Μπήκε από νωρίς στα "βαθιά", όμως ο Πάουλο Ντιμπάλα έχει κάνει την έκρηξη στο ποδόσφαιρο και το μέλλον του προβλέπεται λαμπρό! 

Γέννημα θρέμμα από την Κόρδοβα της Αργεντινής ο 17χρονος Πάουλο που δεν είχε παίξει καν στην πρώτη κατηγορία -παρά μόνο στο Ινστιτούτο της Αργεντινής- τράβηξε πάνω του τα βλέμματα από την αρχή με την επίδοση του στο γήπεδο.  Την ευκαιρία αυτή δεν έχασε η ομάδα του Παλέρμο που αποφάσισε το 2012 να αποκτήσει αυτό το «κόσμημα», όπως τον αποκαλούσαν οι Αργεντίνοι. Παρόλο που η αρχή ήταν δύσκολη κατάφερε να κλείσει τη χρονιά με 13 γκολ και 10 ασίστ.

Το 2015, ο Ντιμπάλα υπογράφει 5ετες συμβόλαιο με τη Γιουβέντους για το ποσό-μαζί με τα bonus- των 40 εκατ. ευρώ, περίπου δηλαδή τετραπλάσιας αξίας από αυτό με το Παλέρμο! Ζήτησε να φορέσει τη φανέλα 21, που ήταν η τότε ηλικία του και ο αγαπημένος του αριθμός. Ο αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός δεν δίστασε να δηλώσει τότε πως δεν θα φοβόταν να μπει και στην κορυφή και να μην μένει πίσω από τον επιθετικό, αφού θέλει να φέρνει νίκες στην ομάδα. Και όντως έφερε 23 νίκες συνολικά σε όλα τα παιχνίδια για τη σεζόν 2015-16 και γίνεται ο νεαρότερος top scorer της Γιουβέντους.

Πολλοί αναρωτήθηκαν τι συμβολίζει ο περίφημος πανυγηρισμός του η «μάσκα». Ο Πάουλο ανέβασε ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο Facebook και αποκάλυψε ότι: «Είναι κάτι το απλό το #dybalamask, είναι η μάσκα του μονομάχου!Όταν υποφέρουμε, μερικές φορές πρέπει να φορέσουμε τη μάσκα του πολεμιστή, χωρίς να χάσουμε τα χαμόγελα και την ευγένειά μας».

Η άψογη τεχνική κατάρτιση του, οι ντρίμπλες, η ταχύτητα και το αριστερό του πόδι, έχουν προκαλέσει συγκρίσεις με διάφορους μεγάλους ποδοσφαιριστές. Πολλοί τον αποκαλούν «νέο Μέσι». Μάλιστα ο ίδιος ο συμπατριώτης του Λίονελ Μέσι έχει αναγνωρίσει το ταλέντο του Ντιμπάλα και δήλωσε: «Πιστεύω ότι θα γίνει μεγάλος ποδοσφαιριστής. Έχει μεγάλο μέλλον μπροστά του». Ο Αργεντινός μάγος έχει χαρακτηριστεί από τους συμπατριώτες του ως «La Joya» που στα ισπανικά σημαίνει “κόσμημα” και τον θεωρούν τον διάδοχο του Ντιέγο Μαραντόνα!

Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής σε συνέντευξή του σχολίασε το εν λόγω γεγονός : «Δεν είμαι ο Μέσι κι αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος. Είμαι ο Ντιμπάλα και θέλω να είμαι μόνο ο Ντιμπάλα. Υπάρχει μόνο ένας Μέσι, όπως υπήρχε κι ένας Μαραντόνα. Αυτή η άποψη, βέβαια, δείχνει ότι κάποιοι έχουν απαιτήσεις από εμένα κι ελπίζω να τους δικαιώσω».

Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον του Πάουλο το μόνο σίγουρο είναι ότι ο νεαρός ποδοσφαιριστής είναι ένα  νέο και πολλά υποσχόμενο ταλέντο του ποδοσφαίρου και θα παραμείνει στο Τορίνο για πολλά χρόνια, αφού έγινε η ανανέωση του συμβολαίου του με τη Γιουβέντους έως το 2022.