Το Debut.gr σχολιάζει την πρόκριση του Παναθηναϊκού επί της Γκαμπάλα και ταυτόχρονα την ηθική ικανοποίηση για τη νίκη απέναντι στους Αζέρους.

Παίζοντας (ξανά) όμορφο ποδόσφαιρο και δείχνοντας χαρακτήρα ο Παναθηναϊκός «πάτησε» την Γκαμπάλα και στο Μπακού και πήρε το εισιτήριο για τα Play-Offs του Europa League.

Το βράδυ της Πέμπτης ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στην πρωτεύουσα του Αζερμπαιτζάν προκειμένου να υπερασπιστεί το 1-0 της Λεωφόρου. Και τα κατάφερε. Μπορεί να αγχώθηκε και να «πάγωσε» στο 1-0 της Γκαμπάλα (Μολέδο αυτογκολ. 52′) όμως έδειξε νοοτροπία μεγάλης ομάδας και μέσα σε τρία λεπτά κατάφερε να γυρίσει το ματς αρχικά με το μονοκόμματο σουτ του Λουντ στο 63′ και στην συνέχεια με το… χορευτικό τελείωμα του Καμπέσας (66′) ο οποίος δείχνει παιχνίδι με παιχνίδι να προσαρμόζεται όλο και περισσότερο στην οικογένεια του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος από τους Αζέρους και στα δύο παιχνίδια και επιβραβεύτηκε γι’ αυτό. Η δουλειά του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι αυτή που έχει δώσει έναν διαφορετικό αέρα στην ομάδα, η οποία έδειξε φοβερές αντοχές και πάθος. Και στα 180′ ο Παναθηναϊκός έδειξε ποιος ήταν το αφεντικό και ήταν Ο-Μ-Α-Δ-Α με αρχή μέση και τέλος. Ο Έλληνας τεχνικός κατάφερε να παρουσιάσει για ακόμη μια φορά ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο παρά τις πολλές απουσίες και να δώσει την δική του σφραγίδα στην νίκη-πρόκριση του «τριφυλλιού».

Η πρόκριση θα μπορούσε να είχε τελειώσει από το πρώτο κιόλας παιχνίδι,ωστόσο ακόμα κι αν δεν έγινε αυτό η ομάδα βρήκε την υπομονή ακόμα και μετά το γκολ που δέχτηκε και είχε το καθαρό μυαλό να συνεχίζει να παράγει επιθετικό ποδόσφαιρο και από τις δύο πτέρυγες με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά να φέρει «τούμπα» το παιχνίδι και να πάρει την πρόκριση. Τέλος λοιπόν για το τριφύλλι το πρώτο από τα δύο εμπόδια που τον χωρίζουν από την είσοδο του στους ομίλους του Europa League. Στα θετικά να συμπεριληφθεί επιπλέον η πολύ καλή απόδοση των δύο νέων μεταγραφών Λουτσιάνο και Καμπέσας , ο σταθερός Χουλτ, ο μεστός Λουντ και φυσικά ο πάντα ετοιμοπόλεμος αρχηγός Ζέκα.

Ωστόσο, η κληρωτίδα δεν χαμογέλασε στους «πράσινους» καθώς η Αθλέτικ Μπιλμπάο θα είναι η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα Play-Offs του Europa League. Ακόμα μια ατυχία για την ομάδα καθώς βρέθηκε στο γκρουπ των ανίσχυρων κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και σαν να μην έφτανε αυτό κληρώθηκε με μια από τις πιο ισχυρές ομάδες που ήταν πιθανό να αντιμετωπίσει.