκη στη θέση 5 και σύμφωνα με έγκυρες πηγές το Debut.gr σας παρουσιάζει αποκλειστικά έναν center που κατά πάσα πιθανότητα μένει ελεύθερος από την Παρτιζάν Βελιγραδίου, τον Τζαμαϊκανό Samardo Samuels.

Χθες το απόγευμα, έγκυρες πηγές από διεθνή μέσα δημοσίευσαν την είδηση πως ο άλλοτε center της Αρμάνι Μιλάνο και της Μπαρτσελόνα, Samardo Samuels, είναι ένα βήμα πριν την έξοδο από την Παρτιζάν.

Ο Samuels ο οποίος υπέγραψε στη σέρβικη ομάδα στις 16 Οκτωβρίου 2017 μέχρι το τέλος της σεζόν, βρίσκεται στο roster μόλις ένα μήνα και η αποχώρησή του όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι θέμα χρόνου. Μια μέρα μετά το ματς κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου για την 6η αγωνιστική του EuroCup, όπου η Παρτιζάν ηττήθηκε εντός έδρας με 80-96 και πλέον μετρά 1 νίκη και 5 ήττες, ο Τζαμαϊκανός center αποβλήθηκε από την ομάδα λόγω παραβίασης των αρχών και των όρων του συμβολαίου με τη διοίκηση να αποφασίζει σύντομα για το μέλλον του. Ο 28χρονος άσκησε δημόσια κριτική στην Παρτιζάν, στον προπονητή της, Miroslav Nikolic ενώ δεν δίστασε να κάνει ανάρμοστα σχόλια σε γυναίκες δημοσιογράφους.

Εάν αποχωρήσει από την ομάδα του Βελιγραδίου, θα είναι η δεύτερη φορά που εγκαταλείπει μια ομάδα σε διάστημα ενός μήνα. Η πρώτη ήταν λίγους μήνες πριν όταν υπέγραψε στη Ρεάλ Μπέτις αλλά δεν αγωνίστηκε ούτε σε έναν αγώνα. Στο EuroCup έχει αγωνιστεί σε δύο ματς όπου στο πρώτο σημείωσε 17 πόντους και 11 ριμπάουντ και στο δεύτερο, 9 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Τον Samardo Samuels τον γνωρίσαμε οι περισσότεροι από την τριετή θητεία του στην Ευρωλίγκα όντας παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο το 2013-2015 και της Μπαρτσελόνα το 2015-2016. Είναι ένα βαρύ, δυνατό κορμί 118 κιλών και ύψους 2.06 εκ. που αρέσκεται στο να ποστάρει κάτω από το καλάθι, να μαζεύει «σκουπίδια» και να παίζει pick n roll τελειώνοντας τη φάση είτε με απλό lay up είτε με εμφατικό κάρφωμα. Είναι καλός αμυντικός, αργός αλλά εκρηκτικός ενώ δεν διστάζει να επιχειρήσει σουτ από μέση ή μακρινή απόσταση. Σε ό,τι αφορά τις βολές, σουτάρει κατά μέσο όρο στην καριέρα του με 68.5%, ποσοστό φυσιολογικό για έναν ψηλό.

Οι καλύτεροι μέσοι όροι του κατεγράφησαν στη δεύτερη χρονιά του στο Μιλάνο όπου είχε 12.9 πόντους, 5,4 ριμπάουντ και 54,8% στα δίποντα. Μάλιστα, εκείνη τη σεζόν έκανε και ρεκόρ καριέρας σημειώνοντας 36 πόντους στην εκτός έδρας νίκη επί της ρωσικής Νίζνι Νόβγκοροντ.

Ο 28χρονος center από την Τζαμάικα όμως είχε περάσει και από το ΝΒΑ για μια τριετία (2010-2013) όντας παίκτης των Cleveland Cavaliers. Αγωνίστηκε συνολικά σε 109 ματς μετρώντας κατά μέσο όρο 5.9 πόντους και 3.4 ριμπάουντ σε 15 λεπτά συμμετοχής ενώ παράλληλα η διοίκηση τον έστελνε ενίοτε και στην G-League για να αγωνιστεί είτε στη θυγατρική του Cleveland, Canton Charge είτε στη θυγατρική του Sacramento, Reno Bighorns. Για την ιστορία, πέρασε επίσης από την Χάποελ Ιερουσαλήμ, την Μπρίντιζι και το κινεζικό πρωτάθλημα.

Εκτός απροόπτου λοιπόν, ο Samardo Samuels θα μείνει ελεύθερος από την Παρτιζάν και εάν λάβουμε υπ’ όψιν ότι ο φίλαθλος κόσμος του Παναθηναϊκού ζητά πάση θυσία μια προσθήκη στη θέση 5, η περίπτωσή του δεν θα ήταν καθόλου άσχημη. Ίδωμεν…