Το Debut.gr γυρνά τον χρόνο πίσω και θυμάται τις χειρότερες μεταγραφές της Ρεάλ Μαδρίτης τα τελευταία πέντε χρόνια.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός  πως η «Βασίλισσα» κάθε καλοκαίρι ξοδεύει -ή και σπαταλάει για τους αυστηρούς- τεράστια χρηματικά ποσά, προκειμένου να γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή εντός των αγωνιστικών χώρων.

Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές κατά τις οποίες πέφτει… έξω στις προβλέψεις της και δεν εκτιμά σωστά τις επιλογές που κάνει από τον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω, λοιπόν, θα μπορούσαμε να θυμηθούμε τις πέντε χειρότερες μεταγραφές που πραγματοποίησε η Ρεάλ Μαδρίτης τα τελευταία πέντε χρόνια.

5. Φάμπιο Κοεντράο

Στις 5 Ιουλίου 2011 ο Πορτογάλος αριστερός οπισθοφύλακας έπειτα από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις της Μπενφίκα με την Ρεάλ υπέγραψε εξαετές(!) συμβόλαιο με τους Μαδριλένους αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί ήταν πολλές, όμως σύντομα διαψεύστηκαν.

Μη μπορώντας να καθιερωθεί στα βασικά σχήματα των «μερέγχες» έφυγε δανεικός στη Μονακό (2015-2016) και προ ολίγων ημερών ανακοινώθηκε ο νέος δανεισμός του παίκτη στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τη νέα σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο παίκτης είχε δηλώσει πως δεν θα έπαιζε ποτέ σε άλλη ομάδα στην Πορτογαλία…!

Με την Ρεάλ κατέκτησε:

La Liga: 2011–12, 2016–17

Copa del Rey: 2013–14

Supercopa de España: 2012

UEFA Champions League: 2013–14, 2016–17

UEFA Super Cup: 2014

FIFA Club World Cup: 2014, 2016

4. Χοσέ Καγεχόν

Στις 23 Μαϊου 2011 ο Ισπανός άσσος υπέγραψε ξανά (σ.σ. προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Ρεάλ) πενταετές συμβόλαιο αξίας 5.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Πήρε πολλές ευκαιρίες από τον Ζοσέ Μουρίνιο χώρις ωστόσο να δείξει κάτι το ιδιαίτερο με τις εμφανίσεις του.

Μόλις δύο χρόνια αργότερα, το 2013, πωλήθηκε στην Νάπολι έναντι δέκα εκατομμυρίων ευρώ όπου αγωνίζεται έως και σήμερα.

Με την φανέλα της Ρεάλ κατέκτησε:

La Liga: 2011–12

Supercopa de España: 2012.

Σε ατομικό επίπεδο, σε 77 εμφανίσεις πέτυχε 20 γκολ.

3. Ντανίλο

Στις 31 Μαρτίου 2015 ο Βραζιλίανος δεξίος οπισθοφύλακας μετά από μια εξαιρετική σεζόν με την Πόρτο υπέγραψε 5ετες συμβόλαιο αξίας 31.5 εκατομμυρίων ευρώ με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ένα τεράστιο ποσό, το οποίο όπως ήταν αναμενόμενο έπρεπε η Ρεάλ Μαδρίτης να εξαργυρώσει με οποιονδήποτε τρόπο.

Η εξέλιξη της υπόθεσης του Ντανίλο, ωστόσο, δεν προσέφερε τίποτα παραπάνω παρά απογοήτευση στη Ρεάλ.

Από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια της σεζόν, παραγκωνίστηκε στον πάγκο της «Βασίλισσας» καθώς χρησιμοποιήθηκε στα παιχνίδια τιμωρίας ή τραυματισμού του έτερου δεξιού μπακ, Ντάνι Καρβαχάλ.

2. Νούρι Σαχίν

Στις 9 Μαϊου 2011, μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων και σειράς σεναρίων ο Νούρι Σαχίν ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Επόμενος σταθμός του; Μα φυσικά, η Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία και υπέγραψε συμβόλαιο εξαετούς διάρκειας. Το κόστους της μεταγραφής του στους Μαδριλένους ανήλθε στα δέκα εκατομμύρια ευρώ.

Οι απαιτήσεις που υπήρχαν για τον Τούρκο δεν ικανοποιήθηκαν ούτε στον ελάχιστο βαθμό αφού ο ίδιος δεν ενσωματώθηκε ποτέ στην ομάδα.

1. Ασιέρ Ιγιαραμέντι

Η μεγαλύτερη μεταγραφική αποτυχία της Ρεάλ Μαδρίτης με διαφορά.

Γέννημα θρέμμα των ακαδημιών της Ρεάλ Σοσιεδάδ,ο Ισπανός κεντρικός αγοράστηκε προκειμένου να καλυφθεί το κενό του Σάμι Κεντίρα και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Η τιμή της μεταγραφής άγγιξε τα 35 εκατομμύρια ευρώ αποτελώντας ταυτόχρονα την ακριβότερη μεταγραφή για Ισπανό παίκτη στο Ισπανικό πρωτάθλημα.Με την φανέλα της Ρεάλ κατέκτησε:

Copa del Rey: 2013–14

UEFA Champions League: 2013–14

UEFA Super Cup: 2014

FIFA Club World Cup: 2014. Σε ατομικό επίπεδο, πέτυχε μόλις 3 γκολ σε 90 εμφανίσεις.