Οι τελικοί της Volleyleague ολοκληρώθηκαν με τον ΠΑΟΚ να στέφεται πρωταθλητής μέσα στο Ρέντη και τον Λίμπερμαν Αγκάμεζ να αδυνατεί ξανά να πάρει την κούπα.

Ο ΠΑΟΚ, κατέκτησε το πρωτάθλημα με δύο μπρέικ στο Ρέντη κόντρα στον Ολυμπιακό αποδεικνύοντας πως η δική του αυτοκρατορία αρχίζει να “ανατέλλει”.

Ο “Δικέφαλος του Βορρά”, παρότι είχε το μειονέκτημα της έδρας, νίκησε δύο φορές τους “ερυθρολεύκους” στο Λιμάνι, και πήρε το τρίτο συνεχόμενο – και συνολικά – πρωτάθλημα.

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Λίμπερμαν Αγκάμεζ, ολοκλήρωσε ακόμη μία σεζόν στην Ελλάδα, έπαιξε για 5 χρόνια στον Παναθηναϊκό και από ένα σε Παγκράτι και Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, χωρίς να έχει καταφέρει ακόμη να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ο Κολομβιανός, έχει πάρει στη χώρα μας τρία Κύπελλα με τον Παναθηναϊκό (2007,2008 και 2010), ένα Κύπελλο με τον Ολυμπιακό (2017) και ακόμη ένα Λιγκ Καπ με τους Πειραιώτες (2017).

Η κατάρα που ακολουθεί τον Αγκάμεζ στους τελικούς πρωταθλήματος συνεχίστηκε και φέτος. Ο 32χρονος διαγώνιος, σε όλες τις χρονιές που αγωνίστηκε στο “τριφύλλι”, έπαιξε στους τελικούς της Α1 όμως ποτέ δεν κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής.

Το ίδιο ακριβώς, συνέβη και φέτος, ως παίκτης του Ολυμπιακού ο Αγκάμεζ έχασε το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ και μάλιστα έχασε δύο από τα τρία παιχνίδια που έγιναν στου Ρέντη.

Πάντως, την φετινή σεζόν ο Κολομβιανός δεν πραγματοποίησε τις εμφανίσεις που έκανε στο “τριφύλλι” και η ομάδα του Πειραιά, που στηρίχθηκε εν πολλοίς πάνω του, δεν πήρε σε αρκετές περιπτώσεις το boost που απαιτούταν.

Eκτός από την αποτυχία κατάκτησης του πρωταθλήματος, ο Αγκάμεζ δεν κατάφερε να κάνει την πορεία που ήθελε στην Ευρώπη. Ο ίδιος είχε δηλώσει μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του από τους “ερυθρόλευκους”, πως επιθυμούσε μία καλή παρουσία στην Ευρώπη και γιατί όχι, την κατάκτηση του CEV Cup. Αντ’ αυτού, αποκλεισμός στους “32” από τη Ρώσικη Σουργκούτ.

Στο Λιμάνι, ελπίζουν την νέα αγωνιστική σεζόν να έχουν τον Αγκάμεζ στο ρόστερ τους, καθώς μιλάμε για έναν εξαιρετικό παίκτη, όμως ελπίζουν σε καλύτερη παρουσία του Κολομβιανού σε σχέση με φέτος.

Ελπίζουν δηλαδή, να “σπάσουν” την κατάρα και να επιστρέψουν στους τίτλους, μετά από 4 χρόνια παρέα με έναν εκ των κορυφαίων.