Καθώς βρισκόμαστε στην "καρδιά" του καλοκαιριού, το Debut.gr "κάνει" ένα flashback και "θυμάται" εκείνους τους ποδοσφαιριστές που απασχολούσαν ανελλιπώς τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού, αλλά, τελικά, δεν "έπιασαν λιμάνι".

Όπως ξέρουμε όλοι, το καλοκαίρι συνδέεται άμεσα με τον ήλιο και τη ζέστη, τις παραλίες και τα μπάνια, τα δροσερά cocktails και τις διακοπές, το άραγμα και την (προσωρινή) ανάπαυση. Ταυτόχρονα, όμως, για μία μεγάλη “μερίδα” των ποδοσφαιρόφιλων η καλοκαιρινή περίοδος συναρτάται με τις μεταγραφές των ομάδων ενόψει της νέας σεζόν (γνώριμη είναι, άλλωστε, η εικόνα του μέσου άνδρα να διαβάζει την αγαπημένη του εφημερίδα στην ξαπλώστρα κάποιας παραλίας 😛 ).

Το “μωσαϊκό” της κάθε καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου είναι, αν μη τι άλλο, διασκεδαστικό: ατέλειωτες λίστες ονομάτων που …έρχονται και παρέρχονται, “σίριαλ” που έχουν πολλά “επεισόδια” (άλλοτε με happy end κι άλλοτε όχι), εντυπωσιοθηρικά πρωτοσέλιδα που προαναγγέλουν εκείνη τη “μεταγραφή αεροδρομίου” που … “θα κάνει πάταγο” και πληθώρα σχημάτων λόγου (“Έρχεται το κανόνι”, “Κλεισμένος ο βράχος από…”, “Βόμβα με το Βραζιλιάνο μάγο”, κ.ά. πολλά). Φυσικά, ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση από όλο αυτό, γι’ αυτό και το Debut.gr κατέγραψε (ορισμένα μόνο 😛 ) ονόματα-παίκτες που απασχολούσαν σχεδόν κάθε χρονιά τα μεταγραφικά της ομάδας και που, ενώ θεωρούνταν “κλεισμένοι”, τελικά δεν ήρθαν ποτέ στον Πειραιά.

Kim Källström

Πρόκειται, ίσως, για τον πλέον “διάσημο” παίκτη που (χιλιο)γράφτηκε σε ερυθρόλευκα και μη πρωτοσέλιδα. Ο Σουηδός μέσος απασχόλησε τουλάχιστον 3 (!) καλοκαίρια (για να μην πούμε παραπάνω 😛 ) τον Ολυμπιακό και η περίπτωσή του έγινε …σίριαλ μεγαλύτερο και από τη “Λάμψη” του Φώσκολου! Μολονότι ο Källström θεωρούνταν πάντοτε “σίγουρος”, δεν ντύθηκε ποτέ στα ερυθρόλευκα…

 

  

Tomáš Rosický

Μετά τον Källström, o Tomáš Rosický “κατακτά”, αναμφίβολα, τη “δεύτερη θέση” στον “πίνακα” των πλέον περιζήτητων παικτών 😛 . Ο Τσέχος μεσοεπιθετικός βρισκόταν μονίμως στα μεταγραφικά πλάνα των “κόκκινων” (μέχρι και στη χειμερινή περίοδο!) και το όνομά του είχε γίνει ιδιαίτερα “εμπορικό” στα αθλητικά media. Παρ’όλ’αυτά, ο Rosický ουδέποτε μεταγράφηκε στην ομάδα του Πειραιά κι αποτέλεσε ένα (ακόμη) όνειρο ανεκπλήρωτο για τους φίλους του Ολυμπιακού.

 

Nene

Άλλη μία “πονεμένη ιστορία” 😛 που “αναζωπυρωνόταν” συχνά πυκνά στην αθλητική ειδησεογραφία. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ της PSG (τότε) γράφτηκε για 2-3 καλοκαίρια ότι θα ερχόταν στον Ολυμπιακό ως (υποτίθεται) “αντί-Τζόρτζεβιτς”, όμως ούτε εκείνος “έπιασε λιμάνι”. Μάλιστα, για τον Nene γινόταν αναφορά περισσότερο στη “δύση” της μεταγραφικής περιόδου, δηλαδή από 15Αύγουστο κι ύστερα.

  

Jose Antonio Reyes

Αυτός κι αν γράφτηκε πολλάκις και πλειστάκις στις “φυλλάδες” 😛 . Ο Ισπανός μέσος εθεωρείτο ως “διακαής πόθος” των ερυθρολεύκων (μια και η ομάδα του Πειραιά διέθετε, συνήθως, Ίβηρες προπονητές), ως ο εξτρέμ που έλειπε από την ομάδα και θα τής προσέδιδε ποιότητα. Εν τέλει, ο – τότε – παίκτης της Sevilla δεν προτίμησε ποτέ την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

   

Ze Roberto

Ο Βραζιλιάνος παικταράς ήταν κι αυτός ένα από τα απατηλά “όνειρα” του Ολυμπιακού. Γραφόταν συνεχώς ότι θα έρθει και ότι “θα έπεφταν τα τσιμέντα”, όμως, τελικά, ούτε αυτός προτίμησε την ελληνική πραγματικότητα, για να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα. Πρέπει, μάλλον, να απηύδησε τόσο πολύ ο αθλητικός τύπος μαζί του, ώστε να έχει μείνει “ιστορικό” το πρωτοσέλιδο “ΧΑ-ΖΕ ΡΟΜΠΕΡΤΟ” 😛

  

ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Φυσικά, οι παραπάνω παίκτες δεν ήταν οι μοναδικοί που (φέρεται να) μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Επειδή θα χρειαζόμασταν ένα βιβλίο ολόκληρο για να τους γράψουμε όλους 😛 , θα αρκεστούμε να αναφέρουμε ονομαστικά κάποιους εξ αυτών: Carlos Sanchez, Robinho, Alessandro Del Piero, Quaresma, Pablo Aimar, Fernando Morientes, Guillermo Ochoa, Yohan Mollo, Hatem Ben Arfa και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΟΜΑ!! 😛

   

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: Με αυτά και με αυτά, λοιπόν, οι “βόμβες” δεν “έσκασαν” και τα τσιμέντα “έμειναν στη θέση τους” 😛 😛