Στην μετά-Τόττι εποχή, η Ρόμα καλείται να δείξει κατά πόσο έχει ξεπεράσει την φυγή του <<καπιτάνο>> της και αν είναι σε θέση να ανταγωνιστεί την Γιουβεντούς για το <<σκουντέτο>>. Εύκολο πάντως δε θα είναι δεδομένης της κυριαρχίας της <<Μεγάλης Κυρίας>> τα τελευταία χρόνια στο ιταλικό ποδόσφαιρο.Η έλευση του Μόντσι, ως τεχνικού διευθυντή, είναι το πρώτο […]

Στην μετά-Τόττι εποχή, η Ρόμα καλείται να δείξει κατά πόσο έχει ξεπεράσει την φυγή του <<καπιτάνο>> της και αν είναι σε θέση να ανταγωνιστεί την Γιουβεντούς για το <<σκουντέτο>>. Εύκολο πάντως δε θα είναι δεδομένης της κυριαρχίας της <<Μεγάλης Κυρίας>> τα τελευταία χρόνια στο ιταλικό ποδόσφαιρο.Η έλευση του Μόντσι, ως τεχνικού διευθυντή, είναι το πρώτο βήμα της προσπάθειας που γίνεται από την ομάδα της Αιώνιας Πόλης να επιστρέψει στους τίτλους.Το δεύτερο βήμα είναι η πρόσληψη ενός δικού της παιδιού για την θέση του προπονητή αντί του Λουτσιάνο Σπαλέτι. Ο λόγος για τον Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο.

Ο Ντι Φραντσέσκο είναι γέννημα θρέμμα <<τζιαλορόσο>>.Μάλιστα ο ίδιος αγωνιζόταν στην ομάδα το 2001, όταν και κατέκτησε το τελευταίο (μέχρι σήμερα) πρωτάθλημα. Τη σεζόν 2005-2006, έχοντας σταματήσει την καριέρα τους ως ποδοσφαιριστής, έγινε team manager της Ρόμα. Πολλοί ισχυρίζονται πως ο Τόττι είχε μιλήσει τότε στην διοίκηση και εισηγήθηκε για την πρόσληψή του. Έφυγε όμως την επόμενη χρονιά. Τώρα η επιστροφή του στη Ρώμη υπό νέο πόστο έχει να κάνει με έναν και μοναδικό στόχο, την επιστροφή της ομάδας στους εγχώριους τίτλους.

Χαρακτηρίζεται ως ένας από τους καλύτερους προπονητές της γενιάς του και η δουλειά του είναι άξια θαυμασμού. Το όνομά του όμως ήρθε στο προσκήνιο ως προπονητής της Σασσουόλο. Τα τελευταία 5 χρόνια που βρισκόταν στο τιμόνι των <<Νεροβέρντι>>, σημείωσε πολλές επιτυχίες. Κέρδισε την άνοδο από την Serie B στην Serie A, κάθε χρόνο η ομάδα σώζεται εύκολα από τον υποβιβασμό και την περσινή χρονιά οδήγησε την ομάδα στην πρώτη της συμμετοχή σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και συγκεκριμένα στο Γιουρόπα Λιγκ. Όλα αυτά με την άσημη Σασσουόλο. Τώρα του δίνεται η ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο με την αγαπημένη του Ρόμα.

Ο Ντι Φραντσέσκο χρησιμοποιεί ένα επιθετικό στυλ παιχνιδιού. Πυλώνας του είναι το 4-3-3 με μεγάλη έφεση στο παιχνίδι από τις πτέρυγες. Θέλει τη μεσαία του γραμμή να πιέζει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου και τα μπακ του να ανεβαίνουν συχνά πυκνά στην επίθεση. Παρόλο το επιθετικό αυτό στυλ δεν χάνεται η ισορροπία στην άμυνα και αρέσκεται στις αντεπιθέσεις. Επίσης, μεγάλη σημασία στην προπονητική του φιλοσοφία έχουν τα τμήματα υποδομής. Εμπιστεύεται τους <<μικρούς>> και δε διστάζει να τους δώσει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς αγώνες.

Ο Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο διαθέτει όλα τα στοιχεία ενός προπονητή που χρειάζεται μια ομάδα για να πρωταγωνιστήσει. Οι <<τιφόζι>> της Ρόμα έχουν απαιτήσεις από αυτόν αλλά και συνάμα την καθολική υποστήριξή του.  Οι δρόμοι μεταξύ της ομάδας και του Ντι Φραντσέσκο ενώθηκαν ξανά με κοινό στόχο την επιστροφή στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος. Όπως τότε το 2001..