Ο Αρσέν Βενγκέρ ανανέωσε την συνεργασία του με την Άρσεναλ ως το καλοκαίρι του 2019 και έχει δύο σεζόν/ευκαιρίες μπροστά του για να πετύχει όσα θέλει.

Κακά τα ψέματα.

Κάθε χρόνο η Άρσεναλ έχει καταφέρει (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται εδώ που τα λέμε) να μένει εκτός συνέχειας Τσάμπιονς Λιγκ από τους “16” του θεσμού (δεν χρειάζεται να πούμε από ποιους και πώς) και να μην μπορεί να φτάσει σε σημείο διεκδίκησης του πρωταθλήματος από τον Ιανουάριο και έπειτα.

Παρόλα αυτά ο Αρσέν Βενγκέρ -που είναι και το θέμα μας- κατάφερνε πάντα μα πάντα να εξασφαλίζει στους “κανονιέρηδες” το “εισιτήριο” για την απευθείας πρόκριση στους ομίλους των “αστεριών”. Επί πολλά χρόνια. Από την εποχή που ακόμη η Ελλάδα είχε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και οι… δραχμές ήταν στις τσέπες των Ελλήνων.

Έτσι, ο Αλσατός τεχνικός έπαιρνε ακόμη μία ευκαιρία για την επόμενη αγωνιστική χρονιά. Ακόμη ένα “δώρο” από την διοίκηση του συλλόγου που δεν του έκανε καμία παρατήρηση, παρά το γεγονός πως η Άρσεναλ είχε φτάσει να γίνει… ανέκδοτο εντός και εκτός συνόρων, καθώς ο ισολογισμός στο τέλος είχε και πάλι θετικό πρόσημο.

Ο Βενγκέρ κέρδιζε χρόνο. Το μοναδικό πράγμα που κέρδιζε θα μπορούσε να πει κάποιος που είναι εναντίον του και που έχει βαρεθεί να τον “κράζει” και στο τέλος να βάζει hashtag “WengerOut”.

Ωστόσο, για πρώτη φορά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Για πρώτη φορά η άμμος στην κλεψύδρα του δεν γέμισε και πάλι. Αντιθέτως, αυτή ξεκίνησε να… φεύγει ακόμη πιο γρήγορα.

Η Άρσεναλ δεν βρέθηκε στην -αγαπημένη της- τέταρτη θέση. Σοκ! Βέβαια, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σκέφτηκαν πως η αγγλική ομάδα στην ουσία θα λείψει από την… Μπάγερν Μονάχου που είχε βαρεθεί να την πετάει εκτός συνέχειας στον εν λόγω θεσμό ή ότι οι “κανονιέρηδες” στην ουσία δεν θα μπορούσαν να ακούσουν τον ύμνο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όλα τα παραπάνω ήταν ένα καλό “σήμα κινδύνου” για τον Βενγκέρ, ώστε να καταλάβει πως η τακτική του να επενδύει σε νέους ποδοσφαιριστές και να κάνει 1-2 το πολύ δυνατές μεταγραφές με μερικά εκατομμύρια ευρώ έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Όπως οι εποχές με ΠΑΣΟΚ. Τελεία και παύλα.

Και σίγουρα τα πράγματα θα ήταν ακόμη χειρότερα και το κλίμα ακόμη πιο βαρύ αν η Άρσεναλ δεν κατακτούσε το Κύπελλο απέναντι στην Τσέλσι, παίζοντας ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ποδόσφαιρο, κάνοντας πολλούς φίλους της ομάδας να ονειρεύονται πως το μέλλον μπορεί και πάλι να είναι λαμπρό για εκείνους αν ο Βενγκέρ πάρει την απόφαση να… πατήσει τον διακόπτη και να τροφοδοτήσει και πάλι το “σπίτι” με ηλεκτρισμό και όχι απλά να τη βγάλει πάλι με τη… λάμπα πετρελαίου.

Καλώς ή κακώς ο Αλσατός τεχνικός ανανέωσε την συνεργασία του με την Άρσεναλ γι’ ακόμη δύο καλοκαίρια. Μέχρι εκείνο του 2019. Ενδεχομένως και το τελευταίο του μιας και τότε θα είναι -σχεδόν- 70 ετών. Το ερώτημα που προκύπτει λοιπόν είναι πως θέλει ο ίδιος ο Βενγκέρ να μείνει στη συνείδηση των ποδοσφαιρόφιλων και των φίλων της ομάδας του Βόρειου Λονδίνου.

Ως ένας “Σκρουτζ” που θέλησε να μην ρισκάρει και να μην βγάλει ποτέ από το μπαούλο του μερικά εκατομμύρια ευρώ παραπάνω για ενίσχυση και να μείνει μέχρι τέλους στο πιστεύω του, αλλά με τη στάμπα του “λούζερ”; ‘Η να δείξει εμπράκτως πως παραμένει από τους καλύτερους τεχνικούς του κόσμου, ότι μπορεί να κλείσει στόματα, να φέρει κούπες στην Άρσεναλ, να κάνει πάλι αυτούς που τον “κράζουν” να τον θαυμάζουν και ότι ένα γέρικο σκυλί αν θέλει μπορεί να μάθει νέα κόλπα;

Είτε για το ένα, είτε για το άλλο ο Βενγκέρ έχει ακόμη μία (προ)τελευταία ευκαιρία.