Η Μίλαν έχει κατακτήσει δύο Τσάμπιονς Λιγκ στην Αθήνα και το Debut.gr θυμάται τους θριάμβους των «ροσονέρι» στην ελληνική πρωτεύουσα.

Όχι,όχι ο τίτλος δεν είναι άστοχος. Ταιριάζει απόλυτα στο άρθρο που πρόκειται να παρουσιάσω. Το ημερολόγιο γράφει 1994 και 2007 όπου η ομάδα των «ροσονέρι» κατακτά τους δύο τελευταίους της ευρωπαϊκούς τίτλους  στην Αθήνα. Χωρίς αμφιβολία ένα αξιοσημείωτο στατιστικό για τους λάτρεις των ρεκόρ και της αναζήτησης των παραδόσεων.

18 Μαΐου 1994

Η Μίλαν μετέτρεψε ένα Τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών σε παράσταση για έναν ρόλο.Συνέτριψε στην Αθήνα την Μπαρτσελόνα με 4-0 γράφοντας μία από τις χρυσές σελίδες της ιστορίας της. Δύο γκολ πέτυχε ο Μασάρο και από ένα οι Σαβίσεβιτς  και Ντεσεγί ενώ ξεχώρισαν και από τους νικητές οι Μπόμπαν και Μαλντίνι. Το κοινό έδωσε βροντερό παρόν με 70.000 θεατές να παρακολουθούν αυτή την μοναδική παράσταση της ιταλικής ομάδας του Φάμπιο Καπέλο. Μέχρι την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού οι «ροσονέρι» είχαν σκορπίσει την ομάδα των καταλανών στους τέσσερις ανέμους.

18 Μαΐου 2007

Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε πως η Αθήνα είναι η πόλη της Μίλαν αφού και την δεύτερη φορά που την επισκέφθηκε έφυγε με το Champion Cleague. Αντίπαλος της ήταν η Λίβερπουλ, που δύο χρόνια πριν στην Κωσταντινούπολη της είχε πάρει το τρόπαιο από τα χέρια…Έτσι  είχε έρθει η ώρα της «εκδίκησης» για τους στιγματισμένους, πικραμένους, αλλά και πολύ ποιοτικούς «ροσονέρι». Οι περισσότεροι απ’ τα… θύματα της Κωνσταντινούπολης ήταν ακόμα εκεί και όταν έγινε γνωστό το remake απέναντι στους «reds», πρέπει να σκέφτηκαν πως είναι η ευκαιρία τους να ξεπλύνουν τη «ντροπή»… Το γκολ του Κάουτ, που ήρθε πολύ αργά, δεν ήταν αρκετό για την αρμάδα του Ράφα Μπενίτεθ. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ιντζάκι και άξιο συμπαραστάτη τον Κακά οι «ροσονέρι» μπροστά σε 74.000 θεατές έκαμψαν την αντίσταση των κόκκινων με 2-1. Το γκολ του Κάουτ, που ήρθε πολύ αργά, δεν ήταν αρκετό για την αρμάδα του Ράφα Μπενίτεθ.

Χωρίς λοιπόν να θέλω να φανώ ειρωνικός ή το οτιδήποτε άλλο, η ομάδα της Μίλαν θα μπορούσαμε να πούμε πως έχει χτίσει μια σχέση αγάπης με την Αθήνα. Οι δύο πιο σύγχρονοι και τελευταίοι ευρωπαϊκοί τίτλοι της Μίλαν στην πρωτεύουσα της Ελλάδας. Ίσως η μιλανέζικη ομάδα πρέπει να περιμένει ευρωπαϊκό τελικό στην Αθήνα για να πανηγυρίσει μετά από καιρό έναν ακόμη τίτλο;

Ποιος ξέρει;