Ακούγεται στο όνομα Just Fontaine. Ένα από τα πιο βαριά ονόματα του Ευρωπαϊκού και Γαλλικού ποδοσφαίρου που τίμησε και με το παραπάνω όσο κανένας άλλος τη φανέλα με το εθνόσημο. Γεννήθηκε στη Καζαμπλάνκα στις 18 Αυγούστου 1933. Μεγαλωμένος από Γάλλο πατέρα και Ισπανίδα μητέρα. Από πολύ μικρός έδειχνε τη μεγάλη του αγάπη για το ποδόσφαιρο. […]

Ακούγεται στο όνομα Just Fontaine. Ένα από τα πιο βαριά ονόματα του Ευρωπαϊκού και Γαλλικού ποδοσφαίρου που τίμησε και με το παραπάνω όσο κανένας άλλος τη φανέλα με το εθνόσημο. Γεννήθηκε στη Καζαμπλάνκα στις 18 Αυγούστου 1933. Μεγαλωμένος από Γάλλο πατέρα και Ισπανίδα μητέρα. Από πολύ μικρός έδειχνε τη μεγάλη του αγάπη για το ποδόσφαιρο.

Έτσι λοιπόν τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ξεκίνησαν στην τοπική ομάδα της περιοχής και συγκεκριμένα στη USM Cassablanca από το 1950 έως το 1953. Η μεταγραφή του δεν άργησε να έρθει από τη Νις το 1953 οπού σκόραρε 44 γκολ μέσα σε τρεις σεζόν δείχνοντας από πολύ νωρίς την έφεσή του στο σκοράρισμα. Ήδη ο Fontaine είχε τραβήξει την προσοχή πολλών μάνατζερ και ομάδων από υψηλότερες κατηγορίες της χώρας. Αμέσως μετά το κανόνι άρχιζε να μπαίνει μπροστά με τον Fontaine να σκοράρει συνολικά 121 γκολ σε 6 σεζόν στην ομάδα της Reims.

Oι διακρίσεις του χωρίς αμφιβολία πολλές τόσο με τις ομάδες του και την Εθνική Γαλλίας όσο και σε ατομικό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα πρώτος σκόρερ στη Ligue 1 δύο συνεχόμενες σεζόν το 1957-1958 και το 1959-1960. Σαν να μην έφτανε αυτό, έρχεται και ο τίτλος του πρώτου σκόρερ του Champions Cleague το 1958-1959 σταματώντας στα 10 τέρματα.

Ωστόσο φορώντας την μπλε φανέλα της Γαλλίας τα στατιστικά του είναι ακόμα πιο τρομαχτικά. Στο ντεμπούτο του με τη εθνική Γαλλίας στις 18 Δεκεμβρίου του 1953 σκοράρει χαρ τρικ απέναντι στο Λουξεμβούργο και η ομάδα νικά με 8-0. Το πιο εντυπωσιακό του όμως στατιστικό στη εκπληκτική καριέρα του με το εθνόσημο αποτελεί το μουντιάλ του 1958 όπου ο Fontaine σταματά στα 13 τέρματα σε μόλις έξι αγώνες! Ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως μέχρι το 2014 βρισκόταν στην 4η θέση των κορυφαίων σκόρερ των μουντιάλ πίσω από βαριά ονόματα του Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου ποδοσφαίρου όπως Gerd Muller,Ronaldo και Miroslav Klose.

190 γκολ σε μια άκρως πετυχημένη καριέρα του  Just Fontaine. Ένα  από τα πιο δυνατά κανόνια του Γαλλικού ποδοσφαίρου λοιπόν συνεχίζει και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο κάδρο του Ευρωπαϊκού αλλά και Παγκόσμιου ποδοσφαίρου.