Στους περισσότερους αυτός ο τίτλος δε θυμίζει κάτι. Σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «ο αγώνας του αναψυκτικού».Με αυτόν τον όρο έχει μείνει στην ιστορία ο διάσημος αγώνας της Ίντερ έναντι στην Μπορούσια του Μένχενγκλάντμπαχ για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971. Είναι 20 Οκτωβρίου του 1971 και η Ίντερ γνωρίζει την πιο βαριά ήττα στην […]

Στους περισσότερους αυτός ο τίτλος δε θυμίζει κάτι. Σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «ο αγώνας του αναψυκτικού».Με αυτόν τον όρο έχει μείνει στην ιστορία ο διάσημος αγώνας της Ίντερ έναντι στην Μπορούσια του Μένχενγκλάντμπαχ για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971.

Είναι 20 Οκτωβρίου του 1971 και η Ίντερ γνωρίζει την πιο βαριά ήττα στην ευρωπαϊκή ιστορία της.  Η Μπορούσια του Μένχενγκλάντμπαχ διαλύει τους Ιταλούς με σκορ 7-1 στο «Μπέκελμπεργκ». Σκοράρουν οι Χάϊνκες (7′, 44′), Λε Φεβρ (21′, 34′), Νέτσερ (42′, 52′) και Ζίλοφ (83′) για τους Γερμανούς  ενώ για τους «νερατζούρι» είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μπονινσένια (19′). Η πρόκριση για την γερμανική ομάδα φαινόταν σίγουρη. Δεν είχαν υπολογίσει όμως την πειθαρχική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ.

Η στιγμή που άλλαξε τα πάντα

Στο 28′ της αναμέτρησης, όμως, ένα κουτάκι κόκα κόλα που έχει ρίξει οπαδός από την κερκίδα θα χτυπήσει τον Μπονινσένια, που λίγα λεπτά πριν είχε σκοράρει και θα γίνει αλλαγή από τον Γκιο αφού ο ίδιος δε μπορούσε να συνεχίσει. Οι Ιταλοί με τον αντιπρόεδρο της ομάδας Πεπίνο Πρίσκο,ο οποίος ήταν δικηγόρος, κάνουν ένσταση και η ΟΥΕΦΑ τους δικαιώνει! Ακυρώνει το παιχνίδι που έχει ολοκληρωθεί με σκορ 7-1 υπέρ των Γερμανών και διατάσσει την επανάληψή του.

Πρώτα όμως θα γίνει η ρεβάνς και μετά ο πρώτος αγώνας. Έτσι στις 3 Νοεμβρίου 1971 η Ίντερ επικρατεί της Μπορούσια του Μένχενγκλάντμπαχ με σκορ 4-2 στο «Τζουζέπε Μεάτσα». Στον αγώνα που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου,και όχι στην φυσική έδρας της Μπορούσια,την πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, η Ίντερ πήρε την ισοπαλία (0-0) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Στο τέλος της χρονιάς η ιταλική ομάδα έφτασε ως τον τελικό της διοργάνωσης χάνοντας το τρόπαιο από τον Άγιαξ του Γιόχαν Κρόϊφ.

Το 7-1 έμεινε ως μια απλή ανάμνηση και δεν καταγράφηκε ποτέ ως επίσημο σκορ. Από μια ηλίθια κίνηση ενός ανεγκέφαλου οπαδού άλλαξαν τα πάντα. Πόσο αλλάζει η ζωή.Μια μεγάλη ομάδα με τον μυθικό Χένες Βαϊσβαϊλερ στον πάγκο και παίκτες όπως οι Φογκτς, Χάϊνκες, Νέτσερ,Μπόνοφ έχαναν μια ιστορική ευκαιρία διάκρισης από μια βλακεία ενός “φιλάθλου”.