Στις 25 Απριλίου του 2014 η Λίβερπουλ έχασε εντός έδρας με σκορ 2-0 από την Τσέλσι, αλλά, όλοι θυμούνται το γλίστρημα του Στίβεν Τζέραρντ.

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν τον Στίβεν Τζέραρντ ως τον καλύτερο Άγγλο μέσο των τελευταίων δεκαετιών.

Και όχι άδικα.

Αν δει κανείς τα στατιστικά και τις επιτυχίες του παλαίμαχου πλέον χαφ θα αναλογιστούν το ποδοσφαιρικό του μέγεθος του ανδρός!

Για να μην αναφερθούμε και για τα τόσα πολλά γκολ που είχε σημειώσει με πολλούς και διαφορετικούς, μα πάνω απ’ όλα εντυπωσιακούς τρόπους.

Πως λοιπόν ο «Steve G» να μην είναι το αγαπημένο παιδί του «KOP» και όλων των φιλάθλων του συλλόγου του Μερσεϊσάιντ; Ωστόσο, η στιγμή που τον αγάπησαν ακόμη περισσότερο ήρθε στις 27 Απριλίου του 2014.

Οι «reds» ήταν μετά από πολλά χρόνια πρώτοι στη βαθμολογία λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος όταν και υποδέχτηκαν την -αδιάφορη σχετικά- Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο στο «Άνφιλντ» με τους γηπεδούχους να θέλουν μόνο τη νίκη.

Ωστόσο, τα πράγματα για εκείνους δεν πήγαν καλά και έχασαν με σκορ 2-0 και στο τέλος της σεζόν δεν σήκωσαν το πρωτάθλημα. Όμως εκείνο που θα θυμούνται για πάντα είναι το γλίστρημα του Στίβεν Τζέραρντ λίγο κοντά στη μεσαία γραμμή που άθελά του έτσι έδωσε το πλεονέκτημα στον Ντεμπά Μπα να βάλει τους «μπλε» μπροστά στο σκορ.

Σίγουρα αυτή η σκηνή ακόμη θα βρίσκεται στο μυαλό του Τζέραρντ. Ενδεχομένως και να τον στοιχειώνει, αφού το πρωτάθλημα με την αγαπημένη του Λίβερπουλ ήταν ο μοναδικός τίτλος που δεν μπόρεσε να σηκώσει στην καριέρα του.

Υποστηρικτής ή όχι της Λίβερπουλ, θαυμαστής ή όχι του Τζεραρντ πρέπει όλοι να τον χειροκροτήσουν όχι για το γλίστρημα, αλλά που σηκώθηκε και συνέχισε. Νικημένος μεν, αλλά όχι ντροπιασμένος δε.

https://www.youtube.com/watch?v=DQcGV0ccMy4